Xerox lanseaza etichete electronice pentru a combate produsele contrafacute


Xerox introduce in portofoliul sau doua etichete electronice, care pot colecta si stoca informatii privind autenticitatea si starea produselor si care vor ajuta companiile si institutiile publice sa isi protejeze mai bine echipamentele.

Xerox Printed Memory este o eticheta extrem de sigura, care contine pana la 36 de biti de memorie. Ea poate fi reinscriptionata, avand o capacitate de stocare de pana la 68 de miliarde puncte de date. Aceasta eticheta poate fi folosita, de exemplu, pentru a stabili daca un produs este original si pentru a urmari cum este manevrat pe parcursul transportului si al livrarii.

Cea de a doua eticheta, Xerox Printed Memory with Cryptographic Security, include un cod criptat unic, cum este codul de bare QR. Acesta poate fi citit doar de personalul autorizat, folosind un cititor care comunica cu o aplicatie securizata pentru smartphone. Combinatia eticheta electronica, cod imprimat si criptat ofera una dintre cele mai sigure solutii de pe piata impotriva produselor contrafacute. Eticheta poate fi folosita in diverse aplicatii, de la supravegherea si protejarea produselor farmaceutice, pana la asigurarea securitatii timbrelor pentru taxe. Functia criptografica de securitate a fost creata in cadrul PARC, o companie Xerox, si reprezinta o inovatie in categoria etichetelor electronice.

“Aceasta solutie asigura integritatea unui produs din momentul in care paraseste fabrica, pana cand ajunge la clienti”, spune Steve Simpson, Xerox vice president responsibil pentru Xerox Printed Memory. “Etichetele noastre electronice ofera o metoda extrem de sigura si economica de autentificare si verificare a informatiilor referitoare la parcursul unui produs de-a lungul canalelor de distributie sau in timpul utilizarii.”

 

Metodele traditionale de combatere a produselor contrafacute, cum ar fi cerneala invizibila, hologramele si etichetele RFID, pot fi copiate, iar implementarea lor este costisitoare. Spre deosebire de acestea, Xerox Printed Memory with Cryptographic Security ofera proprietarilor de marci inregistrate o solutie accesibila si greu de contrafacut, datorita criptarii unice a fiecarei etichete.

 

In decembrie 2014, Xerox a devenit proprietarul licentei tehnologiei pentru etichete electronice, dezvoltata de catre Thin Film Electronics ASA. Ca urmare a acestui acord de licentiere, Xerox va produce etichete electronice in fabrica din Webster, New York.

 

Bucuresti, 12 noiembrie 2015 – Xerox

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.