Samsung Electronics introduce un nou SSD extrem de rapid pentru Notebook PC-uri


Samsung SSD_03              Samsung Electronics Co., Ltd,. lider global in solutii de stocare date, a inceput producerea in masa a modelului SSD SM951, acesta fiind extrem de performant si avand un consum redus de energie, pentru laptopuri ultra-slim si sisteme desktop.

 

„Contribuim la accelerarea procesului de expansiune a notebook-urilor ultra-slim pe piata prin introducerea acestui SSD extrem de rapid, dar cu consum redus de energie,” a declarat Jeeho Baek, Vicepresedinte Senior, Memory Market, in cadrul Samsung Electronics. „Vom continua sa introducem SSD-uri foarte performante, pe masura ce ne consolidam business-ul pe aceasta piata competitiva.”

Samsung SSD_01

Modelul SM951 este extrem de performant si suporta interfetele PCIe 3.0 si PCIe 2.0. Dezvoltat pentru cele mai noi ultra-slim laptopuri, SSD-ul poate citi si scrie la viteza de 1.600 MB/s, respectiv 1.350 MB/s pentru interfata PCIe 2.0. Aceasta viteza este de aproximativ trei ori mai mare decat SSD-ul anterior cu interfata SATA si de 30 de ori mai mare decat cea a predecesorului Samsung XP941. In plus, vitezele de citire si scriere random ale SSD-ului ajung pana la 130.000, respectiv 85.000 IOPS (inputs/outputs pe secunda).

 

Pentru utilizatorii de notebook-uri ultra-slim si sisteme desktop care vor sa treaca la interfata PCIe 3.0, modelul SM951 poate citi si scrie la 2.150 MB/s, respectiv 1.550 MB/s, viteze de aproximativ patru ori mai mari comparativ cu SSD-urile SATA de pe piata. Cu o interfata PCIe 3.0, SSD-ul are un consum redus de energie, avand nevoie de doar 450 MB/s per watt pentru citirea secventiala si 250 MB/s per watt pentru scrierea secventiala. Astfel, performanta a fost imbunatatita cu peste 50% in comparatie cu modelul SSD XP941.

 

Samsung SSD_02In plus, modelul SM951 este primul SSD cu L1.2 low power standby mode (care permite ca toate circuitele de mare viteza sa fie oprite atunci cand un PC se afla in modul sleep sau hibernation), definit de PCI-SIG (PCIe standards body). Prin nivelul L1.2 de operare in standby, consumul de energie al modelului SM951 este redus sub 2mW, cu aproximativ 97% mai putin decat cei 50mW consumati folosind un SSD cu L1.

 

Modelul Samsung SM951 este disponibil in marimea M.2 (80mm x 22mm), fiind de sapte ori mai mic decat un SSD de 2,5 inci. De asemenea, acesta are o greutate de aproximativ sase grame. SSD-ul este extrem de compact, potrivit pentru cele mai multe laptopuri, lasand destul spatiu liber pentru alte componente, inclusiv pentru baterie. Gama SM951 include modele de 512, 256 si 128 de GB.

 

Prin modelul SM951 si alte SSD-uri Samsung PCIe care folosesc platforma de productie 10-nanometer class** MLC NAND flash, Samsung vrea sa extinda piata globala de SSD-uri PCIe. De asemenea, Samsung se va concentra pe introducerea urmatoarelor generatii de SSD-uri PCIe care suporta interfata NVMe***, ceea ce va permite o performanta sporita.

Bucuresti, 9 ianuarie 2015 – Samsung Electronics Co., Ltd

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.