Alcatel One Touch X’Pop – review


DSC02986                Modelul francezilor de la Alcatel cunoscut sub denumirea One Touch X’Pop a aparut in exclusivitate in oferta operatorului Cosmote Romania la inceputul lunii iulie, si rapid a si ajuns la mine la teste.

Noul telefon este disponibil in Romania in exclusivitate in magazinele COSMOTE si Germanos, la un pret de 649 de lei fara abonament si la 1 leu cu COSMOTE Smart XL, abonament care ofera, in schimbul unei taxe lunare de 37.20 € (TVA inclus), 300 de minute si internationale catre zona 1, 2.000 de minute in retea, 2.000 de SMS-uri in retea, 2.000 de minute in reteaua fixa Romtelecom, 300 de MMS-uri in retea si 1,5 GB de trafic de date.

Deci avem de a face cu un nou model de buget, dar si banii putini pot fi multi, daca smartphone-ul nu corespunde asteptarilor. Din punct de vedere hardware avem: un Dual-core de 1 GHz cu 512 Mb RAM, display TFT capacitiv de 4,5” doatat cu o camera de 5 Mpx-eli si cu o baterie Li-ion de 1800 mAh-eri. Vine cu Jelly Bean (Android 4.1.1) . Specificatiile detaliate le gasiti aiciDSC02987

Design-ul:  Daca acest aspect era cel mai important pentru tine, nu in gama asta de pret cautai, dimensiunile de 131 x 68 x 10.9 mm-i nu-l plaseaza printre cele mai subtuiri, si nici cel mai usor nu e cu a lui 139 g, dar materialele sunt in regula, pare si este solid. In partea de jos avem langa microfon portul USB, sus avem jackul de casti si butonul de pornire, iar in dreapta butoanele de volum. Pe capacul di spate gasim sus la mijloc camera de 5 Mpx-eli alaturi de un flash led, si langa camera in stanga fanta de difuzor. In fata deasupra displayului avem difuzorul, in dreapta camera pentru videochat si sub display butoanele capacitive.

DSC02995Display-ul: cu toate ca e doar un TFT capacitive, de 4.5” cu rezolutie  540 x 960 pixeli e peste asteptari. Sigur n-are contrastul unui IPS sau AMOLED, dar e luminos si nci unghiurile de vizualizare  nu-s asa slabe, n-are Gorilla Glass, dar are o protectie numita Dragon Trail Glass

Culorile sunt corecte, si cum am zis una peste alta e un TFT bun, nu ai ce sa-i reprosezi, navigarea pe net e placuta pe el, e responsive deci e OK.

IMG_7017Camera foto/video:  De la camera de 5 Mpx-eli nu asteptam minuni, dar nici num-a dezamagit in lumina buna ies pozele OK, la lumina mai slaba inca aceptabil, daca e nevoie de blitz acolo nu prea le mai nimereste.

Culorile sunt un pic prea calde si usor rosiatice, nu in toate conditiile, si nci nu foarte deranjant.

Aici puteti vedea cateva mostre facute de mine:

Testing Alcatel One Touch X’ Pop (5035x) camera

iar la video filmeaza pana la maz 720p cam asa:

Meniul camerei e destul de bogat, gasim de la HDR, la Panoramic la 360 de grade si multe altele, dar nu e foarte prietenos.

Sunetul e destul de tare atat in timpul convorbirilor cat si la muzica Screenshot_2013-07-25-08-05-29

Sistemul de operare, aplicatii, performanta: Vine cu Jelly Bean 4.1 , e un Dual-core 1 GHz (ARM Cortex A9) ajutat de un GPU PowerVR SGX 531, cu 512 Mb RAM si 4 GB memorie interna (disponibil 1 Gb) desigur accepta microSD pana la 32 Gb. Cu procesorul asta nu va veti juca Asphalt 7, dar din fericire nici nu agata prin meniu, lag mare n-am intalnit si nic aplicatii care sa se blocheze. Am masurat 2792 in Quadrant, 6255 in Antutu si 835 in GeekBench2, dar cel mai important e experienta de utilizare care e una buna.

Cel mai placut am fost surprins cat de fluent merge navigarea pe net, incercat cu 5 browsere diferite, paginile se incarcau rapid. E usor personalizat dar nu deranjant, si nici nu incetineste, deci e de bine.

Conectivitate:  si la conectivitate stam bine, avem 3G HSDPA, HUSPA, WiFi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0,  micro USB, microSD.  avem GPS cu A-GPS support, deci nimic important nu lipseste.

IMG_7020Autonomie: bateria desi nu e mare e de 1800 mAh, au reusit sa optimizeze consumul astfel incat am fost multumit de autonomie, rezista si la mine de dimineata pana seara (desigur il pot descarca si pana la 3 dupamasa), in weekend m-as risca si la o zi jumate inspre 2 de folosire.

Concluzie: clar pretul de doar 649 de RON si-l merita deplin, e bina ca deja la pretul asta putem avea un smartphone folosibil fara mari compromisuri.

Nu-i un cameraphone, nu are design-ul cel mai rafinat, e mai mult functinal.

+ uri

– pretul

– semnal/receptie peste medie

– sunet puternic

– autonomie buna

– uri:

– design comun

– camera foto nu e chiar la inaltime in conditii de lumina mai slaba

Alcatel One Touch X’Pop primeste un 8 de la mine, si pare o alegere buna ata la liber la 649 de RON in magazinele Germanos sau Cosmote cat si cu 1 Leu la abonamentul COSMOTE Smart XL.

47 responses to “Alcatel One Touch X’Pop – review

  1. Am observat 2 smartphone-uri la un pret de 650 ron,se deosebesc prin foarte putine caracteristici, ar fi vorba de Alcatel X Pop si E-boda V100.
    Eu zic ca Alcatel X Pop este invingator.
    Voi ce parere aveti?

  2. Salut tot aceasi intrebare o pun si eu , intre Allview p5alldro si Alcatel xpop ce sa aleg? Din cate am aflat allview are cateva probleme cu ram-ul , trebuie sa folosesti mereu task mananger sa inchizi aplicatiile dar si la alcatel am vazut ca sunt cateva probleme cu gps-ul , bateria … ce-mi recomanzi si spune-mi te rog daca chiar sunt probleme mari la allview p5alldro

  3. Eu vreau sa folosesc camera de fotografie, ca sa fotografiezi carti, in loc de scanner. Nu stiu dar nu iese paginile destul de clar. Problema este lumuna, sau trebuie una cu mai mare pixele, de 8 Mgp?

  4. Am luat de la Germanos, si am televizor Dolce in el. Exista program special, ca sa pot uita si pe Tv1, digi sport, ca pe net, ca acolo cu sopcast, explorer merge, si daca nu sunt abonat, de digi.

  5. Buna ziua. Am achizitionat acum o luna un Alcatel OneTouch X’Pop si pana in prezent am descoperit cateva chestii la el care as vrea sa stiu daca sa ma sperii sau nu.
    1. Prima oara am descoperit ca in timpul apelului uneori se aude intrerupt sau chiar nu mai sunt auzit de cealalta persoana dar eu o aud. (cealalta persoana folosind tot un AlcatelOneTouch X’Pop), iar dupa ce inchideam apelul primeam mesaj : ” Acum pot fi contactat pe mobil. Am devenit disponibil. / You can now call me on my mobile. I am available.” Este din cauza retelei celor de la Cosmote? Sau poate fi o problema tehnica?

    2. A2a problema ar fi ca telefonul se restarteaza uneori singur. Nu pot spune exact cand, deoarece nu se restarteaza in aceleasi situatii sau la interval egal. Am citit ca poate fi de la Cardul SD sau poate de la slotul de cardSD. (Tin sa precizez ca inainte am avut un LG P500 Optimus One care avea exact aceeasi problema. I-am schimbat si versiunea de Android si tot asa a facut. Iar intr-o zi m-am trezit ca nu imi mai citea cardurile – deci avea probleme slotul de cardSD – si probabil din cauza asta se resrarta). Nu stiu daca ma aflu in aceeasi situatie acum cu noul telefon. De asemenea am mai auzit ca ar fi putea fi cartela SIM care “expira” dupa o anumita perioada, adica se invecheste si nu mai are randament maxim. Ce parere aveti despre aceasta a2a problema?

    3. Azi am descoperit ca daca sunt intrat in mesagerie si vorbesc cu o alta persoana, atunci cand trec cu degetul deasupra camerei frontale imi apeleaza respectiva persoana (apel vocal dim cate am vazut eu).Este o problema sau este din setari?

    Acestea sunt problemele pe care le am cu acest telefon. As vrea sa le gasesc rezolvarea fara sa il trimit in garantie. Astept idei si sfaturi. Multumesc anticipat! O zi buna!

    • Buna ziua.

      1. problema pare a fi o problema de retea mai degraba.
      2. poate fi intradevar si de la cardulSD dar si de la telefon, greu de zis
      3. aici nu stiu, n-am intalnit si acum nu mai am acest device.

  6. Buna ziua! Am posibilitatea de a alege intre huawei ascend y300 si acest alcatel si nu stiu care sa il aleg. La care dintre ele tine bateria mai mult si care este mai bun? Multumesc anticipat!

  7. buna seara. am si eu o problemuta si sper ca ma puteti ajuta! am achizitionat acest model de telefon acum 2 luni si ceva nu e in regula. daca intru pe internet,dupa cateva secunde apare black screen si ramane asa. ies fortat din aplicatie si apoi se consuma bateria in maximum o ora (si asta fara sa`l mai folosesc absolut deloc). aceeasi problema cu acest consum al bateriei o am si daca vreau sa fac o poza. problema e ca dupa ce fac asta si incerc sa intru la galerie, nu`mi mai apare absolut nimic si nici nu mai merge nicio aplicatie, nici USB-ul…exista posibilitatea sa am virus sau e cazul sa`l duc la service? multumesc frumos.

  8. Buna seara,

    Folosesc acest terminal de cateva zile si in general sunt multumit. Doar ca observ ceva la care nu gasesc raspuns deocamdata si anume ca in momentul cand vreau sa inchid un apel si iau telefonul de la ureche nu se porneste (sau se porneste foarte lent) ecranul pt a apasa ‘butonul’ rosu. Am mai auzit de la o singura persoana sa se planga de acest aspect. Ce parere aveti?
    Merci anticipat!

  9. Salut, am posibilitatea de ami cumpara un nou telefon si nu stiu ce sa aleg intre Huawei ascend y300, Cosmote Xplore si Alcatel One Touch X’ Pop, ati putea sa ma ajutati cu un sfat ???? Multumesc

  10. Buna ziua! Am telefonul acesta deja de cateva luni. Am o singura problema cu el…Sunt o mare iubitoare de jocuri, asa ca am inceput sa caut jocuri si sa le incerc. Majoritatea jocurilor se misca foarte greu, iar la un moment dat imi apare ”Low Memory” iar jocul se inchide automat. Si nu am patit asta doar in cazul jocurilor. Intr-o zi eram in browser (nu aveam NIMIC altceva deschis in afara de browser) si mi-a aparut din nou ”Low Memory” si s-a inchis. Aveti idee cum as putea sa rezolv aceasta problema? Devine frustrant.

    • Salut. Adevarul e ca nu e chiar un terminal pt. jocuri sofisticate. Si poti debloca din memori stergand din aplicatii/jocuri si inainte sa le dai uninstall pot sterege datele din el si cache-ul, si browserele depoziteaza dupa un anumit timp cantitati masive de date in cache si date, toate astea la rezolvi la setari–> aplicatii

  11. Salut detin acest telefon de 4luni problema e ca pe net scrie ca are memorie interna 4gb al meu are 1gb si ceva al tau cat are memorie interna?Multumesc

  12. Salut, eu am o problema la acest telefon cu wifi de la cosmote mf 60 nu vrea sa merga decat cateva secunde si dupaia se opreste. Ce asi putea sa-i fac sa mearga normal? P.S. am mai incercat cu un alt router din acesta zte mf60 si am aceeasi problema

  13. Buna ziua,
    Eu am o problema cu camera, mai precis cand inregistrez video sunetul este foarte slab. Mai are cineva aceasta problema?

  14. Andrei F. ai descoperit care era defapt problema? Si eu am acceasi problema si nu gasesc un motiv sau o cauza. Daca ma puteti lamuri, as aprecia.

  15. Salut detin telefonu-l acesta de 1 an si 9 luni ,ce sa zic pana acum 3-4 luni era multumit de el ,nu foarte multumit,ptr ca nu prea merg bine jocurile … ce sa mai zic de memoria ram ,care nu prea ai la ce sa te astepti de la ea, intr-u in browsersi imi apare low memory si iese din aplicatie … plus ca de la un timp cum dau drumu la wifi/net ,se restarteaza automat.Am fost multumit de el ,mai ales ca la muzica eu zic ca bate unele telefoane,.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.