Kaspersky Lab a lansat aplicatia Kaspersky Phound!


Screenshot_2015-03-03-14-33-46                   Kaspersky Lab lanseaza o noua aplicatie gratuita pentru Android, care permite utilizatorilor sa-si protejeze dispozitivele mobile si datele personale. Phound! deriva din cuvintele „Phone” si „Hound” si permite utilizatorilor sa isi recupereze rapid dispozitivele pierdute si sa protejeze informatiile stocate pe acestea.

Conform unui studiu Kaspersky Lab, 4% dintre utilizatorii europeni si-au pierdut smartphone-ul sau tableta din neatentie sau in urma furtului. In acelasi timp, 36% dintre utilizatorii europeni au afirmat ca dispozitivele personale stocheaza date confidentiale. Kaspersky Phound! ii impiedica pe infractorii cibernetici obtina acces la datele confidentiale ale utilizatorilor.

Phound! ofera utilizatorilor posibilitatea de a controla dispozitivele si datele stocate de la distanta, prin intermediul portalului My Kaspersky. In caz de pierdere sau furt, utilizatorul poate bloca dispozitivul pentru a preveni accesul neautorizat, avand si posibilitatea de a accesa GPS-ul, retelele GSM sau Wi-Fi pentru a-l localiza. Astfel, utilizatorii pot face si poze cu camera frontala sau trimite mesaje pe ecranul dispozitivului.

Screenshot_2015-03-03-14-34-38

Daca dispozitivul se afla acasa sau la birou, utilizatorul il poate localiza prin intermediul functionalitatii Alarm – dispozitivul face un zgomot puternic pana cand utilizatorul introduce un cod secret. In plus, utilizatorul poate folosi Phound! pentru a sterge toate datele personale stocate pe dispozitiv si pe cardul SD de la distanta, inclusiv contacte, mesaje, fotografii, avand totodata posibilitatea de a-l reseta in caz de nevoie.

„Pentru multi utilizatori, dispozitivele mobile stocheaza cele mai valoroase si importante date – contacte ale prietenilor si colegilor, mesaje personale, fotografii private si altele,” a explicat Alexey Chikov, Senior Product Manager in cadrul Kaspersky Lab. „Acest lucru inseamna ca smartphone-urile si tabletele au nevoie de solutii de protectie similare unui cont bancar. Totusi, spre deosebire de conturile bancare, smartphone-urile sunt mici, portabile si usor de pierdut. Din acest motiv am dezvoltat o solutie prin care utilizatorii isi pot proteja informatiile confidentiale stocate pe dispozitivele mobile si pot preveni accesul neautorizat al infractorilor cibernetici,” a declarat Alexey Chikov.

Kaspersky Phound! este acum disponibil in 8 limbi pe Google Play, magazinul oficial de aplicatii pentru Android. Aceasta aplicatie completeaza portofoliul Kaspersky Lab de produse gratuite pentru dispozitivele mobile ale utilizatorilor individuali, care include si Kaspersky Safe Browser for iOS and Windows Phone, Kaspersky QR Scan, Kaspersky Threat Scan, Kaspersky Internet Security for Android si Kaspersky Password Manager for iOS and Android.

19 martie 2015 – Kaspersky Lab Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.