Ericsson coordoneaza proiectele UE dedicate dezvoltarii tehnologiei 5G


DSC00316

  • Ericsson a fost numit coordonator al noului proiect al Uniunii Europene METIS-II (Mobile and wireless communications Enablers for Twenty-twenty (2020) Information Society-II), consolidandu-si astfel pozitia de principal promotor al dezvoltarii tehnologiei 5G
  • Proiectul METIS-II se va ocupa de dezvoltarea sistemelor radio si standardelor 5G, jucand un rol important în proiectele pentru 5G-PPP (Parteneriatul Public-Privat pentru Infrastructura 5G)
  • Ericsson va prelua si coordonarea tehnica a proiectului mmMAGIC (Millimetre-Wave Based Mobile Radio Access Network for Fifth Generation Integrated Communications) pentru a dezvolta noi interfete radio dedicate retelelor mobile

DSC00315

Ericsson (NASDAQ:ERIC) continua sa fie in avangarda dezvoltarii tehnologiei 5G, fiind recent desemnat coordonator al noului proiect al Uniunii Europene METIS-II (Mobile and wireless communications Enablers for Twenty-twenty (2020) Information Society-II), proiect dedicat elaborarii sistemelor radio si standardelor 5G.

La un nivel strategic, METIS-II va furniza un cadru propice parteneriatelor publice-private pentru infrastructura 5G, contribuind la evaluarea generala a conceptelor de acces radio si la dezvoltarea spectrului de retea necesar. Mai mult decat atat, se va ocupa si de pregatirea actiunilor dedicate organismelor de reglementare si standardizare.

Ericsson

Proiectul beneficiaza de sustinerea unui consortiu international, format din 23 de companii din intreaga lume care au initiative importante in cercetarea si dezvoltarea tehnologiei 5G – companii din Uniunea Europeana si tari ca Japonia, China, Statele Unite, Coreea de Sud si include majoritatea marilor producatori internationali de echipamente, operatori si cercetatori de renume. METIS-II este cofinantat in cadrul proiectului Horizon 2020 al Uniunii Europene si are un buget de 8 milioane de euro.

Ca principal promotor si coordonator ar proiectului METIS-II, Ericsson va asigura integrarea noilor tehnologii in dezvoltarea infrastructurii de acces radio 5G si va furniza o platforma pentru unificarea actiunilor dedicate organismelor de reglementare si standardizare. METIS-II continua proiectul de succes METIS, primul proiect integrat dedicat tehnologiei 5G, coordonat tot de Ericsson.

Mai mult decat atat, Ericsson va prelua coordonarea tehnica si a proiectului mmMAGIC (Millimetre-Wave Based Mobile Radio Access Network for Fifth-Generation Integrated Communications). Acesta se va ocupa de dezvoltarea si proiectarea noilor concepte pentru tehnologiile de acces radio mobil dedicate implementarii spectrului de 6-100GHz.

Ambele proiecte sunt importante pentru pregatirea standardelor dedicate conexiunile mobile 5G si furnizeaza jucatorilor de pe piata globala oportunitatea de a discuta si evalua diferite idei de cercetare, contribuind la consolidarea pietei solutiilor mobile.

Transformarea standardului 5G intr-un standard global constituie unul dintre cei mai importanti factori in digitalizarea industriilor, implementarea conexiunilor broadband oriunde in lume si dezvoltarea Internetului Tuturor Lucrurilor. De asemenea, standardizarea retelelor este importanta pentru a conecta oamenii din toate colturile lumii, permitand retelelor sa functioneze fara probleme la nivel global si sa furnizeze aceeasi experienta tuturor utilizatorilor.

9 iulie 2015, Bucuresti – Ericsson

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.