Vin masinile Facebook


           Cel mai mare experiment de retea de automobile, in care masinile pot partaja informatii de trafic si situatiile periculoase a fost lansat zilele astea.

De aici e doar un simplu pas sa putem da like la benzinariile noastre preferate, sau asteptand plictisiti vom da un ”poke” la masina parcata langa noi 🙂

In reteaua Car to X (C2X) masinile vor comunica intre ei si cu infrastructura rutiera, astfel incat vom avea o imagine actualizata in permanenta a conditiilor de trafic.

In operatiunea de teste vor fi  120 de vehicule implicate din regiunea Rin-Main pana la sfarşitul anului. Sistemul se numeste simTD abreviere din Sichere Intelligente Mobilität – Testfeld Deutschland, si include pe cei mai importanti producatori germani de automobile si furnizorii de automobile, companii de comunicaţii, institutiile de cercetare si proiectele din sectorul public.In proiect sunt incluse : Opel, Audi, BMW, Daimler, Ford, Volkswagen, Bosch, Continental, Deutsche Telekom AG,  Centrul German de cercetare intelgenta artificiala,  Universitatea Tehnica din Berlin si Universitatea Tehnica din München.

simTD ajuta si la condusul de noapte si la parcare, cautand locuri de parcare libere in apropiere.

Daimler isi asuma un rol semnificativ in proiect, testand si in State, in California sistemul C2X. In viitor se vor conecta tot mai multe masini in retea, si acest tip de comunicare se va raspandi cu o viteza asemanatoare cu cea a retelei de socializare.

Sursa: http://hvg.hu/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.