Peste jumatate de milion de romani au vizitat Germania in 2013


Berlin: Brandenburger Tor abends

Peste jumatate de milion de romani au vizitat Germania in 2013

Destinatia de vacanta Germania, reprezentata prin Organizatia Germana pentru Turism – DZT, inregistreaza o pozitionare tot mai puternica pe piata romaneasca, fiind aleasa de un numar din ce in ce mai crescut de romani.

 

Germania, o tara ofertanta prin posibilitatile variate pe care le pune la dispozitie pentru petrecerea vacantei, a devenit una dintre alegerile preferate de catre turistii romani. Fie ca aleg Germania pentru turismul cultural sau pentru relaxare, tot mai multi romani se bucura de istoria bogata si de serviciile de calitate ale acestei tari.Das Alte Rathaus - Wahrzeichen Bambergs (Feldrapp-Pics 020)

 

Turistii romani in Germania

Numarul de calatorii catre Germania dinspre tarile balcanice a ajuns la 1,9 milioane pe an si se preconizeaza o crestere de peste 2 milioane de calatorii pe an pana in 2020.

In ceea ce priveste turistii romani, in 2013 s-a inregistrat un numar de 583 000 de calatorii in Germania si un numar de 637 882 de innoptari, cu 14,6% mai mult decat in 2012. In ultimii 6 ani observa o crestere de 72,4% a innoptarilor vizitatorilor romani.

 

IMG_9036_großEremitageRegiunile preferate de romani

Intr-un top realizat de DZT cu privire la cele mai populare regiuni alese de turistii romani se afla: Bayern, Baden-Württemberg, Hessen, Nordrhein-Westfalen si Berlin.

De asemenea, o cercetare realizata asupra sumei cheltuite de catre romani intr-o vacanta in Germania arata ca acestia platesc, in medie, 558 de euro/calatorie, cu 15% mai putin decat in 2012.

 

Wörlitz_Insel Stein© Kulturstiftung DessauWörlitz, Bildarchiv, Heinz FräßdorfCel de-al patrulea an consecutiv cu crestere pentru Destinatia de Vacanta Germania: peste 70 de milioane de innoptari din strainatate

Pentru a patra oara consecutiv, Destinatia de Vacanta Germania inregistreaza cresteri ale numarului de turisti: in anul 2013 s-a depasit pentru prima data pragul de 70 de milioane de innoptari din strainatate. Au fost totalizate peste 71,9 milioane de innoptari ale strainilor in unitati de cazare cu zece sau mai multe paturi, ceea ce reprezinta o crestere de 4,5 procente fata de anul precedent. Raportat exclusiv la numarul turistilor europeni, cresterea procentuala a fost de 3,8 .

„In ciuda conditiilor economice dificile din Europa si de pe plan mondial, turismul de incoming s-a dezvoltat pozitiv pe parcursul anului 2013. Destinatia de Vacanta Germania are parte de o cerere crescatoare pe plan mondial si evoluția pozitiva din ultimii 4 ani nu poate decat sa ne bucure”, sustine Petra Hedorfer, Presedintele Consiliului de Administratie al Organizatiei Germane pentru Turism (DZT)

 

Sase piete genereaza peste jumatate din cresterea absoluta a innoptarilor din 2013 – foarte puternice sunt Europa de Est si Asia

Incoming-ul Germaniei a inregistrat in 2013 o crestere absoluta de 3,1 milioane de innoptari, inregistrat astfel: peste jumatate din aceasta crestere (1,6 milioane de innoptari) a fost generata de 6 piețe, respectiv Marea Britanie (367.439 innoptari), Rusia (348.283 innoptari), Elvetia (271.055 innoptari), Tarile Arabe din zona Golfului (259.427 innoptari), Polonia (187.308 innoptari) si China (171.907 innoptari).

 

Crestere constanta din Europa

Germania ramane si in 2013 una din cele mai indragite destinatii ale europenilor. Generand peste 75% din incoming-ul Germaniei, Europa este in continuare una din cele mai importante surse pentru Destinatia de Vacanta Germania.

Pietele de peste ocean sunt responsabile pentru o dinamica ridicata a cresterii

Cresterea dinamica din Asia (11%) a continuat si in 2013 cu un plus de 9,3%, in special din Statele Arabe din zona Golfului, cu o crestere de 20,2% si China cu un plus de 11%. Cu aproximativ 10% cota de piata, participa la crestere si America de Sud si de Nord. In special Brazilia prezinta o dinamica ridicata a cresterii inregistrand cu 5,5% mai multe innoptari in Germania.

 

Prognoza pozitiva

Pentru anul 2014, DZT pleaca de la premisa unei cereri accentuate pentru Destinatia de Vacanta Germania. Aceste asteptari sunt sustinute de cele mai noi studii ale UNWTO, care preconizeaza la nivel mondial o crestere ale vizitelor de 4 pana la 4,5 procente. Pentru Europa, UNWTO preconizeaza o crestere a vizitelor din strainatate de trei pana la patru procente. Petra Hedorfer: „Pentru Destinatia de Vacanta Germania confirmam in continuare prognoza noastra pentru anul 2020, iar la momentul actual consideramvolumulde 80 de milioane de innoptari ca fiind o cifra realista. Pentru 2014 la ora actuala pornim de la o crestere a cererii din strainatate de unul pana la trei procente.”

Ber-II-3222014: Germania aniverseaza 25 de ani de la caderea zidului Berlinului si 25 de ani de unitate a Germaniei

Caderea zidului Berlinului si reunificarea Germaniei sunt cele mai importante evenimente aniversare din acest an si principalele subiecte de comunicare.

 

Reunificarea Germaniei: efecte pozitive asupra dezvoltarii oraselor si cresterii turismului

„In ultimii 20 de ani, innoptarile turistilor straini in Germania s-au dublat. De cand se inregistreaza incoming-ul, incepand din anul 1993, s-au inregistrat in total 37,2 milioane de innoptari suplimentare din strainatate, dintre care 12,8 milioane in Landurile Federale Noi”, subliniaza Petra Hedorfer, Presedintele Consiliului de Administratie al Organizatiei Germane pentru Turism (DZT). In 2013 Destinatia de Vacanta Germania se prezinta in cea mai buna forma si depaseste maximul istoric de 70 de milioane de innoptari ale turistilor straini, un plus de 4,5 procente comparativ cu anul trecut. Dupa reunificare, infrastructura turistica a fost dezvoltata si optimizata continuu, atat in vestul cat si in estul Germaniei.

 

Aniversare de 25 de ani. 25 de noi perspective asupra turismului in Germania

DZT foloseste jubileul celor doua evenimente ca o parghie, pentru a folosi in anii 2014 si 2015 cele doua teme de comunicare: caderea zidului Berlinului si reunificarea Germaniei. „25 de ani dupa caderea zidului aratam Destinatia de Vacanta Germania din 25 de noi perspective fascinante. Obiective turistice culturale si peisaje fascinante din toate regiunile Germaniei vor fi in egala masura parte a programului”, declara in continuare Hedorfer.

Bucuresti, 8 aprilie 2014 – Conferinta de presa anuala a Organizatiei Germane pentru Turism

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.