Ericsson si Facebook creaza Laboratorul Inovatiei pentru Internet.org


DSC01917             Scopul acestui proiect este sa extinda accesul la internet si in tarile emergente si sa creeze experiente mobile din ce in ce mai placute, mai avansate.

Cum? Optimizand aplicatiile, retelele, device-urile si serviciile pentru urmatorii 5 miliarde de utilizatori de internet. Astfel Internet.org poate face internetul accesibil pentru toata lumea, sustinand viziunea sa asupra unei Societati Interconectate.
Ericsson si Facebook au anuntat in 24 februarie la MWC-ul din Barcelona crearea unui laborator comun al inovatiei, sustinand initiativa Internet.org. Atat laboratorul Inovatiei, cat si colaborarea Ericsson – Facebook vor genera un mediu de expertiza pentru optimizarea de aplicatii, retele, device-uri si servicii pentru urmatorii 5 miliarde de untilizatori de online.
DSC01918
Se estimeaza ca acest laborator va fi inaugurat in a doua jumatate a anului 2014 in campusul Facebook din Menlo Park, Califronia, si va aborda cele mai critice aspecte alte Internet.org pentru ca internetul sa poata deveni accesibil tuturor.
Bazandu-se pe capabilitatile deja dezvoltate ale Ericsson prin serviciul de Verificare Device-uri si Aplicatii, cat si pe tehnologia de varf al companiei Ericsson in retelele mobile, Ericsson va putea sa furnizeze celor de la Facebook si dezvoltatorilor de aplicatii o abilitate extraordinara – aceea de a simula diferite medii de retele din intreaga lume. Acest aspect le va permite sa dezvolte si testeze aplicatii mobile si servicii care pot fi utilizate in roice mediu de retea din lume. De exemplu si cei de la Oookla (speedtest.net) fac masuraturi destul de exacte, dar totusi e altceva cand lucrezi doar cu datele celor care ruleaza un speedtest in diferite locatii sau cand ai datele direct de la 1 miliard de utilizatori de pe tot globul care acceseaza reteaua Facebook, incarc poze sau au alte activitati la orice ora a zilei.
DSC01752“In acest laborator, dezvoltatorii vor fi capabili sa isi simuleze conditiile de retea intalnite in noile piete in functie de specificitatea lor, oferindu-le alstfel un mediu de testare si optimizarea a aplicatiilor lor in diferite scenarii de mediu”, declara Jay Parikh, Vice Preseditnele Facebook pe Ingineria Infrastructurii. “Aceasta este o capabilitate unica pe care o aduce Ericsson si suntem bucurosi ca ei sunt cei alaturi de care vom prelua conducerea inaceasta initiativa.”
Laboratorul va elimina una dintre barierele cheie care exista in calea accesului global la internet. Astazi, dezvoltarii au acces in general doar la propriul lor mediu de retea, cel in care se afla fizic la un moment dat. Cu o multitudine de consumatori operand diverse medii de retea (2G,3G, 4G, WiFi) de pe o multitudine de sisteme mobile de operare si o varietate de terminale, complexitatea creata astfel pentru dezvoltatori este imensa. Acest Laborator al Inovatiei va facilitata dezvoltatorilor multiple medii de retea pentru testare si optimizare, intr-o singura locatie, fara a mai fi nevoie de alte deplasari.
Anuntat in august 2013, Internet.org a fost format cu scopul de a crea accesibilitate la internet pentru cele 2 treimi de lume care nu sunt conectate, si pentru a oferi tuturor oportunitatile de care astazi beneficiaza doar o treime din acest glob.
 Serviciile de Verificare Aplicatii si Terminale sunt parte integrata din viziunea Ericsson asupra unei Societati Conectate in care numarul de terminale conectate va creste, furnizand noi servicii oamenilor in toate aspectele vietii lor. Va deveni din ce in ce mai important pentru dezvoltatorii de aplicatii, operatori sau revanzatori sa ramana competitivi si sa furnizeze servicii de inalta calitate si sa creeze o experiente mobila de valoare.
Serviciul oferit de acest laborator, anuntat la Mobile World Congress 2013, ofera tuturor, de la dezvoltatori de aplicatii, la operatori si furnizori de terminale si chipseturi, cat si jucatorilor din domeniul serviciilor mobile si fixe de telecom, abilitatea sa isi testeze si verifice terminalele si aplicatiile in wireless, retele mobile 2G,3G si retele LTE.

One response to “Ericsson si Facebook creaza Laboratorul Inovatiei pentru Internet.org

  1. Pingback: Impresii pe scurt de la MWC-ul din Barcelona | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.