Globecast extinde parteneriatul cu SES pe servicii de distributie pentru Orange Romania


Abonatii serviciilor DTH ai Orange Romania vor continua sa se bucure de cel mai mare numar de canale HD din tara, prin satelitul ASTRA de la 31,5 grade est

 

Globecast, furnizor global de solutii pentru media, a extins parteneriatul cu SES pentru servicii premiu de distributie TV pe care le ofera Orange Romania. Aceasta din urma utilizeaza capacitatea de satelit a SES.

 

Globecast va inchiria mai multe transpondere pe satelitul ASTRA 5B de la 31,5 grade est pentru a oferi servicii catre Orange Romania. Capacitatea va fi utilizata pentru a transmite 112 canale TV, dintre care 52 HD, utilizand standardele DVB-S2 si MPEG-4. Rolul Globecast este sa administreze preluarea, criptarea si codarea intregului pachet TV, precum si transportul semnalului la statiile de uplink pentru satelitul ASTRA 5B.

Serviciile TV premium ale Orange Romania au fost lansate in iunie 2013 cu ajutorul SES.  Acestea utilizeaza puterea si acoperirea extinsa a satelitului ASTRA 5B pentru a oferi canale HD prin cea mai mica antena de pe piata romaneasca. Intr-o piata foarte competitiva, precum cea locala, cu o penetrarea a serviciilor TV cu plata de 98% si 5 platforme DTH, platforma de servicii TV prin satelit a Orange a crescut exponential de la lansare.

 

”Am colaborat indeaproape cu SES, iar acesta este inca un exemplu al beneficiilor pe care acest parteneriat il ofera clientilor. Intr-o piata asa de competitiva, calitatea serviciilor este esentiala pentru obtinerea succesului. Suntem incantati sa extindem aceasta parte specifica a relatiei”, a declarat Biliana Pumpalovic, director general al Globecast Moscova.

 

”Extinderea acordului subliniaza rolul important al satelitului ca infrastructura critica pentru operatorii de telecomunicatii in distributia de pachete TV catre abonati. Suntem alaturi de Orange Romania inca de la lansarea serviciului DTH, nu doar din punct de vedere tehnic dar si pe zona de marketing, promovand serviciul Orange in toata tara. Suntem incantati sa continuam alaturi de un partener inovator, capabil sa ofere servicii de cea mai buna calitate catre clienti”, a declarat Martin Ornass-Kubacki, vicepresedinte si Chief Regional Officer la SES Video.

 

„Experienta oferita clientilor sta la baza tuturor serviciilor pe care le punem la dispozitie, fie ca vorbim despre cea mai extinsa retea 4G din tara sau despre continutul catre care oferim acces. Suntem incantati sa putem oferi pachete Orange Love prin adaugarea serviciilor de televiziune prin satelit alaturi de oferta noastra de internet fix. Extinderea parteneriatului cu Globecast si SES se potriveste perfect cu aceasta strategie”, a adaugat Yves Martin, Chief Marketing Officer al Orange Romania.

8 ianuarie 2018 – SES ASTRA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.