Samsung a lansat noua gama de televizoare SUHD in Romania


Victor Armaselu_Samsung               Samsung Electronics Romania a lansat pe piata locala seria de televizoare SUHD, care introduce un nou standard al continutului premium UHD (Ultra High Definition) pentru o experienta vizuala superioara. Totodata, pe piata va fi disponibila si o noua gama de solutii audio, inclusiv o serie de soundbar-uri curbate care imbunatatesc experienta divertismentului cu un sunet clar.

„Noile televizoare SUHD, cu care ne propunem sa ne consolidam pozitia de lider pe piata, nu reprezinta doar un termen generic, ci incorporeaza noi tehnologii sofisticate precum Nano Crystal Color sau Peak Illuminator pentru un contrast mai bun, mai multe culori si mai multa luminozitate. Practic, televizoarele de ultima generatie SUHD redau continutul vizual in forma cea mai apropiata de ceea ce regizorii de film isi doresc sa transmita, in orice conditii de vizionare, indiferent daca in camera este intuneric sau lumina diurna”, a declarat Victor Armaselu, Director al diviziei de Consumer Electronics in cadrul Samsung Electronics. Ana Maria Pasculescu_Samsung

Televizoarele SUHD sunt echipate cu tehnologie avansata pentru contrast puternic, luminozitate sporita, culori si detalii mai intense, oferind imagini de calitate superioara.

Tehnologia Nano Crystal Color, introdusa de SUHD, permite redarea cu 20% a mai multor culori si de 64 de ori mai multe nuante ale culorilor prin panelul de 10 biti. Nano Crystal este un nou semi conductor dezvoltat de Samsung, o tehnologie ce emite mai multe culori si are cea mai ridicata puritate a culorilor dintre tehnologiile existente la acest moment.

Peak Illuminator, inovatie incorporata in televizoarele SUHD, permite de 2,5 ori mai multa luminozitate spre deosebire de un TV obisnuit, datorita unei noi structuri a panelului. Mai mult, Peak Illuminator economiseste energie electrica in zonele de negru, pe care o foloseste pentru a mari luminozitatea in zonele care necesita acest lucru, iar Precision Black Pro asigura un contrast intens, prin reducerea luminozitatii LED-urilor responsabile de acest lucru.

Samsung SUHD_2

Samsung colaboreaza cu lideri din industrie pentru promovarea si dezvoltarea unui ecosistem UHD complex. Pentru a stabili standardele de calitate premium UHD, Samsung a anuntat parteneriatul UHD Alliance, o coalitie a mai multor companii din industrie care colaboreaza pentru dezvoltarea divertismentului video. Acest parteneriat va permite inovarea si depasirea standardelor video, printre care rezolutia 4K sau o rezolutie superioara, o gama mai larga de culori si sunet 3D.

Samsung SUHD_3

Samsung le va oferi utilizatorilor trei serii noi de televizoare SUHD – JS9500, JS9000 si JS8500 – cu diagonale intre 48 si 88 inci, pentru ca utilizatorii sa poata alege modelul care se potriveste cel mai bine cu stilul lor de viata.

Design elegant

Cand Samsung a lansat televizorul curbat, in 2013, acesta a imbunatatit felul in care utilizatorii se raporteaza la experienta de divertisment. Design-ul minimalist al televizoarelor Samsung SUHD a fost proiectat pentru a raspunde nevoilor estetice ale celor mai exigenti consumatori.

Televizorul Samsung SUHD JS9500 are o rama metalica, care ii ofera un aspect modern chiar si atunci cand este montat pe perete, asemenea unei opere de arta, iar modelul SUHD JS900 are un design texturat pe partea din spate, ce ii confera un aspect sofisticat din orice unghi ar fi privit.

Samsung SUHD_4

Noul Smart TV redefineste experienta de divertisment

Incepand cu acest an, toate televizoarele Smart Samsung, inclusiv noile SUHD, vor rula sistemul de operare Tizen, o platforma open-source care permite dezvoltarea mult mai usoara de aplicatii TV. Astfel, noua platforma Smart TV bazata pe Tizen va oferi nu doar o multitudine de functii, ci si o interfata intuitiva, o experienta multimedia integrata si mai multe moduri de accesare a continutului.

  • Noua interfata Samsung Smart Hub are un timp de raspuns mai rapid, precum si un plus de interactivitate. A fost simplificata pentru a afisa toate informatiile pe un singur ecran, afisand cel mai recent continut, dar si recomandari pentru utilizatori pentru si mai multe optiuni de divertisment.
  • Prin functia Quick Connect, televizoarele Smart recunosc smartphone-urile Samsung odata ce acestea au fost conectate prin tehnologia BLE (Bluetooth Low Energy). Utilizatorii pot transmite continut video de pe smartphone-urile lor pe televizoare printr-o simpla apasare de buton. In plus, ei pot vizualiza continutul emis de un post TV direct pe smartphone-urile lor, fara a avea nevoie de aplicatii sau setari complicate.
  • Utilizatorii Samsung Smart TV se pot trezi mai usor folosind aplicatia Briefing on TV. Televizoarele Samsung Smart au acum functie de alarma si se pot sincroniza cu dispozitivele mobile Samsung pentru a porni si pentru a afisa informatii importante, precum timpul, vremea si calendarul utilizatorilor.
  • Platforma Samsung Tizen le permite televizoarelor Samsung Smart sa faca parte dintr-un ecosistem de continut complex, oferind multiple posibilitati de dezvoltare si mai multa flexibilitate.
  • Toate televizoarele Samsung vor deveni dispozitive Internet of Things pana in 2017, iar compatibilitatea Tizen cu alte dispozitive face ca Smart TV-ul sa devina principalul centru de control al unei case Smart.

Samsung SUHD

Soundbar-ul curbat Samsung

Samsung a lansat un nou soundbar curbat cu un design elegant si premium. Acesta se potriveste perfect cu televizoarele curbate Samsung cu diagonala intre 48 si 78 inci, oferind cele mai bune solutii audio.

Noua serie 8500 ofera o calitate a sunetului imbunatatita cu 9.1 canale audio, avand o boxa principala centrala si boxe secundare la fiecare capat. Acestea au fost adaugate pentru a intensifica experienta captivanta, oferind un sunet egal si echilibrat in intreaga camera.

Cu unitatea Multi-Air Gap montata pe subwoofer, soundbar-ul ofera un sunet de bass mai intens decat alte solutii audio obisnuite. De asemenea, soundbar-ul dispune de conexiuni wireless pentru TV prin functia TV Sound Connect via Bluetooth.

Bucuresti, 7 aprilie 2015 – Samsung Electronics Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.