Tamron a lansat doua noi obiective


Tamron_16-300_B016_mainvisual20140117Tamron dezvolta un nou obiectiv foto super-zoom, cu distanta focala extinsa in ambele directii, atat la wide cat si la tele, fata de vechiul model 18-270mm, beneficiind de o putere de zoom unica de 18.8x.

16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO (Model B016)

Performana inalta, zoom foarte puternic de la super wide 16mm pana la telephoto 300mm!

Incorporeaza tehnologia PZD, motorul rapid si silentios de focalizare si tehnologia unica Tamron de stabilizare a imaginii “VC”, pentru a duce mai departe standardul de performanta al unui obiectiv all-arround.

6 Februarie, 2014, Saitama, Japan – Tamron Co., Ltd. Producator de obiective foto de inalta performanta optica, anunta dezvoltarea unui obiectiv all-around, imbunatatit fata de generatie anterioara 18-270mm VC, obiectiv dedicat aparatelor foto digitale tip DSLR cu senzor crop APS-C (DX), beneficiind de un factor de zoom unic de 18.8x.

Inca de la lansarea primului obiectiv all-around, 28-200mm, in 1992, Tamron a continuat sa isi extinda gama de obiective all-around, prin imbunatatirea performantelor optice, a greutatii si dimensiunilor din ce in ce mai compacte.

Obiectivul anterior Tamron 18-270mm ( model B008) oferea un factor de zoom 15x, o calitate de imagine foarte buna, focalizare silentioasa si stabilizare de imagine VC foarte performanta, fiind unul dintre cele mai apreciate si premiate obiective all-around.

Tamron_16-300_B016_canon

  1.       Extinderea distantei focale pentru un obiectiv unic; de la focala minima de 16mm ( anterior 18mm ), pana la 300mm ( anterior 270mm ), acest obiectiv realizeaza o putere de zoom unica de 18.8x. 35mm echivalent 24.8mm – 465mm.

Este perfect pentru fotografiile de calatorie si fotojurnalism; printr-o singura miscare rapida, poti fotografia la 16mm si apoi la 300mm. Unic!

2.      Calitate extraordinara a imaginii, pentru acest gen de obiectiv all-around! Obiectivul  este construit cu 16 elemente de sticla dispuse in 12 grupe. Formula optica include trei elemente de sticla asferice, un element asferic hybrid, doua LD, un XR (Extra Refractive index) si un UXR (Ultra-Extra Refractive Index ); toate aceste elemente de sticla speciala si specializate contribuie la realizarea unei fotografii cu contrast foarte bun, clare, fara efecte de flare sau ghosting.
3.      Aspect fizic unic, obiectiv foto ultra compact.
4.      Distanta minima de focalizare este de doar 36cm, putand fi micsorata cu ajutorul  tuburilor macro de extensie. Raportul macro este de 1:2.9 , mai mult decat suficient pentru un obiectiv foto all-around de a fotografia in stil macro, perfect pentru fotografiile de calatorie.
5.      Focalizarea PZD rapida si silentioasa, precisa, pentru a lucra in perfecta concordanta cu distanta focala a obiectivului foto si cu pretentiile fotografului. Un pas important fata de generatia anterioara 18-270mm este posibilitatea de a focaliza FTM (Full Time Manual), facand posibila ajustarea manuala a planului de focus dupa ce aceasta a fost fixat in mod AF, fara a decupla butonul AF/MF.
6.      Fotografii clare in conditii de iluminare slaba cu VC; Sistemul unic Tamron de stabilizare, VC, compeseaza pana la 4 trepte de expunere, facand posibila fotografierea la 300mm cu un timp de expunere de 1/30, din mana, fara ajutorul unui trepied.
7.      Protectie praf si umiditate. Fara griji in fotografia de calatorie si peisaj.
8.      Constructie fizica noua, pentru a pastra obiectivul foto in caracteristicile unui obiectiv compact si usor, cu doar 540grame.

Specificatii  Tamron 16-300mm F/3.5-6.3 D

Model cod                                   : B016

Distanta focala                             : 16-300mm

Diafragma maxima                       : F/ 3.5-6.3

Unghi de vizualizare                      : 82°12′ – 5°20′

Constructie interna                        : 16 elemente in 12 grupuri

Distanta minima de focus             : 0.39m (15.3 in)

Magnificare macro                        : 1:2.9 (at f=300mm )

Dimensiune filtru                          : φ67mm

Diametru extern                            : φ75mm

Lungime                                       : 99.5mm (3.9 in)

Greutate                                       : 540g (19 oz)

Lamele Diafragma                        : 7 lamele

Diaframa minima                          : F/22-40

Accesorii standard                       : Parasolar si capace protectie

Disponibil pentru                          : Canon, Nikon, Sony

Tamron_28-300_VC_PZD_A010Tamron dezvolta un obiectiv all-around wide-tele pentru camerele foto digitale Full Frame.

28-300mm F/3.5-6.3 Di VC PZD (Model A010)

Inovativul obiectiv all-around integreaza acum si motorul de focalizare PZD, pe langa sistemul de stabilizare VC, pentru a obtine cea mai buna calitate a imaginii intr-un un obiectiv compact si usor destinat aparatelor foto cu senzor Full Frame.

6 februarie, 2014, Saitama, Japan – Tamron Co., Ltd., a anuntat dezvoltarea obiectivului 28-300mm F/3.5-6.3 Di VC PZD (Model A010), un obiectiv foto all-around zoom pentru camerele foto digitale Full-Frame (FX).

Inca de la lansarea primului obiectiv all-around, 28-200mm, in 1992, Tamron a continuat sa isi extinda gama de obiective all-around, prin imbunatatirea performantelor optice, a greutatii si dimensiunilor din ce in ce mai compacte.

Revolutionand tehnologia optica cu obiectivul anterior 28-300mm (Model A20), Tamron dezvolta acum un nou obiectiv puternic, all-around zoom pentru camerele foto digitale Full Frame, in corelatie directa cu performanta noilor senzori de imagine cu rezolutie mare.

Afisand un nou aspect fizic extern, acest obiectiv se completeaza cu performanta si stilul camerelor foto DSLR, imbinand utilul cu perfomanta.

Tehnologia design-ului optic ofera calitate foarte buna a imaginii.
Constructia optica avansata a obiectivului include patru elemente de sticla LD, trei elemente Molded-Glass Asferic, un element hybrid, unul de tip XR XR (Extra Refractive Index) si unul UXR (Ultra-Extra Refractive Index). Utilizarea lentilelor speciale de sticla in componenta obiectivului a facut posibila micsorarea dimensiunilor  si a greutatii noului obiectiv, imbunatatind in acelasi timp calitatea imaginilor si reducerea la minim a aberatiilor cromatice. Impresionanta este si performanta obiectivului la capatul tele (300mm), acolo unde aberatiile cromatice sunt minime, obiectivul producand imagini clare, cu contrast bun si un nivel al sharpness-ului foarte ridicat.

  1. Focus pe portabilitate: noul obiectiv este acum mult mai compact si mai usor decat gama anterioara.
  2. Tratamentul avansat anti-reflex al lentilelor prin aplicarea coatingului de tip BBAR (Broad-Band Anti-Reflection), eleimina reflexiile si reduce flareul si ghostingul.
  3. Design modern, elegant
  4. Focalizare PZD rapida si silentioasa, precisa, pentru a lucra in perfecta concordanta cu distanta focala a obiectivului foto si cu pretentiile fotografului. Un pas important fata de generatia anterioara este posibilitatea de a focaliza FTM (Full Time Manual), facand posibila ajustarea manuala a planului de focus dupa ce aceasta a fost fixat in mod AF, fara a decupla butonul AF/MF.
  5. VC (Vibration Compensation) – Fotografii clare in conditii de iluminare slaba cu VC; Sistemul unic Tamron de stabilizare, VC, compeseaza pana la 4 trepte de expunere, facand posibila fotografierea la 300mm cu un timp de expunere de 1/30, din mana, fara ajutorul unui trepied.
  6. Diafragma circulara, cu 7 lamele, pentru un bokeh mai placut si o separare mai buna a subiectului de fundal
  7. Using a circular diaphragm*4, this lens achieves spectacular background blur effects that enable creative use of depth of field.
  8. Protectie la praf si umiditate. Fara griji in fotografia de calatorie si peisaj.

Specificatii  Tamron 28-300mm F/3.5-6.3

Model                                          : A010

Distanta focala                             : 28-300mm

Diafragma maxima                       : F/3.5-6.3

Unghi de curprindere (diagonala)   : 75°23’ – 8°15’ (pe full-frame)

: 52°58’ – 5°20’ (pe APS-C)

Formula optica                             : 19 elemente in 15 grupe

Distanta minima de focus             : 0.49m (19.3 in)

Factor de marire maxim                : 1:3.5 (at f=300mm: MFD 0.49m)

Filet filtru                                     : Φ67mm

Diametru maxim                           : Φ74.4mm

Lungime*1                                    : 96mm (3.8 in)*

Greutate                                       : 540g (19 oz)*

Numar lamele diafragma               : 7 (circular diaphragm)

Diafragma minima                        : F/22-40

Accesorii standard                       : Parasolar tip lalea

Monturi compatibile                      : Canon/ Nikon/ Sony

7 Februarie – F 64

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.