Kicsomagoljuk az Allview új csúcsmodeljét az X1 Soul Xtreme-t


IMG_2900          Az X1 Soul Xtreme-el a Barcelónai mobilkiállításon találkoztam először, a brassói mobileszközforgalmazó cég az Allview (persze mint minden techkütyüt ezt is Kínában gyártják)  itt mutatta be az új csúcsmodeljét. Volt szerencsém elsőként kipróbálni és bizony nem tagadom nagyon vártam, hogy megérkezzen tesztelésre, főleg, hogy a specifikacióit ismertem már.

Lássuk mit is találunk a dobozban: telefont, töltőt, USB kábelt, a microSIM ki és betételéhez szükséges kis hegyes eszközt, garanciapapírt, kézikönyvet, sztereó fülhallgatót (in-ear típusú)  kijelzőre ragasztható védőfóliát, antivírust, és kapunk 3 ajándék NFC tagot is (na ezt nem tudom angolról lefordítani, de majd kitérek rá a részletes tesztben).

A telefon unibody (egy drab polikarbonátból készült, a NOKIA N9-es volt az első ilyen tehnologiával készült telefon) egyenes vonalak jellemzik, de az alsó és felső részén illetve a hátlapján kerekítet. Az 5,5 ”-es display mellett csak nagyon vékony szélek vannak, ezért elegáns és kisebb mint amilyenre számítottam a display méret alapján.IMG_2888

Belül magnézium ötvözet erősíti, tehát az időállósága garantáltnak látszik. Bekapcsoláskor azonnal szembetűnik, hogy itt egy minőségi IPS diplay-el van dolgunk, a kijelzőt a JDI konzorcium  ( Sony, Hitach és a Toshiba alkotja a  Japan Display Inc.-t) . Gyönyörű telített szinek, erős kontraszt nagyszerű fényerő. Az  X1 Soul Xtreme kijelzője Corning Groilla Glass 3-as védelmet kapott, tehát az estleges karcolodások esélye minimális.

Káváncsi vagyok az  Omnivision OV 16825-ös  16 Mpxeles kamera hogy remekel, a specifikációkból tudjuk, hogy egy 1,21 cm2 szenzorral és 8 lnecsés UV filteres és reflexiómentes lencsékkel szerelték, a külső lencsét pedig zafírból készítették. Egyenlőre csak pár képet volt időm készíteni (cikk alatti galériában), de az már most nyílvánvalónak látszik, hogy itt egy csúcs mobilkamerával van dolgunk.

Screenshot_2014-04-02-00-55-56A kamera avanszált menűje, egy kompakt fényképezőgép menűjéhez hasonlít, legjobban a kerek fénykepezési mód kiválsztó gomb tetszik.

Az előlapon elhelyezett  8  Mpx-eles kamera is komoly, örülni fognak neki a selfie kedvelők! 😉

IMG_2889

 

A hangzás is csúcs, erről a telefon alsó szélén elhelyezett sztereo hangszórók, a Yamaha erősítő illetve a DTS rendszer gondoskodik.

 

Screenshot_2014-04-02-09-51-01Ez mind jól hangzik, de ezzel a telefonnal kapcsolatban leginkább a sebessége nyügőz le. Erről egy rendkivul erős, (nagy markák csúcsmodeljében is szereplő) négy magos  Qualcomm MSM8274 Krait 400/2.15GHz processzor es  Adreno 450 Mhz-es grafikus processzor gondoskodik, 3 GB RAM-al segítve (és bizony ez is sokat dob a sebességen) 32 Gb memória van a saját alkalmazások, illetve multimédia anyagjainknak, kiégészítő micro SD kártyára nincs lehetőség, de a 32 Gb az azért nagyrészt elég kéne legyen.

És bizony hasít a menüben, és az alkalamazásokban, a teljes tesztben lesz pár benchmark is, most csak eggyet futattam, az Antut-t, és bizony első helyen jött ki  és az összes általam tesztelt telefon közül a második leggyorsabb, egyedül az LG G Flex volt egy kicsit gyorsabb, de ott segített, az, hogy a kijelző ”csak” HD és nem FULL HD, mint ebben az esetben.

A teljes specifikációkat itt találhatjátok, meg, és itt már előrendelhető is mindössze 139.000 ft-ért.

Egyelőre ennyi, kb. 2 hét múlva vissztérek a teljes, részletes teszttel, a telefon nagyon komplex és nem szeretnék elhamarkodott véleményt adni róla, ez a két hét nagyjából elég kéne legyen ahhoz, hogy esetleges rejtett hibák (hardware/szoftware) elöjöjjenek, illetve, hogy lássam, hogy az SDI tehnológiájú 2.500 mAh-es Li-Polymer akkumulátor mire is elég ebben az erőgépben.

A galériában videó a kicsomagolásról és pár kép a készülékről.

És végre itt a részletes teszt is 

 

 

2 responses to “Kicsomagoljuk az Allview új csúcsmodeljét az X1 Soul Xtreme-t

  1. Pingback: Kicsomagoljuk az első nyolcmagos Dual-SIM selfiephone-t – az Allview P7 Xtreme-et | Z0ltan77

  2. Pingback: Teszteltük az Allview csúcsmodeljét az X1 Soul Xtreme-t | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.