Plecam pe insula, luam doar cateva gadgeturi cu noi


       Da e perioada aceia a anului cand simtim nevoia de caldura, soare, vacanta. In general nu imi place sa calatoresc in perioada aglomerata de dinainte de Sarbatori, asa ca plecarile mari erau de obicei pe la mijlocul-sfarsitul lui Noiembrie, dar acum asa am prins bilete convenabile si ne vom intoarce pana de Sarbatori. Da pe o insula, dar nu va inchipuiti o insula din acela idilica pe care doar sa stam la plaja, deocamdata mai avem multe de vazut. Da, am ales Sri Lanka, fostul Ceylon, din mai multe motive: imi place nespus de mult Oceanul Inidan si doresc sa-i cunosc toate ”colturile”, sunt mare iubitor de ceaiuri de calitate si aici Sri Lanka exceleaza, ne plac elefantii sunt niste animale extrem de inteligente, dar ne plac in libertate, nicidecum nu ne veti vedea calarind elefanti chinuti cum nici pupand delfini nu m-ati vazut sau ma veti vedea vreodata din acealsai motive si da ne plac plajele pustii cat mai putin amenajate.

Cum in cele 2 saptamani vom sta in 10 locatii diferite, doar la sfarsit lasand 4 zile de leneveala (mai vedem si asta daca chiar doar leneveala) e important ca rucsacul foto & gadgeturi sa fie cat mai compacta, astfel ca am facut o selectie riguroasa alegand doar chiar cele necesare.

Pentru comunicare vom avea smartphone-uri, unul cu SIM local cu date sa putem posta si de pe drum nu doar de la resorturi. Astfel ca ne bazam pe HTC U11-le pe noul meu Sharp Aquos S2  si pe un Allview de top, X4 Soul Inifinity N. De HTC U11 m-am convins ce stie, e de baza la fel si Sharp Aquos S2-ul, ramane sa descopar cat de bun e si Allview-ul. Pentru siguranta si pentru a nu folosi roamingul scump avem la noi si walkie-talkie-ul Motorola TLKR T6, pe care in zonele rurale ne putem baza si la 5-6 km-ii distanta, slabe sanse sa raman chair atat in urma orice cadru interesant mi s-ar parea de fotografiat.

La foto voi avea cu mine batranul Sony A6000 cu 3 obiective, Sony FE 28mm f/2, obiectivul all arround (18-200)  si cel de portret  Sony FE 70-200mm f/4.0 G OSS SEL,– le, dar de data asta dorim sa si filmam asa ca am luat cu noi o camera foarte buna pentru filmat Panasonic Lumix GH5-ul, cu obiectivul Leica de 12-60 cu care vom face si foto chiar si daca preponderent pentru video l-am luat.

Acest adaptor din imagine e vital cam oriunde cand iesi de pe continent, aici la fel, prizele sunt diferite, deci el va fi de mare folos.

Sigur vom avea doua baterii externde cate 10.000 de mAh-eri, astfel incat ne-am putea lipsi de prize si 2 zile. Nu mai zic de lanterne de cabluri USB da baterii suplimentare pt. aparatul foto, carduri SD si altele. va fi foarte uitl si acel Port USB Charger cu 5 iesiri de la Tp-Link, astfel incat de la o singura priza voi putea incarca toate gadgeturile. Cam atat in rucsacul de gadgeturi, ca deobicei voi calatori fara laptop ma descurc foarte bine doar cu smartphone-urile din care unul va fi hotspot 🙂 Veti vedea pe FB/Instagram cum ne descurcam si ulterior is pe blog.

3 Decembrie 2017 – Bucuresti

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.