TP-LINK deschide in Romania birou de reprezentare si centru logistic pentru Europa de Sud-Est


IMG_0774Azi la HUB in prezenta jurnalistilor si bloggerilor de specialitate oficialii TP-LINK au anuntat deschiderean unui birou, a unui warehouse si a unui call center propriu in Romania. De aici vor fi deserviti si tarile din regiune.

Se putea testa dispozitivele TP-LINK, si am aflat ca sunt lideri si la noi chiar inainte de a deschide acest hub.

Ma jos gasiti comunicatul de presa si cateva fotografii de la eveniment.

TP-LINK, lider mondial si local pe segmentul routerelor wireless, isi consolideaza prezenta pe piata romaneasca si in regiune prin deschiderea unui birou de reprezentare si a unui centru logistic la Bucuresti. Centrul va fi un hub regional care va asigura distributia si suportul tehnic pentru produse TP-LINK pentru clientii din Europa de Sud-Est, respectiv Bulgaria si tarile din zona Adria.

Hermes Song“Romania este a doua cea mai importanta piata dupa vanzarile de echipamente de retea din Europa de Est, dupa Polonia si a cincea la nivel global in functie de viteza de Internet. Astfel, decizia deschiderii unui birou local si a unui centru logistic aici se datoreaza atat potentialului extraordinar de dezvoltare pe care piata locala il are, cat si pozitiei geografice care faciliteaza interactiunea cu distribuitorii si clientii nostri din regiune. In plus, piata a ajuns la maturitate, iar conectarea la internet si accesul rapid la informatii au devenit servicii disponibile pentru marea parte a populatiei”, a declarat Hermes Song (foto), directorul general al TP-LINK Romania.

Pentru primul an de functionare a depozitului regional, TP-LINK estimeaza livrari de cel putin 1,5 milioane de unitati, dintre care aproximativ 35% vor fi destinate pietei locale. In prezent, 80% din vanzarile producatorului chinez in Romania sunt reprezentate de routere wireless, segment de produs pe care compania detine o cota de piata estimata la 55%. Prin deschiderea biroului local, TP-LINK isi doreste sa isi consolideze pozitia prin dublarea cotei fata de urmatorul competitor, dar si diversificarea vanzarilor si abordarea mai consistenta a segmentului de clienti SoHo si IMM-uri, categorie care va genera anul acesta aproximativ 20% din vanzari.

Bogdan Mihalcea“Anul trecut, TP-LINK a inregistrat o crestere cu 30% a cifrei de vanzari in conditiile in care livrarile au fost facute exclusiv prin distribuitori. Avand prezenta direct, crestem, practic, disponbilitatea  produselor noastre atat pe segmentul consumer, cat si SoHo/IMM-uri ceea ce se va concretiza intr-un avans de 50% al livrarilor. Pe termen mediu, ne propunem sa atragem cel putin un client ISP sau telecom. In contextul diversificarii portofoliului de clienti, avem in vedere investitii atat in servicii de suport pentru clientii finali prin intermediul unui call-center, dar si traininguri si programe online de suport pentru clientii companii. De asemenea, vom acorda asistenta partenerilor de distributie si clientilor in implementarea proiectelor”, a declarat Bogdan Mihalcea (foto), director de vanzari TP-LINK pentru Romania.

In 2012, piata locala de echipamente de retea pentru segmentul consumer si SoHo s-a cifrat la 20 de milioane de dolari, din care 15 milioane de dolari au reprezentat vanzarile de echipamente wireless routing, potrivit estimarilor companiei. Pentru anul in curs, TP-LINK anticipeaza o crestere moderata a pietei, de aproximativ 10%.

“In segmentul switch-urilor ne asteptam la o triplare a livrarilor fata de anul trecut in contextul lansarii unei noi game de produse pentru SoHo, respectiv a solutiilor layer 3 si stacking pentru IMM-uri care aduc un raport calitate/pret imbunatatit. Pe zona de routere, ne propunem o crestere de minim 35% a livrarilor care sa ne ajute sa ne consolidam pozitia de lider. Mizam, de asemenea, pe un avans al vanzarilor de echipamente de supraveghere prin IP, dar si adaptoare powerline, segmente de produs cu mare potential de crestere”, a mai declarat Bogdan Mihalcea.

Compania TP-LINK este prezenta pe piata romaneasca din 2007, prin trei distribuitori oficiali: Network One Distribution, Mondo Plast si Royal Computers.

Bucuresti, 20 martie 2013 – TP-LINK Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.