Programatorii si designerii sunt invitati la primul Hackathon Telekom Romania pentru dezvoltarea unei aplicatii de mobil pentru LocalHub.ro


Hackaton Telekom Romania

  • Echipa castigatoare va semna un contract cu Telekom Romania pentru finalizarea aplicatiei si va castiga un premiu surpriza
  • LocalHub.ro este un portal online de tip One Stop Shop pentru business-urile din Romania, care pune in dialog consumatorii cu afacerile locale. Acesta se adreseaza deopotriva si consumatorilor, oferind informatii utile despre evenimente, precum si stiri sau recomandari personalizate

 

Telekom Romania anunta organizarea primului Hackathon Telekom, un maraton de programare dedicat celei mai noi platforme lansate pentru afacerile si consumatorii din Romania: LocalHub.ro.

 

Hackathonul se va desfasura in perioada 2-3 aprilie 2016, la TechHub Bucuresti, unde, timp de doua zile, echipe formate din developeri si designeri sunt provocate sa dezvolte o aplicatie inovatoare de mobil pentru LocalHub.ro. Echipa castigatoare va semna un contract cu Telekom Romania pentru finalizarea si lansarea aplicatiei pe piata.

LocalHub.ro isi propune sa ofere toate solutiile online (website-uri personalizate, campanii speciale de Google AdWords, sistem de rezervari la restaurante) de care toate afacerile din Romania au nevoie. In acelasi timp, este un portal de informatii utile si variate pentru consumatori, cu detalii despre spectacole de teatru, concerte, programul cinematografelor, dar si recomandari pentru cele mai noi localuri din oras.

 

Dezvoltarea LocalHub.ro Mobile App vizeaza doua directii – sa ajute utilizatorii sa descopere cele mai bune afaceri din orasul lor, respectiv sa vina in intampinarea reprezentantilor mediului de afaceri. Echipele participante trebuie sa prezinte o aplicatie demo dezvoltata pe sisteme de operare Android si iOS, precum si un document in care sa descrie produsul dezvoltat. Juriul, format din specialisti Telekom Romania, va analiza atat elementele de grafica, cat si elementele tehnice ale aplicatiei, ii va testa functionalitatile si va stabili care sunt etapele urmatoare pentru echipa castigatoare.

 

Concursul se adreseaza celor pasionati de dezvoltarea de aplicatii mobile, atat developeri, cat si designeri, care se pot inscrie individual sau pe echipe. Evenimentul se va desfasura la TechHub Bucuresti, unde, timp de doua zile, participantii se vor organiza pe echipe si vor incepe sa lucreze la aplicatie, respectand identitatea vizuala a portalului LocalHub.ro si cat mai multe elemente din brief-ul primit. Chiar daca aplicatia nu va fi finalizata, juriul va desemna cel mai bun inceput, echipa castigatoare urmand sa lucreze la aplicatie pana la finalizarea acesteia impreuna cu echipa Telekom Romania.

 

Inscrierile la Hackathon-ul Telekom Romania se fac la adresa de email startups@telekom.ro in perioada 8 – 28 martie 2016. Intrebari suplimentare pot fi adresate colegilor din echipa organizatoare tot printr-un e-mail catre startups@telekom.ro.

 

Portalul LocalHub.ro este o platforma de tip One Stop Shop pentru afacerile din Romania, lansata de Telekom in anul 2015, care acopera toate domeniile de activitate din Romania si ajuta utilizatorii sa afle informatii relevante despre zonele care ii intereseaza. In prezent, LocalHub.ro are o comunitate de peste 100.000 de fani pe pagina de Facebook www.facebook.com/LocalHub.ro si peste 400.000 de afaceri listate pe platforma.

Utilizatorii pot contribui activ la dezvoltarea continutului de pe portal, sugerand detalii privind programul de functionare sau produsele preferate ale afacerilor din localitatea in care se afla. De asemenea, reprezentantii afacerilor din Romania sunt invitati sa revendice paginile dedicate acestora, sa completeze cat mai multe detalii si sa apeleze la solutiile de promovare pe care le ofera LocalHub.ro pentru o prezenta online complexa: listare premium, campanii Google AdWords sau realizarea de website-uri personalizate.

Pentru mai multe informatii despre Hackathon click aici.

8 Martie 2016, Bucuresti – Telekom Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.