Au si copiii acum tableta lor – Evolio a lansat Tabby


IMG_7487          Evolio a lansat azi prima tableta pentru copii Evolio Tabby in prezenta jurnalistilor, a bloggerilor si nu in ultimul rand a zecilor de copii entuziasti.

Prima impresie despre tableta e ca vine cu o carcasa rezistenta din silicon si plastic, ecranul fiind destul de protejat, astfel cu siguranta va rezista la mici cazaturi de pe masa si din mana copiilor. Dar diferenta nu o face doar aspectul ci in primul rand continutul vine cu soft personalizat, cu multe functii utile si aplicatii dezvoltate special pentru nevile celor mici.

Copiii se pare ca l-au primit foarte bine, era greu sa le dezlipesti din mana, a fost si tombola, unde pe langa alte premii s-a si castigat un Tabby. Mai jos gasiti comunicatul de presa si cateva fotografii de la eveniment.Evolio a lansat astazi, in parteneriat cu importanti producatori de software educational din Romania, Evolio TABBY, prima tableta romaneasca special conceputa pentru copii.

„Pentru ca unii din cei mai pasionati utilizatori ai tabletelor pentru adulti sunt copiii, am luat decizia sa producem o tableta pentru copii. O tableta care ofera copiilor posibilitatea sa descopere povesti interactive, desene animate, aplicatii educative sau jocuri care stimuleaza inteligenta. Asa a aparut Tabby, o tableta 100% pentru copii!” a declarat Liviu Nistoran, CEO Evolio.
Acest proiect reprezinta o premiera pe piata romaneasca, fiind prima tableta romaneasca care se adreseaza copiilor intre 2 si 12 ani, si a fost dezvoltat de Evolio alaturi de companiile producatoare de soft educational PitiClic si Kidsopia.

Tableta este dotata cu ecran capacitiv de 7 inch, procesor ARM 1 GHZ, cu procesor grafic Mali400 multicore, conectivitate Wi-Fi si USB, memorie de 4GB precum si comutator de blocare a comenzilor.
Evolio Tabby se remarca printr-un meniu simplu, intuitiv, pe tableta fiind preinstalate o serie de jocuri, povesti si alte aplicatii interactive pentru copii, toate in limba romana.  In plus, prin intermediul Google Play, pe tableta se pot accesa zeci de mii de jocuri gratuite.

Noutatea absoluta a noii tablete Evolio o reprezinta posibilitatea de control parental care previne accesul la aplicatii sau  site-uri pentru adulti.
Designul tabletei este pe de-o parte unul atractiv si, pe alta parte, conceput pentru protectie la lovituri, carcasa fiind construita din plastic cauciucat si silicon.

“Ne-am implicat cu drag in parteneriatul cu Evolio, pentru ca Evolio Tabby, dispozitiv romanesc de calitate, creat special pentru copii, sa fie dotat si cu software educational romanesc dedicat lor. Seriile de produse educationale multimedia interactive, PitiClic si PitiClic SENIOR, au ajutat de-a lungul anilor mai multe generatii de copii de 3-7 si respectiv 7-11ani in procesul lor de achizitii de cunostinte.” a declarat Valeriu Giurgiulescu, Director General Infomedia Pro.

„Aplicatiile dezvoltate de Kidsopia si preistalate pe Evolio Tabby sunt gandite si realizate in concordanta cu studiul UNICEF “Repere Fundamentale pentru Invatarea Timpurie a Copilului de la Nastere pana la 7 ani” si sunt perfecte pentru micutii de 2 si 3 ani, pentru copiii de gradinita (de la 4 la 5 ani) si pentru cei care abia acum incep scoala (6 si 7 ani), prezentandu-le multe din ideile de baza si notiunile pe care un copil trebuie sa le inteleaga si sa le stapaneasca” a declarat Alex Itcus, manager Kidsopia.
Tableta este disponibila incepand cu 21 ianuarie 2013, la pretul de 449 lei TVA inclus.

Bucuresti, 12 ianuarie 2013 – Evolio

One response to “Au si copiii acum tableta lor – Evolio a lansat Tabby

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.