Microsoft alege Ixia ca furnizor oficial de servicii de testare a functionarii aplicatiei Lync in retelele wi-fi


microsoft_lync              Provocarile din ce in ce mai mari ale folosirii propriilor dispozitive la birou determina companiile sa apeleze la testarea retelelor pentru a asigura un serviciu de calitate si o experienta de utilizare cat mai buna

Ixia a fost selectata de Microsoft ca furnizor oficial de servicii de testare care sa confirme calitatea utilizarii aplicatiei Lync in retelele wi-fi si pe dispozitivele clientilor. Odata cu extinderea acestei tendinte de a aduce propriile dispozitive mobile la birou, si pe masura ce aplicatiile de comunicatii unificate care combina trafic de voce si date devin o prezenta constanta, companiile trebuie sa raspunda unor provocari serioase pentru a garanta buna functionare a acestora. Cu ajutorul testelor Ixia, companiile pot determina cu certitudine daca se pot astepta ca performanta retelelor wi-fi sa fie comparabila cu cea a retelelor cablate, o promisiune care nu poate fi garantata fara programe de testare complexe.

Noutati:Microsoft Lync, o platforma de comunicatii unificate pentru mesagerie instant, voce si video, continua sa patrunda in mediile enterprise si pe dispozitivele mobile. Cu toate acestea, caracteristicile wi-fi ale dispozitivelor pe care utilizatorii le folosesc din ce in ce mai mult in mediul enterprise nu sunt complet pregatite si pentru adoptarea functiilor audio si video.

Aceasta combinatie intre instrumente de comunicatii unificate mari consumatoare de latime de banda si numarul din ce in ce mai mare de dispozitive proprii aduse la la birou creeaza frustrari din ce in ce mai mari atat utilizatorilor, cat si departamentelor de IT in a caror sarcina intra intretinerea retelelor wi-fi si a dispozitivelor folosite. Pentru a rezolva aceasta problema, Microsoft colaboreaza cu Ixia pentru a testa si confirma, prin intermediul solutiilor de testare Ixia, nivelul de calitate al intregului ecosistem wi-fi folosit de Lync, de la punctele de acces radio  la dispozitive mobile.

  • Ca partener oficial de testare pentru intregul sistem wi-fi al Lync, Ixia colaboreaza direct cu potentiali parteneri ai Microsoft pentru a testa si confirma calitatea tehnologiei pe care ruleaza sistemul de comunicatii unificate.
  • Timp de doua saptamani, Ixia utilizeaza solutia IxVeriWave pentru a crea conditii comparabile cu cele din viata reala prin emularea unui trafic scalabil, incarcat de aplicatii multimedia.
  • Odata testarea finalizata, Ixia livreaza un raport cu rezultatele nivelului de securitate si stabilitate al tehnologiei catre Microsoft si catre partenerul tehnologic. In urma acestui raport, Microsoft decide daca tehnologia respectiva este potrivita pentru platforma Lync.
  • Astfel, Microsoft se asigura ca utilizatorii Lync primesc servicii de comunicatii unificate de cea mai buna calitate, ceea ce duce la o crestere a nivelului de adoptie al acestui instrument puternic de colaborare.

Comentarii din industrie

“Cu tabletele si telefoanele inteligente atat de prezente in viata noastra, accesul wi-fi la instrumente de colaborare a devenit o parte integranta din viata companiilor; cu toate acestea, calitatea slaba a retelelor wi-fi a incetinit ritmul de adoptie. Pentru Microsoft este foarte important succesul clientilor, iar confirmarea calitatii utilizarii dispozitivelor in ecosistemele wi-fi Lync este un element foarte important pentru colaborarea in cadrul companiilor”, a spus B.J. Haberkorn, director Lync Product Marketing la Microsoft. “Colaborarea cu Ixia pentru teste de retea wi-fi extensive, comparabile cu experientele din viata reala, ne da certitudinea ca le putem livra clientilor toate beneficiile Lync.”

“Wi-fi este o componenta vitala a adoptarii de catre clienti si companii a instrumentelor de colaborare prin comunicatii unificate, iar functiile puternice, dar extinse, de voce si video si-au pus amprenta pe stabilitatea retelelor wi-fi”, a spus Joseph Zeto, director product marketing la Ixia. “Lucrand impreuna cu Microsoft si cu potentialii parteneri pentru Lync, Ixia contribuie la asigurarea unor retele stabile, care sa permita clientilor sa se bucure de toate beneficiile instrumentelor de colaborare Microsoft Lync.”

21 Mai 2013, BucurestiIxia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.