Recunosc imprimantele si scanerele nu erau niciodata perifericele mele preferate. Mereu le consideram niste periferice extrem de incomode, dar necesare.
Cele matriciale (da le-am prins si alea) faceau mult zgomot, iar calitatea era slabuta, de grafica, imagini nici nu putea fi vorba.
Cu cele laser ma impacam un pic mai bine, silentioase, viteza buna, costuri reduse la alb negru, la color cam scumpute.
Cele cu jet de cerneala ei da asta imi dadeau cele mai multe batai de cap, patroane de cerneala scumpe, daca doreai sa le reumpli murdareai tot biroul, daca ii dadeai mai multe pagini de tiparit sigur se bloca, tragea mai multe coli deodata, murdarea alte 2-3 coli, daca doreai sa tiparesti imagini aveai nevoie de multa rabdare, bani multi pentru cartuse si hartie si manusi sa poti face refill.
Pe scurt un calvar.
Cand am fost in
excursia din Madagacar (cronologic de jos in sus episoadele) am facut fotografii asa pentru noi si desigur de urcat pe retelele de socializare si blog, nicidecum pentru vre-o expozitie, dar ajungand acasa, trecand rapid prin Photoshop (mici aranjari, indreptari, un auto level pe unde era necesar) si incepand sa share-uiesc pe FB si pe blog mi se pareau ca sunt destule reusite intre ele, si pe la sfarsitul lui decembrie discutand cu directorul
Insitutului Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti Kósa András si prezentand cateva imagni am convenit ca prin primavara facem o mica
expozitie.

Ei bine lunile treceau incet si data era fixata, trebuia sa ma apuc de selectie. Categoric partea cea mai dificila era selectia, am rerusit sa ajung la 300 de imagini din cele 12.600. Dar de aici in jos era extrem de greu, noua ne placeau toate traind acele momente, asa ca am incercat sa le elimin pe criterii tehnice, care nu sunt foarte reusite, foarte clare, bine dar tot n-am coborat sub 250, apoi am ncercat ca din anumite specii de animale sa tin doar una, si asta greu, a durat ceva pana am ajuns la cele 60 care urmau sa fie imprimate si expuse.
Sfatul meu e sa rugati pe cineva din exterior sa va ajute el ”va taia mai usor” din ele 🙂
Deci fotografii erau, spatiu de expunere era, a mai ramas de rezolvat imprimatul. Noroc ca pe la sfarsitul lui ianuarie am fost invitat la
lansarea Epson L1800 si am fost surpins de calitatea fotografiilor imprimate si am decis as vrea sa imprim cu aceasta imprimanta.


Am obtinut imprimanta alaturi de coli speciale
Epson Premium SemiGloss si m-am apucat de treaba. Am avut ceva emotii, in primul rand am uitat ca la orice imprimanta cu jet de cerneala la transport se blocheaza sistemul de alimentarte cu cerneala asa ca la imprimarea de test pe hartia obisnuita deja imi lipseau culori. Nu intelegeam se vedea lateral clar ca mai e mult si bine din toate culorile (sase la numar), dupa care mi-a picat fisa am deblocat am calibrat din nou si a mers perfect.
Mai era o problema, desi aveam ceva hartii mai de calitate (sau cel putin asa credeam eu) rezultatul nu era rau, dar nici spectaculos

.
Am zis hai sa incerc pe hartia
Epson Premium Semigloss A3+ primita. Problema era ca aveam exact atatea cate imagini as fi dorit sa expun, adica 60, asa ca nu era loc de gresala, am facut setarile necsare, am selectat hartia exact, am dat pe imprimare de calitate nu standard, am setat marime si orientarea paginii si am dat PRINT.

A lucrat cateva secunde, palpaie doar ledul de power si deodata incpea sa iasa imaginea, fara vre-un zgomot frumos lin, perfect. Ei da, am rasuflat usor, era frumos, dar frumos de tot, mai ceva ca pe monitor, a durat in jur de 7 minute pana a iesit coala dar a fost exact ce trebuia.
Epson L1800, primul model cu sistem integrat de cerneala care poate imprima pe hartie de dimensiunea A3+ foloseste sase culori, este proiectata pentru a tipari la costuri minime si este destinata, in principal, celor care au nevoie de un volum mare de imprimare cum sunt fotografii, agentiile de publicitate si companiile mici si medii. La imprimarea celor 60 de pagini A3+ nici nu era sesizabil ca lipsea din cerneala.
Rezervorul cu cerneala este complet integrat in imprimanta, astfel incat utilizatorii se pot bucura de o tiparire color fiabila, fara murdaria sau complicatiile asociate adesea cu sistemele de reumplere neoriginale si cu sistemele de recipiente de cerneala de la terti.
Imprimanta Epson L1800 dispune de o garantie de 12 luni (sau de 30.000 pagini) si asistenta tehnica, astfel incat utilizatorii beneficiaza de asistenta specializata in orice situatie vor avea nevoie. In plus, modelul L1800 poate printa pana la 1.500 de fotografii color sau 2.600 de pagini cu text alb-negru si 4.700 de pagini cu text color, fara a avea nevoie de reumplere. Epson L1800 este optiunea ideala pentru imprimarea unei expozitii foto de tipul cele gazduite de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti.
Ce sa va mai zic ca n-am stricat nici o coala? Ca imprima atat de silentios ca Muffy (bischonul nostru adormea langa el), ca dupa imprimarea celor 60 de pagini A3+ nici nu era sesizabil ca lipsea din cerneala, sincer il recomand pentru oricine are de impmat imagini de calitate, dar nu uitat sa luati si hartia specifica pentru un rezultat spectaculos.
Ce mi-a placut:
– instalarea extrem de simpla, practic il conectezi isi cauta singur dirverul si intr-un minut e gata de iprimare
– duce si cartoane mai groase pentru ca nu intoarce hartia ci imirma exact pe partea cu care ai pus
– calitate e spectaculoasa folosind hartia corecta
– silentios
– usor de incarcat si foarte economic.
– ca e atat de simplu de folosit ca si din prima poti avea rezultat 100% fara nici o gresala.
– pretul de sub 2.700 de lei (aici) e mai mult decat corect.
Ce nu mi-a placut:
– na-m gasit nimic la punctul asta, sigur daca vrei calitate maxima si-l setezi pe imprimare de calitate dureaza intre 6 si 8 mminute un A3+, dar sincer merita asteptarea, cei care au vazut expozitia pot confirma, restul o mai pot vizita pana pe 5 mai 🙂
Like this:
Like Loading...