In direct de la Balea Lac prin camerele Axis 4K si Full HD


Axis Communications a implementat anul trecut in Romania proiectul de transmisie video streaming online prin camere Axis 4K si FHD la cabana Balea Lac, in inima masivului Fagaras.

Pentru a oferi acces online la imaginile feerice de la Cabana Balea catre publicul larg, a fost implementata o solutie compusa din doua camere IP Axis si software dezvoltat de NetRex. Imaginile pot fi accesate de oriunde si oricand, de catre orice utilizator ce detine un echipament conectat la internet.

“Zona Balea Lac este una dintre cele mai frumoase din Europa si ne dorim sa devina o adevarata carte de vizita a tarii noastre. Aveam nevoie de o solutie tehnologica prin care toti turistii sa poata vedea imagini live de la Balea, astfel incat sa-i invite sa faca primii pasi spre descoperirea acestui loc minunat. Solutia integrata cu produse Axis si Netrex, de catre Brahms International, a gasit raspunsuri la toate cererile noastre”, a declarat Regina Klingeis – Asociat, Cabana Balea Lac, IF Klingeis.

Peisajul este de o frumusete austera unica, impresionant atat vara, dar mai ales in anotimpul alb. Toate aceste frumuseti vin cu unele provocari. Datorita altitudinii de peste 2000m intalnim temperaturi scazute pe parcursul anului, umiditate, presiune atmosferica oscilanta si vant dominant, astfel ca doar anumite modele de camere pot functiona optim. In consecinta, integratorul Brahms International a decis sa recomande doua camere performante pentru proiectul Balea: AXIS P1428-E si AXIS P1365-E. In alegerea camerelor a contat si faptul ca vor fi instalate in zone cu o clima schimbatoare, inclusiv nori si descarcari electrice.

”Implementarea de la Balea Lac demonstreaza inca o data flexibilitatea si fiabilitatea camerelor de supraveghere Axis. Cele doua modele au fost instalate in iunie 2015, iar in tot acest timp acestea au transmis imagini live pe canalul Youtube Balea Lac, indiferent de conditiile meteo. Camerele Axis sunt construite pentru a functiona optim chiar si in cele mai dificile conditii, astfel ca utilizatorii cu acces la Internet au putut urmari in permanenta imagini cu aceasta locatie unica”, a declarat ing. Bogdan Gavril, reprezentantul Axis Communications in Romania.

In alegerea modelelor a contat si performanta acestora in conditii de iluminare scazuta. Pentru a raspunde acestor provocari, AXIS P1365-E foloseste tehnologia WDR – Forensic Capture. Aceasta tehnologie optimizeaza filmarea pentru a putea utiliza cadrele transmise la un nivel inalt de detaliu, fiind vizibile atat in intuneric, cat si in zone cu lumina puternica.

Ambele camere pot fi folosite pentru monitorizarea unor arii extinse, modelul AXIS P1428-E dispunand de un senzor 4K, iar modelul AXIS P1365-E de un sensor 1080p. In acest fel, solutia nu este doar eficienta din punctul de vedere al costului, dar si usor de implementat. Calitatea imaginii este asigurata atat de senzorii de ultima generatie, cat si de lentilele speciale si de algoritmii software integrati.

Cea mai importanta functionalitate a solutiei a fost transmiterea live a stream-ului video. In acest scop a fost folosit softwareul NetRex, CamStreamer – o aplicatie care poate fi instalata direct in camerele Axis ce permite transmisia live pe Youtube. Solutia nu solicita echipamente suplimentare, procesarea fiind realizata direct de catre echipamentul Axis.

Datorita solutiei instalate, zona Balea Lac este acum mai aproape ca oricand de oricine este indragostit de acest loc si de orice turist care si-ar dori sa-l viziteze. Imaginile live sunt disponibile online, pot fi accesate remote, in doar cateva secunde, si sunt active 24/7. Camerele IP Axis ofera o imagine excelenta, atat in rezolutie 4K, cat si in rezolutie FHD.

Camera AXIS P1428-E instalata (senzor 4K) poate fi urmarita la adresa:

www.youtube.com/watch?v=wSNIOpT82Dc

Camera AXIS P1365-E instalata (senzor FHD) poate fi urmarita la adresa:

www.youtube.com/watch?v=L5Tg_t7vjDs

Bucuresti 29 Ianuarie 2016 – Axis Communications

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.