Nokia Innovation Days aduce ultimele progrese tehnologice la Bucuresti, cele mai noi solutii si tehnologii 5G, IoT, cloud si orase inteligente


 

DSC01917Nokia prezinta la Bucuresti, in cadrul Innovation Days, cele mai noi solutii si tehnologii 5G, IoT, cloud si orase inteligente, dezvoltate pentru a spijini furnizorii de servicii sa beneficieze de avantajele tehnologiilor de generatie viitoare si pentru a permite noi modele de afaceri in domeniul IoT.

 

Tehnologia 5G va depasi granitele conectivitatii, transformand reteaua, oferind capacitate masiva, conectivitate si viteze de date ultra-rapide – cu aproape zero latenta – pentru a satisface cererile miliardelor de dispozitive, aplicatii si obiecte specifice unei lumi „programabile”. Fiind lider in dezvoltarea 5G si urmarind nevoile consumatorilor business si finali, in aceeasi masura, Nokia demonstreaza la Bucuresti solutii si servicii in domeniul 5G, care pot fi adaptate la nevoi diverse si care sa permita transformarea pe scara larga a industriilor precum ingrijirea sanatatii, securitate, auto, siguranta publica, productie industriala, orase inteligente si multe altele.

In cadrul Innovation Days, Nokia prezinta solutii si tehnologii care ofera rezolvari pentru provocarile operatorilor de telecomunicatii si ajuta la extinderea posibilitatilor umane. Nokia este prima companie care poate rula tehnologia 5G pe o statie de baza comerciala. Noua solutie compatibila 5G, AirScale,suporta orice tehnologie, de la 2G la LTE Advance Pro si 5G, atunci cand acesta va fi implementata. AirScale inlocuieste Nokia Flexi Base Sation si utilizeaza cu 60% mai putina energie decat Flexi.

 

DSC01912DSC01914

 

  • Robotii 5G demonstreaza posibilitatile 5G in mediul industrial. 5G va conecta fabricile viitoare si va ajuta la crearea unui sistem de productie complet automatizat si flexibil, productivitatea proceselor de fabricatie si logistice vor creste cu peste 50%. Noua tehnologie 5G isi propune sa ofere niveluri ultra-fiabile si previzibile de servicii stricte in ceea ce priveste capacitatea, transferul, latenta si conectivitatea senzorilor.
  • 5G Multi-Conectivity exemplifica modul in care 5G va conecta fara cusur multiple tehnologii radio pentru a furniza servicii imbunatatite de transfer necesare pentru a ajunge la capacitate infinita si la conexiunea solida si mobila ceruta de infrastructuri ale comunicatiilor critice de tip masina.
  • DSC01918
  • Demonstratiile IoT evidentiaza o serie de studii de caz de utilizare a tehnologiei in situatii precum prevenirea scurgerilor de apa prin contorizare inteligenta si analiza avansata, parcare inteligenta si pilotaj autonom si conectivitate in industria de ingrijire a sanatatii. Arata si modul in care comunitatea IoT NG Connect fondata de Nokia aduce in piata teste precum “Connected Service Vehicle” si “Refugiu Smart Bus Shelter” implementate in Noua Zeelanda, si “Smart University Campus” in Taiwan.

 

IMG_20160607_105420Raoul Ros,  Director General  Nokia Romania: „Nokia participa la dezvoltarea tehnologiilor 5G si a principiilor arhitecturale de aproape un deceniu. Rezultatele acestor proiecte pun acum bazele imbunatatirii radicale a umanitatii, oferind posibilitatea de a avea acces oriunde, de a intelege si a controla totul. Nokia a fost prezenta in Romania in ultimii 25 de ani si investeste continuu aici, contribuind la transformarea industriei de telecomunicatii. Site-ul din Romania este unul strategic, cu o echipa profesionista de peste 1.600 de angajati pasionati si cu experienta, care lucreaza in cercetare si dezvoltare pentru retelele mobile, aplicatii & analytics si retele fixe, intr-unul dintre centrele Global Network Operations ale Nokia, care ofera solutii multi-vendor si multi-technology, precum si in hub-ul nostru global pentru design-ul, livrarea si mentenanta retelelor IP, optice, mobile, fixe si convergente.”

 

Stiati ca?

  • Doar 81% din cererea globala de date din anul 2020 va putea fi satisfacuta daca implementarea retelei 5G nu este accelerata, potrivit unei analize a Nokia Bell Labs Consulting, divizie a Nokia Bell Labs. In cadrul demonstratiilor de la Bucuresti, Nokia arata tehnologiile necesare pentru a satisface nevoile viitoare ale lumii.
  • Numarul dispozitivelor conectate va creste de la 1,6 miliarde in 2014, pana la intre 20 si 46 de miliarde in anul 2020, potrivit aceluiasi raport. Dintre acestea, intre 1.6 miliarde si 4,6 miliarde vor fi dispozitive celurale IoT. Cu toate acestea, traficul celular generat de dispozitivele IoT in 2020 va totaliza doar 2% din totalul traficului mobil.
  • La nivel global, Nokia are in desfasurare parteneriate cu universitati de top din Europa, SUA si China pentru a imbunatati capabilitatile 5G. De asemenea, deruleaza mai multe proiecte in legatura cu tehnologia 5G, prezideaza asociatia 5G-PPP si deruleaza proiecte de inovare 5G cu mari operatori, inclusiv China Mobile, Deutsche Telekom, Korea Telecom, NTT DOCOMO, SK Telecom, Turk Telekom si Verizon Wireless.

07 iunie 2016, Bucuresti – Nokia Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.