O echipa de studenti romani ne reprezinta in finala Imagine Cup, cea mai prestigioasa competitie pentru studenti tehnici


image001         Astazi, Microsoft a anuntat cele 35 de echipe finaliste ale  celei de-a XII-a editii Imagine Cup, etapa globala, ce va avea loc in Seattle, SUA, in perioada 29 iulie – 2 august. Studentii vor concura in cadrul categoriilor Innovation, Games si World Citizenship pentru o sansa de a castiga 50.000 $ si o experienta de tip boot-camp pentru a-si dezvolta proiectele mai departe. Echipele castigatoare ale celor trei categorii vor beneficia de mentorat si sustinere in dezvoltarea proiectului propriu din partea Microsoft si a expertilor din industrie din cadrul Microsoft Ventures, Microsoft YouthSpark si PAX.

 

Cele 35 de echipe finaliste au devansat 150 de echipe participante in etapele regionale din intreaga lume si se vor prezenta in fata juriului cu proiecte cu un mare potential de business, acumuland cunostinte, dezvoltandu-si abilitatile tehnice si avand ocazia de a castiga premii in valoare de 1 milion de dolari.

 

IMG_9307Echipa SMT din Cluj-Napoca reprezinta Romania in sectiunea World Citizenship cu proiectul sMilestone.

Scopul principal al aplicatiei lor este de a oferi o modalitate flexibila, profesionista si distractiva de a mentine programul de exercitii de recuperare a pacientilor, fara efectele psihologice negative intalnite in salile de recuperare fizica.

 

La finala globala din data de 1 august, finalistii isi vor prezenta proiectele in fata membrilor juriului format din Satya Nadella, CEO Microsoft, Hadi Partovi, Co-Fondator Code.org, Erik Martin, General Manager Reddit, precum si alti reprezentati din industria IT.

5 iunie 2014, Bucuresti – Microsoft Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.