Orange lanseaza tehnologia Passpoint, in premiera pe piata din Romania


Orange passpoint Incepand de astazi, clientii se pot conecta la hot spot-urile Orange prin tehnologia Passpoint, introdusa in premiera pe piata din Romania. Acesta este un nou pas prin care Orange isi continua strategia de digitalizare, cu ajutorul caruia ofera acces facil la internet pentru toti clientii sai.

Reteaua Wi-Fi pusa la dispozitie de Orange Romania este una dintre primele retele din Europa compatibile Passpoint, in care autentificarea se realizeaza fara nume de utilizator si parola, ci doar cu ajutorul cartelei SIM a clientilor. Folosirea acestei tehnologii permite conectarea si autentificarea automata a utilizatorilor, in timp ce asigura cel mai inalt grad de securitate a informatiei intr-o retea Wi-Fi, posibil in acest moment. Astfel, clientii ce folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung cu sistem de operare Android) se vor conecta automat si in mod securizat in orice hot spot Orange, daca aleg SSID Orange Mobile Wi-Fi. Accesul se realizeaza fara sa fie necesara o configurare prealabila, singura conditie ce trebuie indeplinita este ca interfata Wi-Fi sa fie deschisa. Utilizatorii ce nu detin disp ozitive compatibile Passpoint, dar care suporta protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta daca selecteaza manual acest tip de autentificare la prima incercare de conectare la retea. Ulterior primei autentificari, toate conectarile se vor realiza automat.

Orice utilizator de servicii de telefonie mobila, indiferent de reteaua in care este inregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primeste prin SMS. Pentru clientii Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.
Reteaua Wi-Fi pusa la dispozitie de Orange Romania este una dintre primele retele din lume complet integrate cu reteaua mobila, foloseste cele mai noi standarde in domeniu si ofera clientiilor acces la aceleasi servicii disponibile in reteaua mobila. De asemenea, Orange investeste masiv in reteaua sa pentru a oferi cea mai buna calitate, acoperire şi viteza de internet mobil din Romania.
Pentru detalii si informatii suplimentare va invitam sa vizitati http://www.orange.ro/wi-fi-zone.

Lista telefoanelor care suporta protocolul EAP-SIM/AKA este disponibila pe http://www.orange.ro/wi-fi-zone

Bucuresti, 25 martie 2014 – Orange Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.