Sony la la CES 2014 – 4K, tehnologia audio, imaginea digitala sunt redefinite pentru o experienta de divertisment intensa


Sony HT-CT770         Cele mai noi tehnologii Sony destinate consumatorilor sunt prezentate in cadrul CES 2014, de la televizoare 4K, la camere foto pentru fiecare tip de utilizator, dar si multe alte gadgeturi care intensifica experienta de divertisment. Angajamentul luat in fata consumatorilor, de a redefini constant experienta in utilizare, se concretizeaza anul acesta prin tema centrala propusa de Sony, sustinuta prin intermediul produselor sale: ”Play.”

”Definitia termenului ”Play” poate avea mai multe sensuri, de la experimentarea jocurilor video, pana la ascultarea muzicii preferate sau urmarirea ori practicarea sporturilor favorite. Sensul suprem se refera insa la distractie,” declara Mike Fasulo, presedinte si COO al Sony Electronics. ”Noile noastre produse sunt realizate astfel incat sa ofere consumatorilor optiunile necesare pentru a spori placerea oricarei activitati favorite. Acestea reprezinta esenta Sony, ce combina tehnologia cu emotia, pentru a inspira insusi entuziasmul pe care numai Sony il poate starni.”

La CES 2014, Sony imbina produse, continut si servicii online pentru a crea o experienta dinamica de divertisment – in interiorul si in afara casei.Sony HT-XT1

4K  – televizoare si continut

Ecosistemul Sony 4K include toate elementele necesare inregistrarii imaginilor, productiei si vizionarii rezultatului prin intermediul noilor televizoare de diferite diagonale, primului player media 4K ce ofera posibilitatea descarcarii de continut multimedia 4K si  camerelor video 4K. La CES 2014, Sony accentueaza noile optiuni inovatoare ale fiecarei categorii.

Gama de televizoare Sony BRAVIA 4K Ultra HD este in plina expansiune. Varful de gama de 85 inchi, X95, multumita noii implementari X-tended Dynamic Range PRO, ce utilizeaza un algoritm unic de iluminare din spate, ofera imagini cu un negru profund si un alb intens care te fac sa savurezi emotia si dramatismul fiecarei scene.

Gamei BRAVIA 4K Ultra HD i se alatura seria X9, a carei forma ”Wedge” se traduce prin mai putin spatiu ocupat, o calitate mai buna a sunetului si conectivitate simplificata. Toate dispozitivele din aceasta serie sunt dotate cu un woofer, tweeter si subwoofer incorporate, pentru o auditie excelenta.

Alaturi de modelele Sony BRAVIA din seria X85, toate televizoarele 4K BRAVIA din 2014 incorporeaza decodorul 4K 60P HEVC, pentru a facilita vizionarea continutului 4K. Sony colaboreaza de asemenea cu furnizori de continut precum 500px, YouTube si multi altii pentru a putea oferi consumatorilor mai multe optiuni in ceea ce priveste materialele vizionate. De asemenea, Sony a anuntat prelungirea parteneriatului cu Netflix pentru furnizarea de continut 4K pe televizoarele BRAVIA.

Sony AX100EImagine digitala

Crearea continutului de catre utilizatori reprezinta o alta latura de care Sony tine cont. In 2013, Sony a inovat domeniul imagisticii digitale prin lansarea gamei de camere foto QX, a aparatelor foto compacte full-frame α 7/α7R si cu ajutorul camerei cu obiectiv fix RX10.

O noua inovatie Sony este A5000, cel mai mic si usor aparat foto digital cu obiective interschimbabile si WiFi[i]. Acest model mirrorless combina posibilitatea de a realiza fotografii la calitate superioara cu tehnologiile WiFi si NFC, fiind perfect pentru entuziastii aflati in cautarea unei camera foto de dimensiuni reduse, dar si pentru utilizatorii ce doresc sa patrunda in universul dispozitivelor cu obiective interschimbabile. Aplicatiile Sony PlayMemories Camera imbunatatesc experienta de utilizare prin intermediul unei game aflate in continua expensiune, ce contine atat aplicatii gratuite, cat si platite, totul pentru a incuraja creativitatea.

In cazul gamei de camere video, modelului Handycam FDR-AX1 4K i se alatura FDR-AX100E, cu aproximativ 75% mai mic si cu 66% mai usor, ideal pentru filmarea cu o singura mana. Noul FDR-AX100E dispune de un senzor CMOS de 1 inci cu iluminare din spate si de un procesor de imagine BIONZ X, perfect pentru a obtine imagini de calitate superioara, chiar si in conditii de iluminare slaba. Obiectivul ZEISS cu diametru generos este optimizat pentru a inregistra materiale video, in timp ce optiunile WiFi si NFC permit utilizatorilor sa conecteze dispozitivul la smartphone sau tableta, dupa ce camera video a procesat imaginea 4K, pentru scaderea rezolutiei.

De asemenea, camera Sony Action Cam va fi imbunatatita prin intermediul procesorului de imagine BIONZ X, a noului obiectiv si senzor de imagine, ce vor permite o calitate sporita a imaginilor surprinse si cresterea numarului de cadre pe secunda, pentru inregistrarea de materiale video in slow motion. Noul HDR-AS100VR este rezistent la apa, fara a avea nevoie de o carcasa separata. Prin intermediul optiunii Live-View Remote, utilizatorul poate controla pana la cinci camere simultan, cu posibilitatea de a inregistra la un unghi de 360 de grade. Functia de control la distanta este compatibila si cu alte produse Sony din gamele QX, Handycam, Cyber-shot, Alpha si MVR.

Sony AS100VJocul cu noile tehnologii

In cadrul CES 2014, Sony va dezvalui doua noi tehnologii prototip, ce extind conceptul central ”Play.”

Senzorul Head Tracker anexat castii virtuale 3D HMZ-T3W detecteaza miscarile utilizatorului si schimba perceptia de vizionarea de la stanga la dreapta sau de sus in jos. Ideal pentru gaming, Head Tracker ofera jucatorului sansa de a patrunde mai adanc in mediul de joc si ofera mai multe perspective, in functie de pozitia capului.

Al doilea prototip Sony este Tennis Sensor. Acesta poate fi anexat unei rachete de tenis pentru a analiza si inregistra miscarile utilizatorului, oferind rezultate precum viteza de lovire, numarul de rotatii ale mingiei si viteza acesteia, informatii disponibile spre consultare pe smartphone.

Sony wireless speakersAudio

Experienta audio este continuu inbunatatita, iar introducerea formatului High Resolution Audio in 2013 a reprezentat un eveniment important. In cadrul CES, Sony dezvaluie noi produse precum ZX -1 Hi-res Walkman®, sistemul audio wireless SRS-X9, ce poate reda fisiere audio High Resolution, dar si sisteme Home Cinema.

De la o experienta 4K aflata in continua expansiune, la noi modalitati de a reda sunetele hi-res audio, pana la dispozitivele de imagistica digitala, precum si un numar de produse portabile – la CES 2014, Sony inoveaza permanent.

LAS VEGAS (Sony, Standul #14200), 7 ianuarie , 2014 – Sony


[i] Printre camerele digitale cu obiective interschimbabile si echipate cu sensor de imagine de dimensiune APS-C si blit incorporat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.