Sunetele devin vizibile cu sistemul audio Sony MHC-V7D


SONY_Cymatics.1           Sony testeaza puterea sistemului audio MHC-V7D prin experimente de tip Cymatics[1] utilizand hit-ul Hideaway al artistei Kiesza

Sony a creat un videoclip impresionant care combina lumini, culori si sunete pentru a reda incredibila forta a sunetului si capabilitatile noilor boxe MHC-V7D. Sistemul audio devine sufletul petrecerii si poate pune orice lucru in miscare, la propriu. Folosind experimente de tip cymatics (principiu de reprezentare vizuala a sunetelor), sistemul de boxe MHC-V7D reuseste sa faca pamantul, apa si vopseaua sa danseze in ritmul megahitului Hideaway interpretate de Kiesza.

SONY_Cymatics.2

Spectaculosul efect Cymatics a fost descoperit in 1680 de Robert Hooke si se refera la reprezentarea vizuala a vibratiilor sunetului, de obicei prin deplasarea controlata a particulelor pe o suprafata ce vibreaza. In experiementul din videoclip, vibratiile au fost create de sunetul puternic produs de sistemul audio MHC-V7D.

 

”MHC-V7D combina efectele audio cu cele vizuale folosind difuzoarele cu LED si controlul sunetului prin gesturi, ceea ce creeaza o experienta audio unica. Frumusetea efectului Cymatics este ca ne permite sa vedem cu adevarat forma sunetului prin presiunea si vibratiile redate de MHC-V7D astfel incat audiofilii pot percepe melodia Hideaway intr-un mod cu totul diferit”, spune Alberto Ayala, directorul diviziei Vision and Sound, Sony Europe.

SONY_Cymatics.3

Sony a colaborat cu arhitectul in inovatie Yifei Chai din cadrul studioului de productie creativa Unit 9 pentru a realiza videoclipul „Nisipul si vopseaua” in care aceste elemente danseaza, iar sculpturile din apa si ferrofluidul (lichidul magnetizat) sunt manipulate intr-un mod vizual captivant. Videoclipul urmeaza o calatorie fascinanta cu ajutorul sistemului audio, purtand audienta tot mai aproape de lumea misterioasa a vizualizarii sunetelor.

 

In clip, difuzorul pentru frecvente joase creeaza efecte vizuale variate care se sincronizeaza cu instrumentele muzicale, oscilatiile de sunet si vocea din Hideaway, simuland traseul melodiei de la inceputul linistit catre un final animat care da viata stiintei sunetului.

 

Sculpturile sonice in apa, create folosind un vas umplut cu vodca amplasat pe subwooferul sistemului MHC-V7D, transforma melodia in cercuri concentrice care se misca in tandem cu vocea artistei.

 

Puterea sunetelor este apoi pusa in evitenta intr-un format vizual prin intermediul unei placi Chladni – o suprafata metalica subtire acoperita cu nisip si fixata deasupra difuzoarelor.

 

Ferrofluidul a fost folosit pentru a evidentia controlul sistemului MHC-V7D prin gesturi. Acesta contine particule solide mici (cu un diametru de aproximativ 10nm) suspendate intr-un mediu lichid si are atat fluiditatea unui lichid cat si proprietatile magnetice ale unui corp solid. Utilizand electromagneti sincronizati cu ritmul melodiei Hideaway si controlul sistemului audio V7D prin gesturi, ferrofluidul ia forma unor tepi. Ferrofluidul este apoi acoperit de lumini generate de V7D, de asemenea sincronizate cu ritmul melodiei.

 

Finalul videoclipului prezinta tehnologia Smart High Power Technology a sistemului audio, care creeaza o presiune incredibila a sunetului de 1550w si un bass extrem de puternic. Aceste caracteristici sunt prezentate cu ajutorul unor vopseluri tricolore care danseaza pe ritmul muzicii, chiar pe suprafata boxei.

 

Sistemul Sony MHC-V7D a fost creat pentru a transforma locuintele in veritabile case pentru petreceri; noul sistem audio High Powered reda muzica cu o fidelitate foarte ridicata si la un volum perfect pentru o atmosfera electrizanta in propria casa.

Informatii despre produs

 

MHC-V7D – bass puternic si caracteristici perfecte pentru petreceri, intr-un design compact

MHC-V7D dezvolta un bass extrem de puternic, cu o presiune a sunetului de 1550W[1] (RMS 1440W, 105.5dB SPL), datorita tehnologiei Smart High Power, care sporeste presiunea acustica. Tehnologia Clear Audio+™ dezvoltata de Sony permite optimizarea sunetului cu o singura atingere, in timp ce modul Football creeaza o atmosfera de stadion in timpul evenimentelor sportive.

Poti ajusta melodiile preferate cu ajutorul efectelor audio DJ si Sampler si chiar poti adauga vocea ta pe fundalul piesei preferate cu ajutorul input-urilor de microfon pentru Karaoke. Atmosfera poate fi imbunatatita prin jocurile de lumini care se sincronizeaza cu ritmul muzicii.

Tehnologia de control al gesturilor prezenta pe sistemul audio MHC-V7D te ajuta sa devii DJ, oferind control facil atat asupra muzicii, cat si a luminilor de la petrecere.

Poti conecta sistemul audio la smartphone, tableta sau laptop prin iNFC™ sau Bluetooth®. Poti ramane la carma petrecerii controland muzica si sunetul prin intermediul aplicatiei Fiestable, disponibila in Google Play™ si App Store.

Designul compact al MHC-V7D il ajuta pe utilizator sa se bucure de experienta completa a unui DJ, insa daca doresti sa-ti trezesti vecinii o poti face trecand sistemul in Party Chain Mode, care iti va permite sa il conectezi la alte sisteme audio puternice.

[1] Comparativ cu modelul SONY 2014

RMS 1440W real, 105.5dB SPL, presiune a sunetului de 1550W mărită cu autorul Smart High Power Technology

 

Specificatii tehnice

 

Codul modelului MHC-V7D SHAKE-X3D
Specificatii pentru alimentare AC220V-240V, 50/60Hz AC120V-240V, 50/60Hz
Presiunea sunetului 1550W 2300W
Functie Functie CD, DVD, USB (x2), FM, Audio In (x2), NFC, Bluetooth (iAP over BT) CD, DVD, USB (x2), FM, AM, Audio In (x2), NFC, Bluetooth (iAP over BT)
Input si Output Analog Audio Input(s) 2 2
Analog Audio Output(s) 1 1
Composite Video Output(s) 1 1
Porturi USB 2 : 1 playback + 1 recording

 

2 : 1 playback + 1 recording
Speaker Output(s) – fata 1 2
Input microfon 2 (6φ) 2 (6φ)
Sunet Functie Bass Boost MEGA BASS MEGA BASS
Sound Enhancement DSEE(AUTO) DSEE(AUTO)
Modul Football Da (OFF/NarrationON/Narration OFF) Da (OFF/Narration ON/Narration OFF)
Party chain Da Da
Dolby Digital Da Da
Functionalitati de divertisment Efecte DJ si Sampler Da Da
Lumini Speaker Da (FLASH) Da

(Multi color)

Proiectie Party Light Da (RBG/for top & floor)
Control prin gesturi Da Nu
Caracteristici generale Sistem boxa frontala 3 Way 2Way
Numar boxe frontale 1 2
Aplicatii compatibile Aplicatii Da(SongPal & Fiestable) Da(SongPal & Fiestable)
Unitate principala Dimensiuni (WxHxDcm)(Aprox.) 340mm x 924mm x 320mm 455 × 165 × 330 mm
Greutate (kg)(Aprox.) 19kg 5.9 kg
Boxa frontala Dimensiuni (WxHxDcm)(Aprox.)   368 × 585 × 358 mm
Greutate (kg)(Aprox.)   14.5 kg fiecare

 

8 Iulie 2015 – Sony Romania

[1] Reprezentarea vizuala a vibratiilor sunetului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.