MCSI: Programatorii vor beneficia de scutirea de impozit pe veniturile din salarii


compsci           Angajatii operatorilor economici al caror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209),  vor beneficia de scutirea de impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor, ca urmare a modificarii Ordinului nr.217/4172/1348/835 din 31.03.2015 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator. Aceasta masura de relaxare fiscala acordata programatorilor va intra in vigoare imediat dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial.

Totodata, s-a eliminat restrictia care prevedea ca acest ordin se aplica acelor angajatori care au inregistrat in anul precedent un venit anual de cel putin echivalentul in lei a 10.000 dolari SUA, pentru fiecare angajat ce beneficiaza de facilitatea fiscala.

In plus, s-a extins domeniul de aplicabilitate al ordinului si la societatile care se infiinteaza in cursul anului fiscal, pentru anul infiintarii si pentru anul fiscal urmator,  precum si la societatile care au facut in cursul anului obiectul unei reorganizari potrivit legii, pentru anul in care s-a produs operatiunea de reorganizare.

Pentru simplificarea procedurilor administrative, a fost prevazuta posibilitatea ca angajatorul sa pastreze documentele justificative in format electronic, cu conditia ca acestea sa fie semnate cu semnatura electronica extinsa, bazata pe un certificat calificat, acordat de un furnizor de servicii acreditat.

Astfel, scutirea de impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor se aplica lunar, numai pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor, obtinute din desfasurarea unei activitati de creare de programe pentru calculator, in baza unui contract individual de munca, indiferent de momentul angajarii persoanei care beneficiaza de scutire.

28 Decembrie 2016, Bucuresti – MCSI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.