Prima solutie completa de transmisie a datelor video prin LTE


High Efficiency Video Coding

  • Noua solutie completa pentru transmisie via LTE va revolutiona transferul de date mobile si va satisface cererea în crestere pentru servicii TV oriunde
  • Permite operatorilor sa lanseze servicii media eficiente de transmisie a datelor prin LTE cu ajutorul integrarii de catre Ericsson a trei standarde tehnologice noi: eMBMS, HEVC si MPEG DASH
  • Verizon Wireless, cea mai mare companie de telecom din SUA, va introduce transmisia de date video prin LTE pentru programe de divertisment si evenimente sportive începand cu anul 2014
  • Telstra, cel mai mare operator telecom din Australia, va începe testarea în beta a retelei sale în 2013

Pe masura ce creste cererea consumatorilor pentru accesarea continutului media de pe toate dispozitivele pe care le detin, serviciile de TV si traficul de date video vor domina transmisia de date prin retea si vor creste traficul de date mobile de la 40% la 90% în urmatorii 3-4 ani. Rezultatul va fi o presiune continua asupra operatorilor pentru a permite consumatorilor sa vizioneze canale TV oriunde, dar, în acelasi timp, sa-si gestioneze costurile si eficienta retelei.

Operatorii telecom de top vad deja potentialul pe care il aduc retelele LTE. Datorita capacitatii si vitezei de transfer mai mari, o retea LTE poate facilita livrarea unui continut video de înalta calitate pentru oricine, oriunde, oricand, fara buffering. Pentru a raspunde la cresterea nevoii pentru continut video via LTE, Ericsson (NASDAQ: ERIC) lanseaza o solutie completa de transmisie a datelor video.

Noua solutie Ericsson pentru LTE va duce experienta video la un alt nivel si va oferi continut video de înalta calitate pentru transmisiile de la cele mai importante evenimente. Va permite operatorilor si partenerilor lor media sa furnizeze servicii premium la costuri scazute pentru o transmisie eficienta via LTE, aducand în acelasi timp noi surse de venit.

„Verizon planuieste sa introduca solutia Ericsson de transmisie de date video prin LTE pentru a oferi fanilor evenimentelor sportive o experienta cu totul diferita”, a declarat Parissa Pandkhou, Director Advanced Solutions, Verizon. „Vedem noi oportunitati în aceasta tehnologie pentru evenimentele sportive, concerte si chiar învatamantul la distanta”, a adaugat Parissa Pandkhou.

Directorul executiv Networks and Access Technology al operatorului australian Telstra, Mike Wright, a confirmat ca Telstra va încheia un parteneriat cu Ericsson pentru o versiune de test a tehnologiei de transmisie a date video prin LTE in a doua jumatate a anului 2013.

„Versiunea de test va arata cat de mult se poate îmbunatati transmisia de date video pentru consumatorii care doresc sa se bucure de continut video mobil”, a afirmat Mike Wright. „Partea cea mai buna a acestei solutii este eficienta crescuta a retelei pe care o va furniza, ajutandu-i pe operatori sa-si atinga obiectivele de business si sa livreze clientilor serviciile pe care si le doresc. Colaborarea cu un lider la nivel global, cum este Ericsson, ne ajuta sa facem cu adevarat diferenta pe o piata extrem de competitiva”, a mai mentionat Mike Wright.

„Am observat o cerere foarte mare pentru livrarea eficienta de date video prin retele mobile”, a spus Peggy Johnson, Executive Vice President, Qualcomm Technologies, Inc. and President, Global Market Development. „Pentru a satisface aceste nevoi, ne bucuram ca vom lucra cu Ericsson pentru a oferi o solutie de ultima generatie pentru servicii video de înalta calitate”, a mai adaugat aceasta.

Ericsson Ulf EwaldssonUlf Ewaldsson (foto), Senior Vice President si Chief Technology Officer la Ericsson a subliniat faptul ca Ericsson se afla într-o pozitie privilegiata pentru a livra servicii de transmisie de date video prin LTE. Nu numai ca este singura companie care poate oferi un mix între analiza psihologiei obiceiurilor de consum, experienta vasta în implementarea si gestionarea de retele mobile si 20 de ani de inovatie în materie de tehnologie pentru compresie video, dar îi si poate ajuta pe operatorii telecom sa-si maximizeze veniturile cu ajutorul evolutiei rapide a consumului de media.

Cercetarile desfasurate de Ericsson ConsumerLab arata ca 67% dintre consumatori folosesc dispozitivele mobile (tablete, laptopuri sau smartphone-urile) pentru servicii TV. Mai mult decat atat, cercetarile arata ca peste 50% din consumul de continut TV de pe smartphone-uri are loc în afara casei (pe retele mobile). Noua solutie de transmisie de date video prin LTE vine în întampinarea nevoilor consumatorilor de a beneficia de experienta transmisiei TV pe toate dispozitivele.

19 Martie 2013 – ERICSSON

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.