Good for Home – Ce aplicatii mobile poti utiliza pentru amenajarea locuintei


Interior design          Aplicatiile mobile isi dovedesc de multe ori utilitatea in situatii mai putin obisnuite, la care nu ne-am astepta, una dintre acestea fiind amenajarea locuintei. The PhoneGeeks, divizia specializata de tehnica și telefonie mobila a EuroGsm, prezinta o serie de aplicatii mobile dedicate, cu ajutorul carora utilizatorii se pot inspira din diferite stiluri de decoratiuni interioare pentru amenajarea spatiilor, pot face masuratori sau pot chiar mobila sau zugravi locuinta in format 3D.

 

Printre cele mai folosite aplicatii home&deco se numara cele prin care utilizatorii se pot inspira din o serie intreaga de galerii cu imagini, cu spatii amenajate in stiluri si design-uri diferite. Astfel, utilizatorii pot folosi aplicatii precum Living Room Decorating Ideas,  Kitchen Decorating Ideas, Bathroom Decorating Ideas si Bedroom Decorating Ideas pentru amenajarea living-ului, bucatariei, baii sau dormitorului.  

„Cele mai utile aplicatii mobile ca sursa de inspiratie pentru amenajarea locuintelor sunt cele dedicate unor anumitor camere sau zone dintr-o incapere, deoarece utilizatorii gasesc mult mai usor imaginile de care au nevoie, fara sa caute pentru mult timp idei de amenajare care sa le placa”, a explicat Radu Boanca – The PhoneGeeks. Astfel de aplicatii dedicate sunt si Wall Decorating Ideas, cu ajutorul carora utilizatorii pot gasi idei interesante pentru amenajarea peretilor cu rafturi sau decoratiuni interioare, si aplicatia Color Snap, pentru idei pentru zugravirea peretilor in functie de destinatia incaperilor sau in combinatii de culoare.

Pentru cei care doresc sa-si amenajeze locuinta la costuri cat mai reduse, in magazinele online dedicate exista aplicatii mobile prin care utilizatorii pot face rost de sfaturi de amenajare in functie de buget sau idei pentru cum sa reconditioneze diferite obiecte de mobilier.

„Aplicatia Interior Design on a Budget prezinta utilizatorilor o serie de lectii prin care acestia isi pot reconditiona mobilierul din locuinta, insa pentru cei fara experienta in realizarea de proiecte practice, unele dintre solutiile propuse s-ar putea sa fie prea dificil de realizat”, a adaugat Radu Boanca. O alta aplicatie de acest gen este si Home Decorating Tips!, care prezinta sfaturi si recomandari de amenjare pentru bugete reduse in functie de incapere.

Aplicatii practice si 3D pentru simularea amenajarilor interioare

In plus fata de aplicatiile mobile pentru inspiratia utilizatorilor, exista si aplicatii practice, prin care acestia pot realiza diferite masuratori in casa, pe care sa le consulte ulterior cand achizitioneaza mobilier sau alte decoratiuni interioare.

„Dintre aplicatiile mobile cu utiliate practica se remarca My Measures & Dimensions, prin care utilizatorii pot realiza o serie intreaga de masuratori in casa, pe care le pot salva, si ulterior le pot consulta ori de cate ori au nevoie”, a explicat Adi Coman – The PhoneGeeks.

De asemenea, pentru simularea in format 3D a amenajarilor interioare, utilizatorii pot descarca din magazinele online aplicatii mobile dedicate, prin care pot configura dimensiunile unei camere si pot vizualiza diferite combinatii si amplasamente pentru obiectele de mobiler, si in acelasi timp pot schimba culoarea peretilor, design-ul ferestrelor sau modelul perdelelor si draperiilor. 3D Interior Room Design si Home 3D for iPad sunt printre cele mai apreciate aplicatii mobile de acest gen.

Aplicatii pentru arhitectura si design profesional

 

In categoria aplicatiilor mobile profesionale intra AutoCAD WS si RedStick Site CAD, prin care utilizatorii pot realiza desene grafice sau fise de design, pe care ulterior le pot distribui prin intermediul unor liste de prieteni sau colaboratori pentru feedback.

„Pentru cei pasionati de arhitectura, dar si pentru cei care vor sa-si construiasca o casa, exista aplicatii mobile dedicate, care prezinta diferite stiluri de case, dar si stiri sau ultimele tendinte in domeniu. Printre acestea se numara Home Architecture and Design sau Houzz Interior Design Ideas”, a declarat Sebastian Sabo – The PhoneGeeks.

Functii necesare pentru rularea aplicatiilor home&deco

„In general, toate aplicatiile prezentate utilizeaza functiile de baza ale unui smartphone sau tablete, precum camera foto sau functia de bluetooth. Programele profesionale, ca RedStick, sunt optimizate pentru sisteme cu procesoare foarte puternice, de preferat QuadCore, care sa fie capabile sa proceseze grafica programului folosit”, a precizat Emanuel Puscas, cel mai nou membru al The PhoneGeeks. De asemenea, este indicat ca terminalele mobile utilizate sa aiba un touchscreen cat mai mare, pentru o imagine mai buna, dar si un creion pentru realizarea in cele mai bune condiții a desenelor.

Majoritatea aplicatiilor prezentate sunt gratuite si sunt disponibile atat pentru sistemul de operare Android, cat si pentru iOS.

14 Mai, Cluj Napoca – The PhoneGeeks

2 responses to “Good for Home – Ce aplicatii mobile poti utiliza pentru amenajarea locuintei

  1. A fascinating discussion is definitely worth comment. There’s no doubt that that you ought to write more about this subject, it may not be a taboo matter but usually folks don’t speak
    about these topics. To the next! Cheers!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.