Platforma Ericsson Cloud permite lansarea primei solutii comerciale NFV multi-vendor din lume


Ericsson (1)

  • Prima solutie comerciala si multi-vendor din lume dedicata virtualizarii functiilor de retea (NFV)
  • Platforma deschisa NFV a Ericsson ofera interoperabilitate si conectivitate pentru SDN-urile si orice functie virtualizata de retea a operatorilor
  • Ericsson va extinde functiile platformei Ericsson Cloud pentru a sustine virtualizarea retelei NTT DOCOMO, cel mai mare operator de telefonie mobila din Japonia
  • Bazata pe platforma deschisa NFV a Ericsson, NTT DOCOMO – cel mai mare operator de telefonie mobila din Japonia – lanseaza astazi prima solutie comerciala si multi-vendor din lume dedicata virtualizarii functiilor de retea (NFV). Platforma Ericsson furnizeaza capacitati de interoperabilitate si conectivitate pentru orice functie virtualizata de retea a operatorilor si SDN-urile acestora. Cu o arhitectura deschisa, solutia include o platforma de virtualizare – OpenStack-based Ericsson Cloud Execution Environment – si un orchestrator NFV – Ericsson Cloud Manager. In plus, Ericsson a furnizat si un sistem de integrare si servicii de suport, iar solutia permite implementarea unui Evolved Packet Core (EPC) virtual si multi-vendor.

Platforma deschisa NFV a Ericsson poate rula orice functii ale retelei si ofera performanta superioara, grad ridicat de incredere si operare, dar si capabilitati avansate de mentenanta. Noul mediu virtualizat permite operatorului NTT DOCOMO sa-si accelereze livrarea de noi servicii cu ajutorul unei retele stabile si interoperabile.

„NT DOCOMO a demonstrat din nou ca este lider in tehnologie la nivel mondial prin lansarea unui NFV multi-vendor,” a declarat Seizo Onoe, Executive Vice President si Chief Technology Officer la NTT DOCOMO. „Suntem extrem de incantati de acest progres si de posibilitatea de a oferi servicii imbunatatite bazate pe o arhitectura standardizata pentru viitor.”

„Ca partener al NTT DOCOMO, este o mandrie pentru Ericsson sa fie implicata in aceasta lansare istorica, care va avea un impact semnificativ pentru intreaga industrie,” a mentionat Anders Lindblad, Senior Vice President si Head of Business Unit Cloud & IP la Ericsson. „Credem ca experienta noastra comuna in ceea ce priveste platformele deschise pentru arhitecturile de retea NFV (OPNFV) vor contribui decisiv la standardizarea retelelor si interoperabilitatea acestora la nivel global. Vom continua sa furnizam operatiuni eficiente din punct de vedere al costurilor si administrarea flexibila si dinamica a resurselor retelelor.”

Datorita parteneriatul solid dintre NTT DOCOMO si Ericsson, companiile colaboreaza pentru standardizarea si interoperabilitatea la nivel global in ceea ce priveste OPNFV, ETSI NFV si 3GPP.

14 Martie 2016, Bucuresti – Ericsson Romania

One response to “Platforma Ericsson Cloud permite lansarea primei solutii comerciale NFV multi-vendor din lume

  1. Pingback: Interviu cu Thanassis Anagnostopoulos de la Ericsson despre stirea saptamanii, lansarea primei solutii comerciale NFV multi-vendor din lume | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.