Fac parintii suficient pentru a-si proteja copiii in mediul online?


SafeKids

In ciuda faptului ca peste jumatate (52%) dintre parinti cred ca amenintarile care ii pandesc pe copiii lor in mediul online sunt in crestere – de la cyberbullying la continut inadecvat – putin peste o treime (39%) le vorbesc despre posibile pericole, arata o noua cercetare Kaspersky Lab si B2B International.

Sondajul a aratat ca un adult din cinci (20%) nu face nimic pentru a-si proteja copiii de amenintarile de pe Internet, cu toate ca un procent similar (22%) chiar si-a vazut copilul confruntandu-se cu o amenintare in mediul online, inclusiv vizionare de continut inadecvat, intalnirea unor necunoscuti periculosi sau cyberbullying. 53% dintre respondenti se tem, de asemenea, ca Internetul le afecteaza sanatatea sau starea de bine a copiilor, intr-un fel sau altul.

SafeKids

O treime dintre parinti (31%) simt ca nu au niciun control asupra a ceea ce vad sau fac cei mici in mediul online, dar aproape doua treimi (61%) nu vorbesc cu copiii lor despre amenintarile de pe Internet. Atunci cand se iau masuri, ele sunt, in mare, ineficiente; de exemplu, 28% dintre respondenti spun ca verifica istoricul de navigare pe Internet al copilului, desi pana atunci mare parte din rau este posibil sa fie deja facut. Doar un sfert (24%) dintre acestia au instalat un program de control parental.

“Pentru multi tineri, a devenit parte din rutina sa foloseasca telefoane mobile si computere pentru a intra online, deseori fara sa fie supravegheati de parinti sau atunci cand sunt in afara casei”, spune David Emm, Principal Security Researcher at Kaspersky Lab. “Studiul nostru arata ca numerosi parinti simt ca nu au nicio putere sa controleze ce se intampla pe aceste dispozitive. Totusi, sunt multe lucruri simple si folositoare pe care parintii le pot face pentru a-i proteja pe tineri. Important este sa imbine masuri practice, cum ar fi programe de control parental si pastrarea computerelor in zonele frecventate de toata familia, sau sa aiba discutii cu copiii despre potentiale amenintari si cum sa le facem fata.”

Kaspersky Total Security – multi-device si Kaspersky Safe Kids pot face viata parintilor mai usoara, protejandu-I pe copii de amenintari si supraveghindu-le activitatile pe dispozitive cu Windows, Mac OS X, iOS si Android. Programele Kaspersky Lab fac mai mult decat sa protejeze copiii de continut inadecvat pe site-uri si aplicatii, ele impiedica, in plus, dezvaluirea de informatii confidentiale si ii ajuta pe parinti sa controleze perioadele pe care copiii le petrec pe dispozitive conectate la Internet.

27 ianuarie 2016, Bucuresti – Kaspersky Lab Romania

One response to “Fac parintii suficient pentru a-si proteja copiii in mediul online?

  1. Interesanta aplicatie cu atat mai mult cu cat multi copii petrec mult timp in mediul on-line deoarece parintii stau la serviciu pana tarziu si este cea mai atractiva modalitate de a-si consuma timpul liber.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.