Brandul Vodafone a ajuns la o varsta considerabila in telecom, aniverseaza 30 de ani de existenta


30 years of Vodafone              Brandul “Vodafone” a implinit 30 de ani de existenta.  Numele Vodafone a fost mentionat pentru prima data de catre Racal Electronics Plc intr-o conferinta de presa organizata la Londra, pe 22 martie 1984. Cu aceasta ocazie, compania a anuntat lansarea primei retele de telefonie publica, cu adevarat mobile, la nivel national.

In comunicatul de presa din 1984 se mentiona ca “pentru inceput, noul serviciu se adreseaza cu precadere celor care se afla mereu in miscare, cum ar fi oameni de afaceri, reprezentanti de vanzari, jurnalisti, doctori si medici veterinari. Ne asteptam sa existe o cerere mare la nivel national, mai ales din partea celor care lucreaza in domeniul constructiilor, distributiei, serviciilor, transportului si al utilitatilor publice.”,

Numele “Vodafone” a fost inspirat de combinatia dintre cuvintele “voice” (voce), “data” (date) si “phone” (telefon) si a fost conceput de unul dintre directorii companiei si de agentia de publicitate Saatchi & Saatchi.

Astazi, Vodafone este cel mai valoros brand britanic si al 16-lea brand ca valoare din lume (Sursa: 2014 Brand Finance Global 500).

Comunicatul de presa din 1984 poate fi gasit, in original, aici:  http://www.vodafone.com/content/dam/group/media/downloads/Vodafone-a-new-name-in-public-telecoms.pdf

Bucuresti, 24 martie 2014  – Vodafone Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.