O noua premiera adusa de Orange: Apelul Wi-Fi


Orange_WiFi            Orange continua seria inovatiilor aduse atat in Romania, cat si in Grupul Orange, si anunta serviciul Apel Wi-Fi, bazat pe tehnologia voice over Wi-Fi. Serviciul este lansat in teste. Astfel, Orange ofera acces la serviciile de voce prin intermediul retelelor Wi-Fi in locurile unde semnalul pe mobil ar putea fi diminuat, precum locuintele cu pereti grosi, subsolurile sau cladirile ecranate.

Serviciul Apel Wi-Fi permite apelarea oricarui contact din agenda, fara restrictii si pastrand identitatea apelantului. Serviciul este integrat si disponibil nativ pe telefoanele compatibile, fara a fi nevoie de instalarea unei aplicatii dedicate. La folosirea serviciului Apel Wi-Fi experienta este similara cazurilor in care se utilizeaza reteaua mobila. Atunci cand conexiunea Wi-Fi este inlocuita de conexiunea mobila 4G, apelul continua prin serviciul Apel 4G fara a se intrerupe.

In prezent serviciul este disponibil fara alte costuri tuturor clientilor Orange ce au activat serviciul Apel 4G si care isi exprima dorinta de a testa aceasta inovatie, prin SMS gratuit la numarul scurt 232. De asemenea, clientii au la dispozitie pe pagina de descriere a serviciului un chestionar deschis, pentru a trimite constant feedback-ul lor.

Atat Apelurile Wi-Fi, cat si Apelurile 4G consuma din minutele disponibile in abonament, iar dupa terminarea acestora sunt taxate la pretul standard oferit de acesta. In plus, daca interlocutorii folosesc in momentul apelului una cele doua tehnologii, se vor putea bucura de aceleasi beneficii ale Apelului 4G si atunci cand apeleaza sau primesc apel prin Wi-Fi: conexiune instantanee a apelului si calitate HD.

In acest moment, serviciul Apel Wi-Fi poate fi utilizat impreuna cu smartphone-urile Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 edge[1]  din oferta Orange, urmand ca portofoliul de terminale compatibile sa fie extins.

Apel Wi-Fi a fost dezvoltat de Orange in paralel cu investitiile permanente pe care le face in extinderea acoperirii si performantei retelei sale, atat in exteriorul, cat si in interiorul cladirilor, pentru a raspunde nevoii de conectivitate a clientilor, aflata in continua crestere. Orange desfasoara in prezent un amplu program de modernizare a echipamentelor in zonele urbane, precum si unul de densificare si optimizare a retelei in toate judetele tarii.

Bucuresti, 16 decembrie 2015 – Orange Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.