Safer Internet Day – Fa un singur lucru pentru a fi mai sigur in online!


One thingCu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet, Microsoft incurajeaza utilizatorii sa faca UN singur lucru pentru a fi mai siguri online

Pentru a marca Ziua Sigurantei pe Internet, Microsoft invita utilizatorii sa faca o promisiune personala, aceea de „a face UN singur lucru” pentru a fi mai siguri in mediul online. Ca parte a acestei campanii, Microsoft lanseaza un site interactiv, Safer Online, pe care vizitatorii pot sa isi faca publice aceste promisiuni, sa afle ceea ce altii promit in toata lumea cu aceasta ocazie si sa urmareasca si rezultatele studiului Microsoft Computing Safety Index, care urmareste comportamentul online a peste 10.000 de utilizatori, din peste 20 de tari.

 

Jacqueline Beauchere, Chief Online Safety Officer, Microsoft: „Internetul este parte din viata noastra zilnica; suntem conectati prin e-mail, partajam fotografii si clipuri video, platim facturi si facem cumparaturi online. Uneori, insa, propriile experiente online ne pun in situatii riscante.”

 

In Romania, Microsoft continua parteneriatul traditional cu consortiul Sigur.info coordonat de Salvati Copiii, deruland actiuni de educare si constientizare adresate tinerilor.

 

Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii: „Este a şaptea editie a Zilei Siguranţei pe Internet organizata in Romania, ca in fiecare an, de consorţiul Sigur.Info coordonat de Salvati Copiii. Ne bucuram sa vedem ca si anul acesta interesul este foarte mare. Anul 2014 marcheaza şi o trecere de la “Un Internet mai Sigur” la “Un Internet mai bun”, care inglobeaza de fapt şi tema sigurantei, punand insa accentul pe aspectul calitativ al Internetului, ca resursa extraordinara pentru dezvoltarea copilului. Depinde insa de noi – societate civila, autoritati, dar si firme private – sa putem crea şi mentine aceasta resursa. “

 

Conform studiului Microsoft Computing Safety Index, impactul phishing-ului si al diferitelor forme de furt de identitate poate duce la pierderi de pana la 5 miliarde de dolari, la care se adauga pierderi de pana la 6 miliarde de dolari in daune privind restaurarea reputatiei personale, cu o medie de 632$ per utilizator. Acest lucru demonstreaza faptul ca educatia si informarea utilizatorilor privind riscurile online sunt foarte importante; mai mult, acesta este motivul pentru care Microsoft incurajeaza consumatorii sa faca astazi UN lucru pentru a fi mai siguri online.

Din cei peste 10.000 de consumatori intervievati:

–          15% au declarat ca au fost victime ale atacurilor de phishing, inregistrand pierderi in medie de 158$

–          13% au declarat ca reputatia profesionala le-a fost compromisa, restaurarea costand pana la 535$ per utilizator

–          9% au declarant ca au fost victimele furtului de identitate, cu un cost estimat de 218$ per utilizator

 

In ciuda acestor date, doar 36% dintre intervievati au declarat ca limiteaza informatiile pe care strainii le pot vedea pe retelele de socializare, in timp ce 33% isi schimba setarile de confidentialitate. In plus, doar 33% dintre consumatorii intervievati folosesc un PIN sau o parola pentru a-si securiza telefonul.

 

Jacqueline Beauchere, Chief Online Safety Officer, Microsoft: „Sunt numeroase lucruri pe care le puteti face pentru a fi mai sigur online. Daca facem cu totii UN singur lucru, imaginati-va impactul asupra stilului nostru de viata digital. Va invitam sa accesati site-ul nostru si sa ne impartasiti UN lucru pe care il faceti astazi pentru a fi mai siguri online. In acest fel, deveniti parte din schimbare.”

 

Utilizatorii pot lua decizii mai informate si sa invete cum sa isi protejeze activitatile online accesand www.microsoft.com/saferonline, unde pot gasi sfaturi si informatii privind:

  • Securizarea informatiei de pe dispozitive mobile si din conturile online – prin folosirea PIN-urilor de 4 cifre pentru dispozitive online si a parolelor tari pentru conturile online;
  • Efectuarea in conditii sigure a tranzactiilor online sensibile – prin realizarea platilor online si a tranzactiilor bancare doar in retele securizate si evitarea conexiunile publice sau „imprumutate” pentru transmiterea de informatii despre conturile personale;
  • Protejarea reputatiei online – prin evaluarea in mod regulat a informatiilor pe Internet despre propria persoana si stergerea continutului nedorit, pentru a cultiva o reputatie buna si corecta;
  • Asigurarea confidentialitatii datelor in cercurile sociale – prin configurarea setarilor de confidentialitate a informatiei distribuite pe retele sociale si cu privire la persoanele ce fac parte din cercurile sociale.

 

 Despre Microsoft Computing Safety Index

 

De trei ani, studiul global Microsoft Computing Safety Index urmareste comportamentul online a peste 10.000 de utilizatori din peste 20 de tari din intreaga lume. Studiul a fost realizat in perioada martie – mai 2013 si a urmarit actiunile intreprinse de consumatori pentru propria siguranta online in ultimele 12 luni.

Bucuresti, 11 februarie 2014 – Microsoft Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.