QNAP lanseaza doua unitati NAS economice, montabile in rack, destinate firmelor mici si mijlocii


qnap_ts_420u_1521_20130308161244_56574       QNAP Systems a anuntat noile serii montabile in rack Turbo NAS TS-421U si TS-420U, destinate grupurilor de utilizatori si IMM-urilor cu cerinte crescute privind stocarea economica in retea. TS-421U dispune de un procesor Marvell la 2.0GHz, iar TS-420U este echipat cu un chipset Marvell la 1.6 GHz. Ambele modele integreaza 1GB memorie RAM si ofera performanta sustinuta pentru sarcinile zilnice de stocare a fisierelor, pentru partajarea si salvarea de siguranta a datelor.

TS-421U si TS-420U satisfac cerintele firmelor mici si mijlocii care doresc stocare de inalta performanta in retea, cu un cost scazut de achizitie, dar care sa nu compromita performantele si fiabilitatea“, spune Laurent Cheng, manager de produs la QNAP. “Echipamentele ofera performante ridicate si o gama larga de aplicatii specifice mediului de afaceriqnap_ts_421u_1525_20130308161439_75115Dispozitivele TS-421U si TS-420U sunt solutii accesibile, dar totodata performante si fiabile, in ceea ce priveste stocarea datelor in retea. Ambele modele suporta iSCSI cu Thin Provisioning, doua porturi Gigabit LAN cu recuperare dupa erori si echilibrarea incarcarii (load balancing). Cele doua porturi USB 3.0 si cele doua porturi e-SATA imbunatatesc vitezele de transfer in cazul extinderii capacitatii de stocare si la realizarea back-up-ul datelor de pe NAS.

TS-421U si TS-420U sunt eficiente in operatiunile zilnice dintr-o retea de companie si in stabilirea drepturilor de acces. Ambele modele suporta partajarea intre platforme pentru utilizatorii de Windows, Mac si Linux/UNIX si furnizeaza o solutie de stocare centralizata. Suportul pentru Windows AD si LDAP le permite administratorilor IT sa preia conturile utilizatorilor de pe serverele compatibile si sa le atribuie eficient drepturi de acces pe Turbo NAS, simplificand setarea conturilor in cadrul companiilor cu un numar mare de utilizatori. Facilitatea Windows ACL (Access Control List) permite configurarea sofisticata a permisiunilor pentru folderele partajate, crescand productivitatea in administrarea drepturilor de acces.

Ambele modele QNAP ofera solutii solide de backup cu alternative cuprinzatoare, incluzand Real-time Remote Replication (RTRR) pentru salvarea datelor in timp real sau programat, backup in cloud, incluzand Amazon S3, ElephantDrive si Symform, si suport pentru software-ul de backup de la terti, cum ar fi: Veeam Backup & Replication si Acronis True Image. Utilizatorii de Windows sau Mac pot folosi utilitarul QNAP NetBak Replicator, respectiv Apple Time Machine pentru a salva usor datele pe Turbo NAS.

Printre functiile destinate activitatilor business se regasesc: serverul FTP pentru partajarea fisierelor mari, serverul RADIUS pentru autentificarea centralizata, serverul Syslog pentru colectarea informatiilor la conectarea altor dispozitive de retea si stocarea lor pe Turbo NAS, serverul VPN pentru accesarea din internet a unitatii Turbo NAS si a altor resurse din reteaua locala, serverul proxy pentru filtrarea web, monitorizarea si imbunatatirea securitatii pe internet, serverul web pentru gazduirea mai multor site-uri pe Turbo NAS etc.

Principalele specificatii:
• TS-421U – 4-unitati 1U montabile in rack, CPU Marvell 6282 (2.0 GHz), 1GB RAM DDR3, 2X Gigabit LAN, 2X USB 3.0;
• TS-420U – 4-unitati 1U montabile in rack, CPU Marvell 6282 (1.6 GHz), 1GB RAM DDR3, 2X Gigabit LAN, 2X USB 3.0.

Modelele TS-421U si TS-420U sunt disponibile in prezent prin intermediul partenerilor QNAP.

29 Martie 2013 – QNAP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.