Teszteltük az Allview csúcsmodeljét az X1 Soul Xtreme-t


IMG_2888              Eltelt 2 hónap amióta kicsomagoltuk az Allview csúcsmodeljét az X1 Soul Xtreme-t és bizony nem telt el egy perc sem hogy ebben a 2 hónapban ne legyen benne egy SIM kártya, tuljadonképpen 2 hónapja ez az elsődleges telefonom, partner volt a kirándulásokban, mindig lehetet számítani rá, nemhogy csalódást nem okoztt, de bizony sokszor kellemesen meglepett úgy az akkumulátorja mint a nagyszerű kamerája

Az előző, az X1 Soul is igen sikerült volt, és továbbra is az Allview eladási listájának az élén trónol, úgyhogy az elvárások igen magasoak voltak.

Hogy mit találunk a dobozban, arról meséltem a kicsomagolós cikkben, erre most nem térnék ki, vágjun inkább bele a tesztbe és kezdjük a

 

IMG_2884Design-al: A telefon unibody (egy drab polikarbonátból készült, a NOKIA N9-es volt az első ilyen tehnologiával készült telefon) egyenes vonalak jellemzik, de az alsó és felső részén illetve a hátlapján kerekítet. Az 5,5 ”-es display mellett csak nagyon vékony szélek vannak, ezért elegáns és kisebb mint amilyenre számítanánk  a display méret alapján.

Belül magnézium ötvözet erősíti, tehát az időállósága garantáltnak látszik. Bekapcsoláskor azonnal szembetűnik, hogy itt egy minőségi IPS diplay-el van dolgunk, a kijelzőt a JDI konzorcium  ( Sony, Hitach és a Toshiba alkotja a  Japan Display Inc.-t) . Gyönyörű telített szinek, erős kontraszt nagyszerű fényerő. Az  X1 Soul Xtreme kijelzője Corning Groilla Glass 3-as védelmet kapott, tehát az estleges karcolodások esélye minimális.

IMG_2889Az alsó élén (2 oldalt) találjuk a sztereo hangszórókat, köztük a micro USB csatlakozó és a mikrofon foglal helyet. A jobb élén csak a hangerőszabályzó kapott helyet, a felső élén a ki/be kapcsoló gomb és a sztereó fejhallgató jack-je, bal oldalt pedig a micro SIM kártyá bújik meg amit a kis erre a célra kapott hegyes eszközzel tudnk kinyitni.

IMG_2886A telefon háta csillogó műanyag borítású (ez az ami elsőre nem nyert meg) A kamera kitüremkedik egy kicsit a hátlapból, de nem kell félni nem karcolódik az amúgy is ellenálló zafír kristályüveget  a kiemelkedő  szélek védik. A kamera alatt található a vaku, alatta az Allview logó és alul pedig a Soul by Allview felirat.

 

A telefon eléjét nagyrészt a display foglalja el, a szélek nagyon keskenyek, ezért a telefon a hatalams kijelző ellenére, kezlehető akár egy kézzel is, fenn jobb oldalt foglal helyet a 8 Mpx-eles kamera, a hangszóró, fényerőérzékelő és a státusz LED.

A designt férfias, egyenes vonalak jellemzik, a sarkoknál kicsit kerekítve, a konstrukció is rendben van, nem recseg ropog sehol, a billentyűk is rendesen a helyükön vannak, tehát mindent egybevetve és eltekintve attól, hogy nem igazán kedvelem a csillogó műanyag házakat bizony rendben van.

IMG_2888Kijelző: a kijelző  5,5 ”-es  edge to edge (széltől szélig), a készülék elejének 77,5 %-át teszi ki, a szélek mindössze 2,4 mm-esek, így a telefon kisebb mint amire számítunk. Látszik elsőre, hogy itt egy minőségi japán gyártású kijelzővel van dolgunk. A full HD kijelzőt a JDI ( Sony, Hitachi és  Toshiba alkotja a   Japan Display Inc. -t) gyártotta és Gorilla Glass 3-as borítást kapott, így az estleges karcolódas esélye minimális. Én 2 hónap intnzív használat mellett sem sikerült összekarcoljam, még egy komolyabb 1,5-es esés során sem. (lehet csak szerencsém van:)

Én 98%-ban csak az automata fényerőbeállítással használtam, egyszer a tengerparton illetve a Negev sivatagban állítottam maximálisra a fényerőt.

Semmit nem változtatnék ezen a kijelzőn, úgy jó  ahogy van, a színek, teltek de természetesek, a fényerő és a kontraszt tökéletes.

A hangzás: erős, telt mély és tiszta magas hangokkal, a Yamaha erősítő es a DTS tesszik a dolgukat, a fejhallgató is igen minőségi.

 

IMG_2886Fotó/video : Az Allview X1 Soul Xtreme egy Omnivision OV 16825  16 Mpxel-es kamerával büszkélkedik, és 1,21 cm2 senzorral (igen nagynak számító, kompakt fényképezőgépekben található méret)  8 lencsés optika, UV filter , és zafír külső lencse. És bizony az egyik, ha nem a legjobb kamera amit mobilon láttam a Nokia Lumia 1020 óta. Nagy nevű, híres gyártókat maga mögé tud ez a kamera. Nagyon jó minőségű fotókat lehet vele csinálni, és nem csak napsütésben, a beltéri és az esti képek is nagyon jó minőségüek, korekt színek, gyors fókusz, de ne dícsérjem én, a képek magukért beszélnek, katt a kutyusra és máris a képalbumban vagy. (A képek semmilyen utólagos szerkesztésen nem estek át, ”ahogy a gépböl kijött”.)

Testing Allview X1 Soul Xtreme camera

Screenshot_2014-04-02-00-55-56
A kamera avanszált beállításai nagyon hasonlítanak egy modern fényképezőgépéhez, és nagyon szimpatikus a kis forgatható kerék, ahol a különböző fényképezési módok közül válogathatunk: auto, sport, HDR, panoráma, makró. Ebbe a menübe egyébként úgy jutunk be, hogy mikor a fényképezőgepet aktiváljuk, a felső jobb sarokban lévő fogaskerékre kattintunk.

Van még sok apróság, érdekes még a CharmCam program, amivel a képeinket tunningolhatjuk különböző effektekkel, a potrékat szépítgethetjük, vagy ”megszabadulhatunk valakitől” a képből, a többit majd felfedezitek ti.

Az utólagos szerkesztés menüböl a Tiny World effekt az egyik kedvencem:

IMG_20140428_073411Én leginkább ”csak 12 Mpx-elen” használtam, mert a 16:9-es képformátumot kedvelem (így szebb a nagy TV-n) , és amúgy sem a megapixeleken múlik az, hogy egy kép jobb lessz-e vagy sem, sok más tényezőtöl is függ, de ez hosszú mese. Mivel a telefonnal készített képek lényege a sponteneitás, nincs idő sok állítgatásra, ezért én a legfontosabbnak azt tartom, hogy auto módban is jó képeket tudjunk készíteni, ezért a képgalériában 95% auto módban készített képek van. Makró módban is nagyon erős a kamera, persze ahhoz egy kicsit több türelem kell és stabil kéz, de az eredmény meglepően jó lesz.

 

A Soul Xtreme  nagyon szépen panorámázik is:

IMG_20140503_170148

A kamera az egyik fő erőssége ennek a telefonnak, megkockáztatom, hogy sokan bizony lazán otthonhagyhatják a kis kompakt fenyképezőgépüket, mert ezzel a telefonnal legalább olyan jó képeket készíthetnek.

Az X1 Soul Xtreme szépen filmez is full HD-ben , kb így:

Screenshot_2014-04-05-19-01-15Operációs rendszer, alkalmazások, sebesség:

A négymagos, rendkívül izmos Qualcomm MSM8274 Krait 400/2.15GHz processzor mellett egy 450 Mhz-es Adreno grafikus processzor kapott helyet ebben az erőgépben és bizony szépen teljesítenek együtt. Ehhez még jon 3 (három) Gb RAM! és 32 Gb-os tárhely alkalmazásoknak, multimédiának. Mondanom sem kell, hogy nem tudtam megizzasztani. A menüben repül, és még az igényes 3D- játékokban sem lehet megakasztani. Igzai erőgép, és kompatibilitási problémákat sem találtam ( a közel 350 telepített alkalmazás futtatása során).

Az X1 Soul Xtreme Android 4.2.2. Jelley Bean-el jön, de értesüléseim szerint már nagyon közel van a Kit Kat (4.4) is. Sok érdekes és hasznos alkalmazás van telepítve rá, ezek közül csak párat említenék: Tethering, Wirless Display és Sygic (30 napos DEMO móddal), a többit majd felfedezitek ti.

Nem találtam egyetlen alkalmazást sem, amelyikhez ne lenne elég erős a Soul Xtreme, ha ti találtok ilyet, írjátok meg kommentben.

Persze lefuttattam a szokásos benchmark-okat  is (tesztprogramok) kezdve az öreg Qaudrant-al, ahol 21 215 mértem, az  Antutu 34 681, a GeekBench 3  884  2437-el  és  a 3D mark 17 246 mért, ezek bizony komoly számok.

A böngészés tökéletesen ment mind a 10 általam próbált böngészővel.

Konektivitás: van minden:  NFC, GPS  A-GPS-el,  GLONASS    Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot , microUSB 2.0 , Bluetooth 4.0,  la. Nincs 4G ( de a 4G lefedettség még amúgy sem az igazi, egy jó 3G+ al meg nem sír senki) és nincs micro SD kártyával való bővítési lehetőség, de azért a 32 Gb szerintem elég.

Akumulátor : A 2500mAhes Li-pol SDI tehnológiájú elemek emellett a komoly hardware mellett is elégségesnek bizonyulnak egy intenzív (állandó adat, sok GPS és jópár kép)  teljes napos használathoz, vagy egy lazább 2 naposhoz, úgy látszik, ez az SDI tehnológia nem egy marketing fogás, tényleg 30%-al tobb enenrgiát jelent.

Összegzés/konklúzió: Magasra emelték a mércét a brassóiak, és bizony ez a csúcsmodeljük megállja a helyét bármilyen nagy márkával összehasonlítva.

pozitivum:

– nagyszerü kijelző

– kitünő kamera

– csúcssebesség

– nagyon jó akkumulátor

negatívum:

– a fényes hátlap lehet nem mindenki kedvence

– kicsit nagy azért

–  egyenlőre Kit Kat (Android 4.4) nélkül.

Ha megengedheted magadnak, nagyon jó választás, semmi hasonlóan jót nem tudok még jócskán drágábbért sem, tőlem 9,8-at kap ez a telefon, és nem szándékozom megválni töle.

 

 

 

7 responses to “Teszteltük az Allview csúcsmodeljét az X1 Soul Xtreme-t

  1. Pingback: Kicsomagoljuk az Allview új csúcsmodeljét az X1 Soul Xtreme-t | Z0ltan77

  2. Pingback: P7 Xtreme de la Allview – primul octa-core cu camera rotativa in teste (review) | Z0ltan77

  3. Pingback: Teszteltük az első nyolcmagos Dual-SIM selfiephone-t – az Allview P7 Xtreme-et | Z0ltan77

  4. Pingback: Teszteltük a legvékonyabb és legelegánsabb Allview okostelefont az X2 Soul-t | Z0ltan77

  5. Pingback: X1 Soul Xtreme mini, kicsi a bors, de erős! – teszt | Z0ltan77

  6. Pingback: Teszteltük az Allview új nagyágyúját az X2 Soul Xtreme-et – teszt | Z0ltan77

  7. Pingback: Teszteltük az Allview új nagyágyúját az X2 Soul Xtreme-et – teszt | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.