Ericsson va testa tehnologia 5G in teren impreuna cu NTT DOCOMO


5G Radio Prototype Build

  • Ericsson raspunde nevoilor operatorilor pentru a testa in teren la inceputul lui 2016 tehnologia de acces radio 5G. Acest lucru va fi posibil cu ajutorul Ericsson 5G Radio Prototypes, dispozitive care includ o tehnologie de comunicare wireless pentru mai multi utilizatori sau terminale si care folosesc mai multe antene (MU-MIMO), cat si datorita unei noi tehnici de procesare a semnalelor (Beamforming). Operatorii vor putea, astfel, sa implementeze retele 5G live atât in mediul exterior, cât si in interior.
  • Ericsson 5G Radio Prototypes integreaza tehnologia cloud de impartire a retelelor in canale multiple pentru a oferi o viteza mai buna in retea si servicii diferentiate pentru consumatori si companii impreuna cu o gama larga de aplicatii IoT pentru toate industriile.

Odata cu lansarea retelelor 5G la nivel comercial la inceputul anului 2020, Ericsson raspunde nevoilor operatorilor pentru a incepe testarea acestei tehnologii in teren inca de anul viitor. Astfel, Ericsson 5G Radio Prototypes sunt primele produse concepute special pentru a ajuta operatorii sa testeze tehnologia 5G in mediul exterior. In 2016, Ericsson va desfasura aceste teste alaturi de NTT DOCOMO, unul dintre cei mai mari operatori din Japonia, si cu ajutorul solutiei sale inovatoare 5G Radio Test Bed.

5G Radio Prototype Closeup

Asemeni tehnologiilor mobile anterioare, operatorii de top sunt nerabdatori sa obtina un avantaj in ceea ce priveste implementarea retelelor 5G. Tehnologia 5G va avea impact asupra tuturor retelelor mobile si a ecosistemului asociat acestora, de la tehnologiile de acces radio si cloud pana la solutiile virtual evolved packet core (vEPC). Astfel, diferentierea operatorilor nu se va face bazata pe testele desfasurate in laborator, ci pe rezultatele obtinute in mediul oferit de retelele live. De mici dimensiuni, dar foarte puternice, prototipurile Ericsson 5G Radio se bazeaza pe informatiile adunate din testele efectuate alaturi de operatori cu Ericsson 5G Radio Test Bed, in medii exterioare si interioare.

„Ne bucuram sa facem urmatorul pas catre testarea tehnologiei 5G intr-un mediu de retea real”, a mentionat Seizo Onoe, EVP and CTO, NTT DOCOMO. „Jocurile Olimpice din Tokyo si Jocurile Paralimpice vor fi oportunitati extraordinare pentru a propune diverse aplicatii pentru retele 5G ce vor fi lansate in 2020. Ne asteptam ca acest lucru sa duca la multe alte oportunitati. Ericsson 5G Radio Prototypes ne vor oferi perspective noi in ceea ce priveste potentialul pe care il va avea 5G la nivel global, dar si pentru a putea permite livrarea de noi servicii pentru clientii si partenerii nostri.”

5G Radio Prototype Carry

„Pentru a putea fi pregatiti sa lansam retele 5G intr-un timp atat de scurt, este momentul sa trecem la teste desfasurate in medii reale pentru a dezvolta aplicatiile practice ale tehnologiei”, a spus Arun Bansal, Senior Vice President and Head of Business Unit Radio, Ericsson. Noile dispozitive Ericsson 5G Radio Prototypes sunt de marimea unei genti si au mai putin de 20 kg. Fiind un lider in standardizare, este important pentru noi sa putem contribui cu date concrete, nu doar discutii teoretice.”

Tehnologiile inovatoare incorporate in Ericsson 5G Radio Prototypes includ:

  • O tehnologie de comunicare wireless pentru mai multi utilizatori sau terminale, bazata pe multiple antele (MU-MIMO). Aceasta tehnologie permite prototipurilor sa se adreseze mai multor utilizatori folosind acelasi spectru, intr-un singur sector a unui site.
  • Noua tehnica de procesare a semnalelor (Beamforming), este un element cheie ce permite prototipurilor sa suporte frecvente pe o banda mai mare, la o capacitate crescuta si cu un consum de energie redus.
  • Un design de antene avansat, ce permite incorporarea a 128 de elemente de antena si 64 de celule radio pentru fiecare prototip in parte.

Semnificativ mai mic ca dimensiune decât Ericsson’s 5G Radio Test Bed, chiar si cu tehnologia adaugata, noile prototipuri sunt compacte, ergonomice, de forma unei genti usor de transportat si cu o greutate de 18 kg.

Ericsson este lider la nivel mondial in ceea ce priveste cercetarea si dezvoltarea tehnologiei 5G, desfasurand constant activitati de standardizare alaturi de organizatiile si grupurile din industrie. Cu ajutorul inovatiile tehnologice precum Ericsson 5G Radio Prototypes, clientii companiei vor fi jucatori cheie in definirea urmatoarei generatii de tehnologie a retelelor si comercializarii acesteia.

4 Decembrie 2015, Bucuresti – Ericsson Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.