Ben Saunders rescrie istoria, finalizand expeditia polara a Capitanului Scott


Tarka L'Herpiniere si Ben Saunders    Vineri, 7 februarie 2014, la 3:15 am (ora Romaniei), exploratorii polari britanici Ben Saunders si Tarka L’Herpiniere au rescris istoria dupa ce au finalizat pentru prima data expeditia Terra Nova, a Capitanului Robert Falcon Scott.

Prin parcurgerea a 1.795 de mile (2.889 km) in mediul aspru al Antarcticii intr-o calatorie catre Polul Sud si inapoi, Ben si Tarka au stabilit recordul mondial pentru cea mai lunga calatorie polara facuta de om pe jos.

Calatoria, care a durat 105 zile (un sfert din an), a impins limitele fortei fizice si mentale si a ridicat stacheta pentru viitoarele expeditii polare. Ben si Tarka au mers cu sanii ale caror greutate de inceput a fost de aproximativ 200 kg fiecare si au mers in medie 17 mile  (27,3 km) pe zi la temperaturi de pana la -46oC.

Ben Saunders a declarat: “Este aproape imposibil sa intelegem ce am realizat. Finalizarea expeditiei Terra Nova a Capitanului Scott a fost un vis de o viata si ma simt implinit ca am ajuns acum la final. Aceasta calatorie ne-a testat corpurile si mintile in fiecare zi”.

Ben Saunders (2)“Au fost momente in care ne-am trezit in situatii dificile, in frig intens, vant si pe platouri inalte, slabiti din cauza alimentatiei slabe si mai aproape de pragul de supravietuire fata de asteptarile pentru aceasta calatorie. In acele conditii, Tarka si cu mine am simtit o combinatie de admiratie si profund respect pentru rezistenta, tenacitatea si curajul Capitanului Scott si al echipei sale de acum un secol”.

Capitanul Scott si echipa sa si-au pierdut viata dupa ce au parcurs 1.600 de mile (2.575 km) din expeditia lor, iar aceasta distanta nu a fost niciodata depasita in ultimii 100 de ani, pana astazi.

Land Rover si Intel sunt partenerii Expeditiei Scott si au avut un rol important in facilitarea expeditiei. Land Rover l-a asistat pe Ben la antrenamente in unele dintre cele mai inaccesibile locuri din Marea Britanie, Europa si Groenlanda. Intel a oferit Ultrabook-uri bazate pe cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel® CoreTM, permitandu-le lui Ben si lui Tarka sa impartaseasca expeditia lor pe blog (www.scottexpedition.com/blog). Intel a testat tehnologia mai multe saptamani inainte de plecarea lui Ben si a lui Tarka prin inghetarea Ultrabook-urilor la -40C.

Mark Cameron, Brand Experience Director, Jaguar Land Rover: “A fost o adevarata onoare pentru Land Rover sa ia parte la aceasta expeditie incredibila. I-am urmarit pe Ben si Tarka in fiecare zi, incercand sa traiesc alaturi de ei experienta, la fel de viu si intens precum povestea Ben pe blogul sau. Pentru a finaliza aceasta calatorie a fost nevoie de un nivel foarte ridicat de forta fizica si mentala si determinare”.

“Toti avem nevoie de eroi, oameni extraordinari sau echipe care sa ne inspire si sa ne impulsioneze sa realizam lucruri bune pentru noi sau cei din jur. Exista intamplari care oricand sustin mantra Land Rover <<Above and Beyond>>. Felicitari, Ben si Tarka.”

Ben Saunders (5)Patrick Bliemer, Regional Manager pentru Europa de Nord, Intel, a declarat in legatura cu expeditia Scott: ”Suntem onorati ca am luat parte la acest record al Expeditiei Scott a lui Ben si Tarka. Suntem foarte mandri ca tehnologia Intel a avut o contributie semnificativa in impartasirea experientei cu oamenii din intreaga lume – aceasta expeditie fara precedent este prima de acest tip si cea care le va schimba pe cele ce vor urma”.

Falcon Scott, nepotul Capitanului Robert Falcon Scott, si Robert Swan OBE, primul care a mers pana la Polul Nord si Polul Sud, fondator al companiei 2041, sunt sponsorii expeditiei.

7 februarie 2014 – Intel Romania

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.