Telekom Romania anunta cea de-a treia editie a concursului international de proiecte digitale „DA mediilor digitale sigure!”


DA

  • Concursul „DA mediilor digitale sigure!” este parte din initiativa Teachtoday, un program de educatie digitala a Deutsche Telekom.
  • In competitie se pot inscrie proiecte care promoveaza utilizarea responsabila a mediei digitale in randul tinerilor si adultilor
  • Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 31 iulie 2016.

 

Telekom Romania anunta inceperea inscrierilor proiectelor locale pentru competitia internationala „DA mediilor digitale sigure!”, ajunsa la cea de-a treia editie, care face parte din initiativa Teachtoday, un program de educatie digitala dezvoltat de liderul mondial in telecomunicatii, Deutsche Telekom.

 

Teachtoday are ca scop promovarea utilizarii constiente si responsabile, in conditii de siguranta, a mediilor digitale de catre tineri si adulti. In acest sens, platforma pune la dispozitia utilizatorilor sfaturi, recomandari si materiale practice, usor de folosit in viata cotidiana.

Teachtoday isi propune in primul rand sa inspire cadrele didactice sa descopere lumea digitala si, alaturi de cei mici si de adolescenti, sa ajunga sa utilizeze mediile digitale in siguranta. Totodata, Teachtoday se pozitioneaza ca o platforma educationala prin intermediul careia utilizatorii, in special cadrele didactice, pot face schimb de experiente in domeniul educatiei digitale, au declarat reprezentantii Deutsche Telekom.

 

Inscrierea la concursul „DA mediilor digitale sigure!” se poate face prin completarea unui formular online, care se regaseste pe platforma Teachtoday, la sectiunea Noutati / Concursul 2016.

 

Toti adultii care lucreaza cu copii sau adolescenti, precum cadre didactice, personal pedagogic, dar si parinti, meditatori sau mentori, pot inscrie proiecte in cadrul concursului. Proiectele inscrise trebuie sa se adreseze copiilor cu varsta intre 9 si 14 ani sau sa ii fi implicat pe acestia in realizarea proiectului derulat in cadrul scolii sau ca parte a unui program extracurricular.

 

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 31 iulie 2016, iar castigatorii vor fi anuntati in luna noiembrie, 2016.

 

Un juriu format din experti in domeniul educatiei digitale, profesori si oameni de stiinta vor selecta cele mai bune proiecte pentru locul I premiul fiind de 1.000 de euro, locul II – 500 de euro si locul IIl 3 – 300 de euro.

 

Proiectele se pot trimite in limba romana, folosind formularul de inscriere online. Aplicantii sunt rugati sa descrie obiectivele si rezultatele proiectului si sa exemplifice metodele prin care proiectul poate fi implementat de alti profesori. Impreuna cu formularul de participare pot fi trimise materiale aditionale precum poze, video etc.

 

Proiectele care se inscriu in cadrul competitiei trebuie sa promoveze metode prin care elevii pot invata sa foloseasca mediile digitale in siguranta si pot sa dezvolte abilitati practice si eficiente de studiu.

 

Mai multe informatii despre aceasta initiativa regasiti la www.teachtoday.de/ro/.

13 iunie 2016, Bucuresti – Telekom Romania

One response to “Telekom Romania anunta cea de-a treia editie a concursului international de proiecte digitale „DA mediilor digitale sigure!”

  1. Eu sunt curios cati profesori sau cate scoli vor depune astfel de proiecte. Sa nu uitam slaba dotare din scoli si lipsa intelegerii despre ce este aceea o infrastructura functionala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.