Nokia lanseaza Nokia Asha 501 si platforma Asha


1200-nokia-asha-501-color-range          Nokia a lansat astazi primul terminal dintr-o noua familie de smartphone-uri Asha, noul Nokia Asha 501. Terminalul sparge tiparele design-ului de smartphone-uri accesibile, prin culori indraznete, o constructie de inalta calitate si o interfata cu utilizatorul inovatoare. Nokia Asha 501 este primul terminal ce ruleaza pe noua platforma Asha, creata pentru a face experienta de utilizare mai rapida si mai responsiva. Platforma Asha ajuta dezvoltatorii sa creeze, sa publice si sa monetizeze aplicatii dezvoltate special pentru noua generatie de terminale Asha.

Design indraznet, interfata cu utilizatorul inovatoare  

Nokia Asha 501 face accesibile design-ul si calitatea de top pentru un numar mai mare de oameni. Terminalul este disponibil in sase culori indraznete ce complementeaza design-ul elegant. Terminalul este format din doua parti: o carcasa durabila, inlocuibila si un afisaj din sticla rezistent la zgarieturi ce include un ecran capacitiv de 3 inchi si un singur buton “back”. Noul Asha este un terminal compact, cantarind doar 98 de grame, pentru portabilitate excelenta. 

1200-nokia-asha-501-color-rangeNokia Asha 501 este creat pentru a oferi utilizatorilor acces mai usor la tot ceea ce conteaza pentru ei, printr-un simplu gest swipe si doua ecrane principale: Home si Fastlane. Home este un ecran de start traditional, bazat pe pictograme, pentru lansarea aplicatiilor individuale sau accesarea unor capabilitati specifice, precum functia de apelare sau setarile telefonului. Noul ecran Fastlane este inspirat din modul in care oamenii isi folosesc in realitate telefoanele. Contactele, retelele de socializare si aplicatiile acesate recent, unice pentru fiecare persoana, sunt stocate si afisate in Fastlane. Acesta reda un istoric al modului in care este folosit telefonul, oferind utilizatorilor o imagine a activitatii lor trecute, prezente si viitoare si ii ajuta sa faca multi-tasking, asigurand acces usor la functiile lor preferate.

Experiente de internet mai inteligente si personalizate

Noul terminal Asha are preinstalat Nokia Xpress Browser, care comprima traficul de date cu pana la 90%. Acesta are scopul de a face navigarea mobila mai rapida si mai accesibila ca pret. Nokia a anuntat, de asemenea, disponibilitatea aplicatiei Nokia Xpress Now, o noua aplicatie web ce recomanda continut nou in functie de locatia si preferintele utilizatorilor si de subiectele populare. Aplicatia va fi disponibila din pagina de start a Browser-ului sau din Nokia Store.

“Nokia a depasit asteptarile in privinta a ceea ce este realizabil in categoria smartphone-urilor sub 100 de dolari cu un nou terminal Asha, care este diferit de celelalte dispozitivele de pe piata, avand elemente de design inspirate de gama Lumia si oferind o combinatie de capabilitati, servicii si pret apreciata de catre cumparatorii sensibili la pret”, a declarat Neil Mawston, Executive Director, Global Wireless Practice, Strategy Analytics. “Este un dispozitiv binevenit pe piata si o optiune ideala pentru consumatorii care doresc sa treaca de la telefoane cu capabilitati de baza la smartphone-uri.”

Platforma Asha pentru urmatoarea generatie de dispozitive

Noul Nokia Asha 501 a fost creat special pentru a oferi oamenilor cele mai bune experiente mobile posibile, la un pret accessibil. Este foarte eficient, oferind o autonomie a bateriei de pana la 48 de zile in stand-by*. Asha 501 este primul smartphone bazat pe noua platforma Asha, care capitalizeaza investitiile Nokia in Smarterphone, companie achitizionata de Nokia in 2012.

 

Noua platforma Asha ofera dezvoltatorilor un mediu deschis, bazat pe standarde, pentru crearea de aplicatii de calitate destinate consumatorilor. Dezvoltatorii pot crea aplicatii pentru Nokia Asha 501 ce vor fi compatibile cu viitoare dispozitive bazate pe platforma Asha. Nokia ofera dezvoltatorilor șansa sa castige mai multi bani, beneficiind de acoperirea globala a Nokia Store, de instrumente precum Nokia In-App Payment si Nokia Advertising Exchange (NAX) si de reteaua cea mai extinsa de operatori ce permit plata pe factura.

Multe dintre cele mai populare applicatii sunt deja disponibile sau in dezvoltare pe platforma Nokia Asha incluzand CNN, eBuddy, ESPN, Facebook, Foursquare, Line, LinkedIn, Nimbuzz, Pictelligent, The Weather Channel, Twitter, WeChat, World of Red Bull si jocuri de la Electronic Arts, Gameloft, Indiagames, Namco-Bandai si Reliance Games. WhatsApp si alti parteneri cheie continua sa exploreze noul Asha.

Experienta HERE va fi disponibila spre descarcare pentru Nokia Asha 501, incepand din al treilea trimestru al acestui an si va include servicii de harti de baza.

“Noul Nokia Asha 501 ridica stacheta pentru ceea ce este posibil in design-ul si optimizarea unui smartphone accesibil,” a declarat Timo Toikkanen, Executive Vice President, Mobile Phones, Nokia. “Sinergia dintre design-ul fizic si motorul care este noua platforma Asha a creat un smartphone ce ofera atat stil cat si substanta la un pret excelent.”

Specificatii si disponibilitate 

Noul Nokia Asha 501 este disponibil in variantele single-SIM si dual-SIM cu EasySwap, ambele oferind suport WiFi. Alte specificatii:

  • Dimensiuni:  99,2 x 58 x 12,1 mm; 98 grame
  • Camera foto: 3,2 MP
  • Autonomie a bateriei in standby time, single-SIM: pina la 48 de zile**
  • Autonomie a bateriei in standby time, dual-SIM: pana la 26 de zile***
  • Timp de convorbire: pana la 17 ore
  • Memorie suplimentara de 4GB (cartela inclusa in pachetul de vanzare), extensibila pana la 32GB
    • 40 de jocuri EA Games gratuite, in valoare de 75 de euro, ce pot fi descarcate din Nokia Store
    • Culori disponibile: rosu aprins, verde aprins, cyan, galben, alb si negru

 

*La utilizarea variantei single-SIM

**In conditii de testare; rezultatele pot varia, in functie de utilizare.

***Timpul de implementare difera de la tara la tara

Nokia Asha 501 urmeaza sa fie livrat incepand din iunie 2013. Se estimeaza ca terminalul va fi disponibil prin aproximativ 60 de operatori si distribuitori in peste 90 de tari din intreaga lume.

Platforma Nokia Asha deschide noi oportunitati pentru dezvoltatori in segmentul smartphone-urilor sub 100 de dolari

Noua platforma Asha ofera dezvoltatorilor o experienta de calitate de creare si monetizare a aplicatiilor in categoria de smartphone-uri cu cea mai rapida crestere din lume

 

Nokia a anuntat astazi o inițiativa globala de a deschide piata smartphone-urilor sub 100 de dolari pentru dezvoltatorii de aplicatii, prin lansarea platformei sale Nokia Asha. Nokia a anuntat, de asemenea, lansarea noului Nokia Asha 501, primul smartphone construit pentru noua platforma.

Aplicatiile create de dezvoltatori pentru Nokia Asha 501 vor putea ajunge pe toate smartphone-urile bazate pe noua platforma Asha, fara a fi necesara rescrierea de cod. Nokia estimeaza ca va vinde 100 de milioane de smartphone-uri Asha din noua generatie in urmatorii ani, incepand cu Nokia Asha 501.

“Am asistat la o crestere foarte mare a cererii de aplicatii pentru smartphone-urile Asha din partea consumatorilor, confirmata de cresterea numarului de descarcari din Nokia Store,” a declarat Marco Argenti, Head of Developer Experiences, Nokia. “Consumatorii asteapta aplicatii de calitate la toate nivelurile de pret. Prin noua platforma Asha, dezvoltatorii vor fi stimulati sa livreze acele aplicatii de calitate, care in trecut se regaseau doar pe smartphone-uri de top, datorita volumelor fara precedent si oportunitatilor generate de acoperirea extinsa, printr-un singur canal de distributie si o singura platforma.”

Multe dintre cele mai populare aplicatii sunt deja disponibile sau in curs de dezvoltare pentru platforma Nokia Asha, inclusiv CNN, eBuddy, ESPN, Facebook, Foursquare, Line, LinkedIn, Nimbuzz, Pictelligent, The Weather Channel, Twitter, WeChat, World of Red Bull si jocuri de la Electronic Arts, Gameloft, Indiagames, Namco-Bandai si Reliance Games. WhatsApp si alti parteneri cheie vor continua sa exploreze noile Asha.

Dezvoltatorii vor beneficia si de instrumente de dezvoltare usor de utilizat si de mai multe modalitati de monetizare si promovare a aplicatiilor, precum noul instrument Nokia In-App Payment.

Nokia Asha SDK 1.0 si instrumentele Nokia Asha pentru aplicatii web

Noul Nokia Asha SDK 1.0 este o suita de instrumente de suport pentru dezvoltarea, testarea, impachetarea si implementarea aplicatiilor Java pe platforma Nokia Asha.

Noile instrumente Nokia Asha pentru aplicatii web includ un mediu de dezvoltare web (WDE), un mediu de dezvoltare integrat (IDE), pe care dezvoltatorii il pot folosi pentru a crea si edita aplicatii web pentru Nokia Asha, Web Inspector, care ajuta dezvoltatorii sa depaneze si sa inspecteze elemente din aplicatiile web si un nou Web Designer Tool pentru crearea unei experiente de utilizare optimizate pentru aplicatiile web.

Nokia In-App Payment

Nokia a anuntat, de asemenea, noul instrument Nokia In-App Payment, creat pentru a-i ajuta pe dezvoltatori sa vanda mai usor continut din interiorul aplicatiilor. Acesta ofera o experienta de cumparare simpla si sigura pentru consumatori si plati transparente pentru dezvoltatori. Nokia In-App Payment va fi disponibil si pentru terminalele Asha si S40 existente, precum Nokia 301. Nokia va lansa o versiune Beta publica a instrumentului Nokia In-App Payment in urmatoarele saptamani. Dezvoltatorii se pot inscrie pentru versiunea Beta la www.developer.nokia.com/inapppayment.


Dezvoltatorii isi arata sustinerea pentru noua platforma Asha

Dennis Crowley, CEO si co-fondator al Foursquare: “Nokia continua sa fie un partener important pentru Foursquare. Noua aplicatie Foursquare pentru Asha ofera o experienta fantastica de cautare si descoperire de noi locuri, pentru a ajuta oamenii sa beneficieze la maxim de locatia lor. Ne indreptam catre noul val de smartphone-uri Asha si suntem incantati sa facem disponibil Foursquare pentru milioane de utilizatori Asha din intreaga lume.”

Michael Fisher, Director of Mobile Business Development, Twitter: “Integrarea Twitter in noua platforma Asha, alaturi de  aplicatia Twitter preincarcata pe terminalele Nokia, ofera utilizatorilor o experienta Twitter imbunatatita. Fie ca utilizatorii doresc sa partajeze o imagine sau o stire, sa se conecteze cu alti oameni sau sa afle ce se intampla in intreaga lume, acum este mai usor ca niciodata sa foloseasca Twitter pe aceasta noua familie de dispozitive.”

Sebastien Thevenet, General Manager SEA-Pacific, Gameloft: Ca partener de lunga durata al Nokia, cu 200 de milioane de descarcari din Nokia Store pana astazi, suntem incantati sa oferim patru jocuri de inalta calitate preincarcate pe Nokia Asha 501 la lansare (Assassin’s Creed 3, Bubble Bash 3, Real Football 2013, Little Big City) iar in total, peste 30 de jocuri vor putea fi descarcate in viitor din Nokia Store. Aceste titluri inovatoare sunt disponibile in versiuni demo si free-to-play ce beneficiaza la maxim de capabilitatile Full Touch si de interfata unica a terminalului Asha, oferind utilizatorilor o experienta de joc captivanta, de tip smartphone”.

Akira Morikawa, CEO al Line Corporation: “Parteneriatul dintre Line si Nokia este foarte important si va continua pe noile terminale Asha”.“Livrarea  Line pe noile smartphone-uri Asha reprezinta angajamentul nostru de a oferi experienta de comunicare Line oamenilor din intreaga lume”.

Manish Agarwal, CEO, Reliance Games: Reliance Games si Nokia au demonstrat puterea combinata a continutului localizat si a unei platforme de distributie in India. Reliance Games se angajeaza sa dezvolte jocuri cu teme relevante local pe noua platforma Asha si sa ofere divertisment pentru milioane de oameni din intreaga lume, printr-o colaborare stransa cu echipele locale Nokia din India, regiunea Asia-Pacific, America Latina si alte piete in crestere.”

Keshav Bajaj, VP Business Development, Nimbuzz: “Majoritatea dintre cei 150 de milioane de utilizatori Nimbuzz sunt din tari unde Nokia Asha continua sa castige teren, precum India, Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu si Africa. Suntem foarte incantati sa avem o aplicatie creata exclusiv pentru noua platforma Asha, pentru a asigura cea mai buna experienta de utilizare. Aceasta este o alta noua initiativa Nimbuzz pentru unul dintre cei mai importanti parteneri ai sai, Nokia”.

NEW DELHI/ ESPOO – Nokia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.