Teszteltük a legvékonyabb és legelegánsabb Allview okostelefont az X2 Soul-t


SAMSUNG CSC          A brassói mobileszközforgalmazó az Allview olyans sebességgel dobja piacra az újabb és újabb mobileszközöket (okostelefonok, tablet PC-k), hogy még mis is akik főállásban ezzel foglalkozunk nehezen tartunk lépést velük, jóformán alig végzek egy mobil vagy egy tabletta tesztelelésével máris 2-3 újabb model érkezik. Május végén egy elegáns bukaresti klubb-ban bemutatták az X2 Soul-t a világ legvékonyabb okostelefonját.

Már a bemutatón kézbe vettem, és bizony meglepett nem csak, hogy mennyire vékony, hanem, hogy milyen elegáns is. Az X2 Soul 98%ban üvegből és fémből készült és elől, hátul egy vékony karcálló Gorilla Glass réteg borítja.

Alig egy hétre a bemutatástól meg is érkezett tesztelésre, és bizony azóta minden más okostelefon otrombának tűnik 🙂

SAMSUNG CSCDesign: Hát bizony nem tagadom ez a legnagyobb erőssége ennek az okostelefonnak. Nagyon szép lett. Még a legritikusabb újságírók és bloggerek is elismerték, hogy ez nagyon elegánsra sikerült. Elejét (0,55 mm) , hátulját (0,40 mm) vékony Gorilla Glass réteg borítja ami nagyon elegáns, de vonza az újlenyomatokat. 2 hónap használat során nem sikerült összekarcolni, tehát igen karcálló ez a réteg.

Az alsó élén csak a mikrofont és a 3,5 mm-es jack csatlakozót találjuk. A jobb szélén a microSIM kártyatartó bújik meg, a telefon felső élén kapott helyet a micro USB csatlakozó ahol töltjük a telefont, a bal szélén a ki/be kapcsoló gomb és fölötte a hangerőszabályozó gombok. A gombok jó minőségűek és könnyen elérhetőek miután megszokjuk mi hol van.

A telefon hátulján a bal felső sarokban 13 Mpx-eles kamera található a LED vakuval kicsit kitüremkedik, de nem zavaró, alul a hangszóró nyílást találjuk.

Az X2 Soul elejét nagyrészt az 5”-es kijelző foglalja el, a két szélen csak egy nagyon vékony keret van, alul és felül kicsit szélesebb, fenn a beszélgeteskor használt hangszoró mellett van a másodlagos 5 Mpx-eles (OV5678) kamera. A kijelző alatt találjuk a szokásos Android billentyűket (sensitive), de ezek nem foglalnak el helyet a kijelzőböl.

Vastagsága alig 5,55 mm és mindössze 129 g-os, jól fekszik a kézben, kellemes tapintású, de erősen vonza az újlenyomatokat. Mindent egybevetve a készülék nagyon pofásra sikerült, szerintem jelenleg a legszebb Android-os készülék.

SAMSUNG CSCKijelző: Az X2 Soul egy 5”-es Full HD (1920×1080) Super Amoled kijelzőt kapott, és persze ebből is a legvékonyabbat (1 mm vastag) és igan magas pixelsűrűségüt (441 ppi). Szép élénk szinek jellemzik, erős kontraszt és jó fényerő. Maximumra állítva a fényerőt még erős tengerparti napsütésben is tudtam használni.

Én személyesen nem vagyok az AMOLED híve, jobban szeretem a természtesebb színeket, de sokan kedvelik a telítettebb erősebb szineket, nekik nagyon fog tetszeni.

A böngészés is kényelmes már 5”-en, a jó felbontás csak kellemesebbé teszi.

Hangzás: bár a a hangszoró a készülék hátán kapott helyet, a Yamaha erősítő és a DTS teszik a dolgkat és meglepően jó, tiszta és elég erős hangzással lep meg, mert ugye méreténél fogva nem számítottam túl jó hangzásra, a csomagban kapott fejhallgatók (in-ear típusú) is jó minőségűek.

SAMSUNG CSCFoto/Videó:  a hátsó, elsődleges kamera  egy  13 MP-eles Sony IMX 135  Auto fókusszal és Led vakuval és a specifikációi alapján igen jónak tűnik, és nem is rossz a gyakorlatban sem, de azért elmarad az X1 Soul kamerájától.  Szép időben nem csinal rossz képeket, de benti és gyengébb kinti fényviszonyok mellett azért nem remekel. Közeli (macro) képekkel boldogul.

Screenshot_2014-07-28-11-43-14A kamera beállítasi menűje megegyezik az X1 Soul -ban találhatóval és nagyon hasonlít egy kompakt fényképezőgép beállíátsi menűjéhez, a különböző fényképezési módok (sport, HDR, panoráma, makró, éjszakai) közül egy kerek tekerőgombal tudunk választani, de állitható a a fehéregyensúly, exponálás, az ISO és egyebek.

Az elülső 5 Mpx-es kamera nagy látószögű és így akár több haver is belefér a selfie-be 😉

Az alábbi képre kattintva találtok egy pár képet a Picasa galériában

Testing Allview X2 Soul camera

Készítettem egy rövid kis filmet is, HD 1080p, 30fps-el vesz fel

Screenshot_2014-07-27-17-49-36Operációs rendszer, alkalmazások, sebesség: Az X2 Soul-t  egy 8 magos 1,7 GHz-es Cortex-A7 -es processzorral és egy MALI-450 MP grafikus processzorral szerelték és mellé 2 Gb RAM-ot kapott és 16 Gb-os hátteret az alkamazásoknak és a saját médiának, ez úgy rendben is lenne, de sajnos csak Android 4.2.2. (Jelly Bean)-el jön egyenlőre.

Bár 8 magos azért nem épp izomgép, ez persze nem jelenti azt, hogy akadozna a menűbern, vagy gond lenne az átlagos mindennapi alkalmazások futtatásában, sőt még az igényesebb játékokkal is boldogul, a tesztprogramokban viszont inkább csak közepesen teljesít, de végül is nem ez a fontos.

Az öreg Quadrant-ban 15.308, az Antutu-ban  27.115, a 3D Mark Ice Storm Unlimited-ben pedig 6640 pontot ért el. Az hogy 8 magos leginkább abban segít, hogy az energiafogyasztást alcsony szinten tartja, mindig csak épp annyi mag megy amennyire szükség van.

Az általam tesztelt 10 böngészővel nagyon jól boldogult, gyors, egyenletes, kellemes volt vele a böngészés.

SAMSUNG CSC

Konektivitás: van szinte minden:  GPS  A-GPS-el ,  Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot , microUSB 2.0 , Bluetooth 4.0,  la.  Nincs micro SD kártyával való bővítési lehetőség.

Akumulátor : A 2300mAh-es Li-ion tehnológiájú SDI (sűritett cellás) akkumulátor e mellett a hardware mellett elégségesnek bizonyul egy intenzív (állandó adat, sok GPS és jópár kép)  majdnem teljes napos használathoz, vagy egy lazább 2 naposhoz, nem csak a processzor alacsony fogyasztású, valószínűleg a kijelző is alacsony fogyasztású. Én azért sikerült párszor délutan 4-5 körül lemerítsem az akkumulátort nagyon intenzív használat mellett, de nem vagyok egy átalgos felhasználó 🙂

Összegzés/konklúzió: Egy megbízható és nagyon elegáns  készüléket kapunk 105.000 forintunkért, az alábbi pozitívumokkal és negatívumokkal:

Pozitívum:

– nagyszerű design és minőségi anyagok

– szép kijelző

– jó hangzás, minőségi fejjhallgató

Negatívum:

  még Android 4.2.2 Jelly Bean-el jön,

Megérkezett rá a Kit Kat (Android 4.4)

– a kamera gyengébb fényben nem remekel

– nincs microSD-s bővítési lehetőség.

105.000 forintért a jelenleg piacon lévő legelegánsabb és legvékonyabb Android-os okostelefonját kapjuk meg, és nem csalódunk benne a belseje kapcsán sem, az apró negatívumok nem zavarók és bár a teljesítmény alapján valószínűleg 8,5-öt kapott volna, de a kinézete nagyot dob rajta és bizony végül 9-est kap  tőlem. Kit Kat-el már 9,5!

 

 

 

2 responses to “Teszteltük a legvékonyabb és legelegánsabb Allview okostelefont az X2 Soul-t

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.