Crestere cu 300% in 2014 a numarului de clienti noi Sistec pe divizia abas, care ofera solutii software ERP dedicate sectorului business


Marius Capraru - CEO Sistec

  • In total, integratorul roman a vandut peste 400 de licente in 35 de companii de pe plan local, ca urmare a parteneriatului cu ABAS Software AG
  • Compania are programate 12 implementari pentru 2014, din care trei sunt cofinantate prin fonduri europene si programul BAS
  • Studenti de la Facultatea de Business a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca si Universitatea Pitesti invata produsele abas, printr-un parteneriat cu Sistec

Sistec, unul dintre cei mai importanti integratori IT de pe piata din Romania, si-a majorat numarul de clienti noi pe divizia abas, care furnizeaza solutii software dedicate sectorului de business, cu 300% fata de 2013. Compania are deja planificate 12 implementari pana la sfarsitul lui 2014. Rezultatele pozitive inregistrate pe aceasta divizie se datoreaza cresterii sectorului industrial, dar si investitiilor Sistec din perioada 2005 – 2013, in valoare de peste un milion de euro, in localizarea aplicatiei pentru piata autohtona si formarea echipei de specialisti care asigura implementarea solutiilor din suita abas Business Software.

Trei din cele 12 implementari abas din 2014, cofinantate prin fonduri europene si programul BAS

 

Parteneriatul dintre Sistec si compania germana ABAS Software AG, care dezvolta aplicatiile grupate sub numele de abas Business Software, a pornit in 2005. In prezent sunt utilizate peste 400 de licente de 35 de clienti ai Sistec.

 

Fata de 2013, Sistec si-a crescut numarul clientilor care au optat pentru suita de produse abas ERP (productie), abas Distribution (distributie) si abas eB (portaluri web), urmand ca, pana la finalul anului, sa implementeze 12 proiecte noi. Dintre acestea, trei sunt cofinantate din programele operationale ale Ministerului Fondurilor Europene si prin programul BAS, al BERD si Ministerului Finantelor din Austria.

 

“Fondurile nerambursabile europene pot reprezenta o gura de oxigen pentru companiile locale si, tocmai de aceea, am cautat sa extindem posibilitatile de finantare a proiectelor pe care le derulam. Astfel, am accesat programul BAS Romania in calitate de consultanti de business, program care isi propune sa incurajeze organizatiile interesate sa acceseze acest tip de fonduri pentru activitatile de consultanta din cadrul proiectelor de implementare a sistemelor informatice integrate, avand ca obiectiv final optimizarea fluxurilor de business din cadrul companiei”, a declarat Marius Capraru, CEO Sistec.

 

Cu o metodologie de implementare simpla si avand marca de calitate germana, solutiile abas au atras, la nivel global, peste 3.000 de clienti. Acestia fac parte din industria auto şi de componente auto, din sectorul echipamentelor industriale, industria metalurgica, mase plastice, industria prelucratoare si a echipamentelor medicale si militare.

 

In 2013, Sistec a implementat produsele abas in companii din domeniul metalurgiei, maselor plastice si auto, pentru ca, in acest an, sa extinda colaborarile cu business-urile din sectorul productiei de serie si sa acceseze si patru proiecte in fabrici cu productie de unicate.

 

“Majoritatea companiilor care au ales solutiile abas anul acesta activeaza in metalurgie si in productia de echipamente industriale. Motivele principale pentru care produsul german abas, cu mai bine de trei decenii de experienta internationala, este solicitat de aceste companii, sunt date de perioada de implementare redusa cu aproximativ 25%, adaptarea completa la legislatia locala, update-urile anuale usor de implementat comparativ cu alte solutii si simplitatea recunoscuta in utilizarea solutiei”, a aratat Marius Capraru.

 

Totodata, acesta a precizat ca solutiile abas, disponibile in 28 de limbi, au un grad de retentie al clientilor de 93% si pot fi implementate in toate zonele industriale si in toate tipurile de productie (unicate, serie), in firme care au de la 20 si pana la 1.000 de angajati. Acestea pot creste profitabilitatea companiilor prin monitorizarea atenta a unor indicatori economici la nivel de client, produse si departamente.

 

Studentii de la Babes-Bolyai invata solutiile abas, printr-un parteneriat cu Sistec

 

Eforturile sustinute ale Sistec de a impune solutiile abas pe piata locala pot fi vazute si in sistemul de invatamant romanesc, prin faptul ca studentii de la Facultatea de Business a Universitatii Babes-Bolyai, de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si cei de la Universitatea Pitesti, utilizeaza aceste produse in procesul de invatare.

 

Integratorul IT romanesc este preocupat de cresterea competentelor viitorilor ingineri si de a oferi studentilor oportunitatea de a folosi aplicatii performante si de a cunoaste beneficiile implementarii unui sistem ERP, in momentul in care vor profesa.

 

“Tocmai de aceea, lucram constant la extinderea retelei existente de universitati partenere. Mai mult decat atat, in ultimii ani am initiat discutii cu mai multe universitati cu profil tehnic din Romania pentru a dezvolta centre de excelenta care sa devina incubatoare de proiecte si specialisti pentru mediul economic local”, a incheiat CEO-ul Sistec.

 

Bucuresti, 30 iulie 2014 – Sistec

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.