Paralela 45 a ajuns la un volum de vanzari de 50 milioane de euro, in crestere cu 25%


Turoperatorul Paralela 45, specializat in vacante de tip charter, circuite si turism individual, a inregistrat un volum de vanzari de 50 milioane euro in 2017, in crestere cu 25% fata de anul anterior, datorita cererii tot mai mari de circuite si sejururi in strainatate si in Romania, dar si deschiderii de noi puncte de lucru in Bucuresti si in tara.

Cele mai mari cresteri s-au inregistrat anul trecut pentru circuite (+35%), turoperatorul avand peste 120 de programe in oferta, cu avionul si autocarul, in Europa, Asia, Africa, America de Nord si America de Sud. Cele mai vandute circuite au fost cele in Rusia, Israel, Portugalia, Iordania, Italia, Spania si Grecia. In cazul turismului individual, Paralela 45 a inregistrat o crestere de 23%, cele mai cautate destinatii fiind Romania, Bulgaria, Grecia si Turcia.

Vacantele cu zboruri charter din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara au avut un plus de 18% in 2017, cursele saptamanale inregistrand un grad mediu de ocupare de 98%. Insulele din Grecia (45%), dar si Spania (24%), Turcia (20%), Cipru (5%), urmate de Portugalia si Croatia, au fost cele mai cautate destinatii. Odata cu lansarea noului portal, toamna trecuta, rezervarile si vanzarile de vacante s-au realizat intr-un procentaj semnificativ si online.

Pentru 2018, Paralela 45 estimeaza o crestere a vanzarilor cu 20% generata de noile destinatii cu zboruri charter oferite, de  destinatiile consacrate, de noile circuite si de cresterea cu 45% a turismului intern, impulsionat de voucherele de vacanta.

In 2018, turoperatorul a adaugat in oferta sa chartere din Bucuresti spre insulele Samos si Lesbos (Grecia), litoralul albanez, Alanya (Turcia), sejururi in Puglia (Italia) si pachete pe zbor charter spre Antalya din Targu Mures. Toate acestea se adauga destinatiilor de vara oferite constant turistilor, cum ar fi Grecia, Turcia, Spania, Portugalia, Italia, Croatia, Cipru de Nord si Sud.

In plus, afacerile companiei vor creste si datorita viitoarelor investitii in turismul de incoming si in dezvoltarea turismului de business.

“Inceputul lui 2018 are perspective deosebit de bune, este un an in care romanii sunt si mai deschisi sa calatoareasca in strainatate. In perioada de Early Booking au rezervat cu 50% mai multe vacante in Turcia fata de anul trecut, cu 20% mai multe pentru Grecia. Cresterea pentru Bulgaria este de 15%, pentru Spania si Romania de 10%. In perioada de Early Booking aleg ce hotel doresc si beneficiaza si de reducerile oferite de partenerii nostri hotelieri”, declara Alin Burcea, CEO Paralela 45.

In perioada de Early Booking vacantele au reduceri de pana la 45% si pornesc de la 320 de euro/persoana pentru un sejur de sapte nopti, pret care include zbor charter, cazare la un hotel de trei stele, transferuri si asistenta turistica. Pentru un sejur pe litoralul romanesc tarifele de vacanta incep de la 70 euro/persoana pentru un sejur de cinci nopti la un hotel de trei stele.

Toate tarifele afisate de Paralela 45 reprezinta costul final al vacantei, politica dupa care se ghideaza turoperatorul fiind: respectam turistii, zero taxe ascunse.

Paralela 45 a investit recent 120.000 euro in extinderea retelei la 43 de agentii proprii si in franciza, inaugurand sapte noi puncte de lucru in Bucuresti, Brasov, Arad, Bacau si Sfantu Gheorghe. Cel mai nou se deschide in ianuarie, la Bucuresti, in cartierul Militari.

Agentia de turism Paralela 45 a fost infiintata in aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agentii private din Romania. Turoperator consacrat in vacante cu zboruri charter in Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, circuite culturale şi istorice in diverse destinatii, programe pentru seniori, croaziere, vacante tailor made, precum şi turism de business, Paralela 45 combina experienta acumulata in 28 de ani cu capacitatea de a tine mereu pasul cu noile tendinte din turism.

17 ianuarie, Bucuresti – Paralela 45

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.