ASUS a lansat placa video Strix GTX 960


strix_gtx960_dc2oc_2gd5_box_vga              ASUS a lansat in Romania Strix GTX 960, o placa video complet noua, dotata cu tehnologii exclusiviste ASUS, precum racirea DirectCU II si optimizarea ventilarii pentru un gameplay total silentios. Noul model integreaza componente de calitate ASUS Super Alloy Power pentru durabilitate crescuta si GPU Tweak cu XSplit Gamecaster pentru overclocking si streaming online simplu si flexibil.

Strix GTX 960 este echipata cu interfata DisplayPort ce suporta conexiuni cu rezolutii de pana la 4K/UHD (ultra-high definition). Placa este supratactata din fabrica la 1291 MHz si poate urca frecventa pana la 1317 MHz in modul OC, oferind performante uimitoare. Cu Strix GTX 960, actiunea devine cu 12% mai rapida in Assassin’s Creed Unity si Battlefield 4, iar benchmarkul 3DMark 11 (Extreme) ruleaza cu 6.5% mai repede la rezolutia 1920×1080 Full HD, comparativ cu designul de referinta. Placa este echipata cu 2GB de memorie video GDDR5 ce functioneaza la frecvente de 7200MHz.

Bucurati-va de performanta cu o placa de 3 ori mai silentioasa la temperaturi cu 30% mai reduse
Strix GTX 960 beneficiaza de tehnologia de racire ASUS DirectCU II, ce disipa caldura cu 220% mai bine. Placa atinge performante ridicate la temperaturi cu 30% mai reduse, fiind de 3 ori mai silentioasa, in conditiile unei cresteri a fiabilitatii si stabilitatii in cele mai pretentioase jocuri. Strix merge chiar mai departe oferind jucatorilor posibilitatea de a se bucura de jocuri in liniste deplina, gratie tehnologiei de ventilare (0dB) si designului termic. Ventilatorul se opreste complet atunci cand temperatura scade sub un nivel stabilit. Pentru a imbunatati si mai mult racirea, Strix GTX 960 are o placa metalica rigida ce ajuta la disiparea caldurii, furnizand totodata o masura suplimentara de protectie.

Putere pentru invingatori cu o alimentare Super Alloy Power cu 5 faze
Strix GTX 960 are o alimentare cu 5 faze, imbunatatind eficienta energetica cu 15%, largind toleranta modularii tensiunii si crescand stabilitatea si longevitatea placii cu pana la 2,5 ori comparativ cu designul de referinta. Strix GTX 960 utilizeaza un singur conector cu 6 pini pentru un management mai simplu al cablurilor, avand si un indicator LED ce confirma conexiunea corecta.

Monitorizare si control in timp real cu GPU Tweak
Placa video Strix GTX 960 este disponibila impreuna cu GPU Tweak, un instrument exclusivist ASUS, ce permite utilizatorilor sa stoarca si ultima picatura de performanta de la acceleratorul lor grafic. GPU Tweak ofera abilitatea de a controla cu precizie frecventele nucleului grafic, tensiunile de alimentare si frecventele pentru memorii, totul in timp real, overclockingul fiind mai usor ca niciodata.

GPU Tweak include o versiune personalizata a aplicatiei de streaming XSplit Gamecaster si o licenta gratuita timp de un an pentru XSplit Premium.1 XSplit Gamecaster ofera posibilitatea jucatorilor sa inregistreze si sa distribuie pe internet actiunea de pe ecran in timp real, vizitatorii avand posibilitatea sa urmareasca jocurile rulate. Pasionatii de jocuri pot monitoriza cu usurinta statisticile sistemului cum ar fi numarul de cadre pe secunda, incarcarea procesorului, temperatura si multe altele precum si sa modifice performantele printr-un simplu click pe butonul GPU Tweak in timp ce se joaca.

Preturi si disponibilitate
Placa video Strix GTX 960 este disponibila in Romania la un pret aproximativ de 1149 lei (TVA inclus).

Specificatii Strix GTX 960

Model STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5
Motor grafic NVIDIA GeForce GTX 960
Interfata PCI Express 3.0
OpenGL OpenGL4.4
Memorie video 2GB GDDR5
Frecvente GPU OC Mode: 1317MHz
Gaming Mode: 1291MHz
Frecvente de baza GPU OC Mode: 1253MHz
Gaming Mode: 1228MHz
Nuclee CUDA 1024
Frecventa memorii 7200MHz
Interfata memorii 128-bit
Iesire DVI 1 x Dual-link DVI-I nativ
Iesire HDMI 1 x HDMI 2.0 nativ
Compatibil HDCP Da
DisplayPort 3 x DisplayPort 1.2 nativ
Cabluri si adaptoare in pachet 1x Adaptor DVI catre VGA
Software ASUS GPU Tweak & Driver
Dimensiuni 215.2 x 121.2 x 40.9mm

1Specificatiile , continutul si disponibilitatea produsului se pot schimba fara o notificare prealabila si pot diferi de la tara la tara. Performantele reale pot varia in functie de aplicatii, mod de utilizare, mediu, precum si in functie de alti factori.

Bucuresti, 28 ianuarie 2015 – Asus Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.