Samsung lanseaza Smart Home, o noua era a casei Smart


Smart Home

Samsung Smart Home permite conectarea dispozitivelor casnice prin intermediul unei singure platforme integrate

Samsung Electronics a anuntat Samsung Smart Home, un serviciu care permite televizoarelor Smart, aparatelor de uz casnic si smartphone-urilor sa se conecteze si sa fie gestionate de pe o singura platforma integrata.

 

Samsung Smart Home a fost anuntata la Consumer Electronics Show (CES) 2014, in Las Vegas, serviciul urmand sa fie lansat comercial prin intermediul intregii game de aparate si dispozitive Samsung in prima jumatate a anului 2014. Urmarind viziunea sa pentru o lume conectata, Samsung va colabora cu mai multi parteneri pentru a extinde disponibilitatea serviciului Smart Home, punand astfel bazele unei ecosistem dezvoltat de echipamente conectate.

 

„Prin Samsung Smart Home, in calitate de lider mondial in productia de dispozitive inteligente, investim pentru a face conectivitatea la domiciliu o realitate pentru consumatorii de astazi”, a declarat Wonpyo Hong, presedinte Media Solutions Center in cadrul Samsung Electronics. „In perioada urmatoare vom lansa servicii destinate casei care sa le permita in continuare utilizatorilor nostri sa se bucure de noua experienta Smart Living şi nu numai atat”.

 

Functiile unice ale Samsung Smart Home le permit utilizatorilor sa controleze si sa gestioneze dispozitivele printr-o singura aplicatie de conectare a aparatelor personale si casnice – de la frigidere si masini de spalat la televizoare Smart, camere digitale, smartphone-uri si chiar dispozitivul portabil GALAXY Gear. Acestea sunt conectate prin intermediul unei platforme integrate si a unui server.

 

Samsung Smart Home va avea initial disponibile trei functii principale care le vor permite utilizatorilor sa se conecteze cu dispozitivele lor de oriunde, oricand: Device Control, Home View si Smart Customer Service.

 

Cu Device Control, utilizatorii pot crea si utiliza setari personalizate pe dispozitivele lor mobile sau televizoarele Smart pentru a monitoriza sau controla aparatele casnice – de exemplu, sa porneasca aerul conditionat sau sa aprinda luminile – fie ca acestia se afla in interiorul sau in afara casei, sau chiar in timp ce calatoresc in strainatate. La simpla atingere a unei iconite a aplicatiei Smart Home pe dispozitivul lor, serviciul permite controlarea unuia sau mai multor dispozitive simultan, indiferent unde se afla.

 

Smart Home ofera, de asemenea, o functie de comanda vocala disponibila pe toate dispozitivele controlate. Daca un utilizator spune „ies afara” ceasului sau GALAXY Gear, dispozitivele de iluminat si aparatele selectate sunt dezactivate. In cazul in care utilizatorul spune “noapte buna” telecomenzii televizorului Smart, acesta se va opri, iar luminile se vor stinge treptat. Utilizatorii pot folosi, de asemenea, functia de control prin chat prin aplicatia de pe smartphone, un mod la indemana si distractiv de a comunica cu dispozitivele lor.

 

Cu functia Home View, utilizatorii pot utiliza smartphone-ul pentru vedea imagini ale casei in timp real, prin intermediul camerelor integrate in dispozitivele din casa. Serviciul de Customer Service al tehnologiei Home Smart notifica utilizatorii atunci cand este timpul ca aparatele casnice sa fie duse in service sau cand trebuie inlocuite consumabilele, oferind, de asemenea, si asistenta in serviciile dupa cumparare.

 

Implementarea serviciului Samsung Smart Home se va concentra initial pe o gama de televizoare Samsung Smart, electrocasnice si smartphone-uri. Serviciul isi va extinde treptat aria de acoperire incluzand si alte produse Samsung, precum si dispozitive si aparate de la alti producatori.

 

Samsung a dezvoltat, de asemenea, un protocol de software (SHP) pentru Smart Home pentru a permite conectivitatea intre toate produsele Samsung Smart Home, precum si cu cele de la alti producatori de dispozitive si electrocasnice. Prin aceasta strategie, Samsung, in colaborare cu partenerii sai, isi propune sa creeze o baza pentru un ecosistem de servicii pentru o casa conectata.

 

De asemenea, Samsung pregateste extinderea serviciului Smart Home pentru a acoperi alte arii de interes: energie, securitatea accesului in casa, asistenta medicale, precum si aplicatii eco pentru casa, prin intermediul parteneriatelor cu furnizorii de servicii din aceste sectoare.

Bucuresti, 8 ianuarie 2014 – Samsung Electronics Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.