ASUS a lansat placile de sunet Hi-Fi Essence STX II si Essence STX II 7.1 cu 124dB SNR si amplificatoare pentru casti de 600ohmi


estx_ii                  ASUS a lansat Essence STX II si Essence STX II 7.1, doua placi de sunet Hi-Fi concepute pentru a delecta audiofilii cu un sunet impecabil, gratie raportului semnal-zgomot de 124dB (SNR) si amplificatorului pentru casti de 600ohmi. Essence STX II si STX II 7.1 sunt construite pe baza experientei modelului ASUS Essence STX, venind sa continue succesul si popularitatea acesteia. Prima placa de sunet “consumer” din lume ce ofera un raport semnal-zgomot de 124db si amplificator pentru casti de 600ohmi s-a mentinut in topurile Hi-Fi in urma voturilor utilizatorilor din intreaga lume.

Continuand in spiritul audiofililor, noile placi Essence STX II si STX II 7.1 au un raport semnal-zgomot de 124dB pentru conexiunile de linie si de 120dB pentru casti. Frecventa precisa este controlata de oscilatoare compensate cu temperatura (TCXO). Alimentarea optimizata este asigurata de stabilizatoare de tensiune LDO, iar condensatorii WIMA contribuie la un sunet echilibrat.estx_ii_naked

Cu amplificatorul capabil sa ofere o iesire de 600ohmi pentru casti, controlul suplimentar pentru casti IEM (in-ear monitor), amplificatoarele operationale MUSES de inalta calitate si kitul inclus ce permite inlocuirea lor, ASUS demonstreaza inca o data abilitatea de a redefini piata placilor de sunet. Mai mult, Essence STX II 7 reda sunet surround 7.1 printr-o placa de extensie simplu de montat.

“La patru ani de la debutul Essence STX, ASUS ramane hotarat sa ofere cele mai bune placi de sunet high-end pentru a incanta cei mai pretentiosi audiofili. Bazandu-se pe ani de experienta in dezvoltarea Essence One, Essence STU si Essence III, Essence STX II vine cu un design meticulos, performanta si muzicalitate profunda, elemente care formeaza spiritul intregii serii Essence Hi-Fi”, a declarat cu prilejul lansarii Ives Chiu, ASUS Product Manager pe Sectorul Audio din cadrul diviziei Multimedia.

Calitate audio legendara
Essence STX II si STX II 7.1 ofera claritate audio de top cu 124dB raport semnal-zgomot, un nivel mult invidiat inca de la aparitia lui Essence STX, de pana la 64 de ori mai bun decat nivelul unei placi integrate obisnuite. Iesirea pentru casti atinge o valoare incredibila de 120dB SNR.

Pentru a atinge esenta sunetului, inginerii ASUS au echipat Essence STX II si STX II 7.1 cu si mai multe componente de calitate Hi-Fi. Acestea includ surse de frecventa TCXO premium, ce asigura un nivel ultra-redus de bruiaj, stabilizatoare LDO de inalta fidelitate si condensatori germani WIMA pentru un sunet echilibrat.

Muzicalitatea profunda, asteptata de ascultatorii Essence, este livrata odata cu celebrele amplificatoare operationale MUSES 8920 si MUSES 8820, ce ofera o tonalitate realista si un sunet spatial. Atat Essence STX II cat si STX II 7.1 beneficiaza de socluri pentru montare si vin cu un kit ce include trei amplificatoare operationale suplimentare: doua Texas Instruments LME49720 si unul MUSES 8820 ce permit utilizatorului sa obtina diferite timbre vocale si combinatii tonale. Kitul include o clema care faciliteaza demontarea cipurilor amplificatoare.

Sunet real pe 7.1 canale simplu de reglat si perfect pentru personalizare
Essence STX II 7.1 este o placa de extensie ce ofera sunet surround pe 7.1 canale avand iesiri de inalta fidelitate, cu un raport semnal/zgomot de 120dB. Placa de extensie usor de montat se conecteaza intr-un slot adiacent lui Essence STX II 7.1, astfel incat instalarea sa fie cat mai comoda. Fiecare canal poate fi personalizat cu cele noua socluri pentru amplificatoarele operationale, audiofilii avand libertatea totala sa creeze o experienta audio perfecta.

Calitatea audio impecabila sta in detalii
Inginerii audio din cadrul ASUS au studiat si au luat in calcul toate aspectele legate de design, atentia la detalii iesind in evidenta atat pe Essence STX II, cat si pe STX II 7.1. Amplificatorul pentru casti suporta o impedanta de pana la 600Ohmi, astfel incat audiofilii sa se bucure de calitatea oferita de Essence STX II si STX II 7.1. Inginerii ASUS au integrat in noile placi un sistem de control suplimentar, conceput in mod special pentru castile IEM de inalta fidelitate, permitand muzicienilor, pasionatilor si ascultatorilor sa utilizeze casti intra-aurale ce transmit canalul audio direct in ureche, izoland zgomotul ambiental in obtinerea unui sunet curat.

Placile beneficiaza de un pachet software, ce include o versiune completa Dolby Home Theater – o suita software avansata ce transforma PC-ul intr-un centru home-theater cu sunet surround imbunatatit.

Disponibilitate in Romania
Cele doua placi de sunet vor fi disponibile pe piata romaneasca pana la sfarsitul lunii aprilie 2014. Preturile aproximative sunt urmatoarele: Essence STX II 7.1 – aprox. 1300 lei, Essence STX II – aprox. 1100 lei (inclusiv TVA).

Principalele specificatii Essence STX II si Essence STX II 7.1
MODEL Essence STX II 7.1 Essence STX II
Canale 7.1 Stereo
SNR (raport semnal zgomot) 124dB (iesire RCA)
120dB (iesire casti)
118dB (intrare linie)
120 dB (iesire surround) 124dB (iesire RCA)
120dB (iesire casti)
118dB (intrare linie)
THD+N (distorsiune armonica totala plus zgomot) 0.0003% (-110dB)
Raspuns in frecventa 10Hz-90kHz
Rezolutie esantionare Pana la 192kHz @ 16/24bit
Impedanta iesire 100ohm (iesire linie)
10ohm (iesire casti)
Amplitudine tensiune iesire 2Vrms (iesire linie)
7Vrms (iesire casti)
Amplificatoare operationale inlocuibile 2 x MUSES 8920 (slot I/V)
1 x MUSES 8820 (slot LPF)
3 x LM4562 NA (slot I/V)
6 x JRC 2114D (LPF) 2 x MUSES 8920 (slot I/V)
1 x MUSES 8820 (slot LPF)
Conectivitate 8 iesiri stereo RCA (frontal/laterale/centru-subwoofer/spate)
Iesire casti 6.3mm(1/4”)
Conector intrare 6.3mm(1/4”) (line-in/mic-in)
Iesire coaxiala S/PDIF
Panou audio frontal (compatibil HD audio/AC 97) Doua iesiri stereo RCA (stanga/dreapta)
Iesire microfon 6.3mm(1/4”)
Conector intrare 6.3mm(1/4”) (line-in/mic-in)
Iesire coaxiala S/PDIF
Panou audio frontal (compatibil HD audio/AC 97)
Software Dolby® Digital Live/ Dolby® Headphone/ Dolby® Virtual Speaker/Dolby® Pro-Logic II
Kit inlocuire amplificatoare operationale 2 x LME 49720
1 x MUSES 8820
1 x IC
Dimensiuni (W x L) 168 x 107mm (placa de baza)
111 x 102 mm (placa extensie) 168 x 107mm


Bucuresti, 1 aprilie 2014ASUS

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.