Technics redefineste pick-up-ul direct drive odata cu lansarea modelului de referinta de ultima generatie


2000899036           Technics a anuntat astazi intoarcerea pick-up-ului sau bazat pe un motor direct drive de concept nou. Modelul aniversar Technics 50 SL-1200GAE Grand Class, in editie limitata si modelul SL-1200G Grand Class au fost create pentru audiofilii dornici sa redescopere si sa experimenteze caldura sonora unica a discurilor de vinil analogice.

 

Renasterea vinilului

Ca urmare a raspandirii CD-urilor, pick-up-urile au fost absente in competitia de pe piata audio, insa interesul din ce in ce mai mare al consumatorilor pentru discurile de vinil a determinat lansarea unui nou sistem pentru utilizare HiFi.

Direct_Drive_Turntable_System_SL_1200GAE_1.0

Depasirea problemelor analogice din trecut

In cazul pick-up-urilor analogice obisnuite, calitatea sunetului era perturbata de mici vibratii ale motorului si fluctuatii ale vitezei de rotatie, cunoscute sub numele de „trepidatii”. Insa, prin combinarea cunostintelor si expertizei acumulate ca pionier al pick-up-urilor direct drive cu motorul direct drive de concept nou fara miez de fier, acest fenomen de „trepidatie” poate fi eliminat. Orice eventuale vibratii imperceptibile ale motorului sunt suprimate si mai mult cu ajutorul senzorilor de pozitionare rotativi de inalta precizie, ghidati de un sistem controlat de un microprocesor; o caracteristica unica a noului pick-up Technics.

 

Pick-up-ul Technics isi propune sa ofere cel mai uniform control posibil al rotatiilor prin utilizarea unui codificator la baza motorului care detecteaza unghiul de rotatie precis.

 

Mai mult decat atat, constructia cu doua rotoare reduce presiunea pe lagare, mentinand totodata un cuplu ridicat, si limiteaza de asemenea vibratiile extrem de mici din timpul rotatiei, facand astfel posibila reproducerea sunetului cald si a nuantelor subtile gravate in canelurile discurilor analogice, ravnite de iubitorii de vinil.

 

 

 Pick-up in trei straturi, care depaseste standardele industriale

Pick-up-ul are o structura in trei straturi alcatuita dintr-un disc rigid solid din alama si aluminiu turnat sub presiune si un material cauciucat ce acopera intreaga suprafata posterioara. Aceasta elimina rezonanta inutila, oferind rigiditate inalta si amortizarea vibratiilor. Stabilitatea rotației line si masa inertiala depasesc chiar si valorile modelului Technics SP-10MK2, pick-up-ul standard direct drive utilizat in trecut in intreaga lume de catre statiile de radiodifuziune.

 

Brat cu amortizare ridicata

Bratul este alcatuit dintr-un material usor (aluminiu pentru SL-1200G si magneziu pentru SL-1200GAE) care a fost prelucrat la rece pentru a imbunatati caracteristicile materialului si pentru a creste efectul de amortizare.

In plus, sensibilitatea ridicata la miscare initiala este obtinuta cu ajutorul constructiei traditionale Technics cu suspensie cardanica, cu axe de rotatie pe orizontala si axe de rotație pe verticala ce se intersecteaza intr-un singur punct central, precum si cu ajutorul rulmentilor de inalta precizie ce folosesc o carcasa prelucrata prin taiere.

Constructie in patru straturi a carcasei

Panoul superior prelucrat extrem de fin, cu o grosime de 10 mm, din aluminiu imaculat a fost adaugat la constructia anterioara in trei straturi din aluminiu turnat sub presiune, Bulk Moulding Compound (BMC) si cauciuc solid ale modelului SL-1200MK5. Aceasta constructie in patru straturi combina rigiditatea ridicata cu un finisaj si aspect premium.

Lansat mai tarziu anul acesta

Pentru a sarbatori lansarea noului produs Technics SL-1200 cu ocazia aniversarii Technics 50, modelul Grand Class SL-1200GAE va fi disponibil in editie limitata de 1200 de bucati din vara, in vreme ce modelul Grand Class SL-1200G va fi disponibil din iarna.

 Grand Class SL-1200G/SL1200GAE

Un design complet nou pentru redefinirea pick-up-ului direct drive

 • Motor de suprafata Direct Drive cu doua rotoare
 • Controller de motor direct drive
 • Brat extrem de sensibil
 • Platan din alama
 • Izolator

Design exclusiv Technics

 • Design adoptat de la seria SL-1200
 • Placa superioara din aluminiu masiv

 

Viteze ale platanului

 • 33 1/3 rpm, 45 rpm, 78 rpm

 

Range Pitch variabil

 • ±8%, ±16%

 

Dimensiune si greutate

 • L: 453 mm H: 170 mm   l: 372 mm. / 18kg *provizoriu

*Inaltime: inclusiv capac impotriva prafului

 

Conexiune

 • Iesire Phono x1 / impamantare x1

Wiesbaden, 5 ianuarie 2016 – Panasonic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.