La restaurantul chinezesc 5 Elemente


IMG_7603                  Restaurante chinezesti sunt cu zecile prin Bucuresti, cateva am incercat deja, restul urmeaza. 5 Elemente face parte din cele mai elegante, mai stilate. Am fost invitatii unui prieten, mare cunoscator de vinuri bune, domnul Savulescu.

Desigur vinul servit a fost rose-ul Terra Romana, vin care se potriveste perfect la bucatele alese chinezesti.

Restaurantul 5 Elemente situat pe Str. Icoanei nr.15, e relativ recent deschis, cred ca in primavara anului trecut a fost deschis si se vede ca s-au investit multi bani in el, totul e elegant, stilat, iar patronul e mereu atent astfel incat clientii sa fie serviti cum trebuie.

IMG_7598 Am deschis apetitul cu Pui “Shanghai”, cu pachetele de primavara, si cu chiftelute cu susan, desigur cu 3 sosuri, un sos de soia (concentrat), un sos dulce acrisor, si unul iute. Bucataria de la 5 Elemente e inspirata de retetele si tehnicile din zona rurala din nordul Chinei, pregatite cu mai putin ulei si foarte gustoase. Au fost delicioase.

IMG_7600In putin timp au sosit supele (da sunt mare fan al supelor chinezesti), eu am mers pe o supa de fructe de mare, Adina pe o supa acra-iute (chiar iute si dupa standardele noastre) iar D-ul Savulescu a mers pe o supa de vita, care arata si el delicios.

IMG_7610

 

La felul principal am mers pe: eu pe vita in sos de stridii (este gasit in meniul celor mai multor restaurante chinezesti si e foarte gustos), Adina a mers pe pui dulce acrisor, iar D-ul Savulescu pe pui cu “5 Arome”, desigur le-am combinat, astfel toti gustand din toate.  Orezul a venit un pic mai tarziu dar din cate am inteles la chinezi asa se poarta, ei nu mananca impreuna cu carnea, ci eventual dupa. A fost delicios, de desert nu mai era loc, dar si aici vom mai reveni.

Cateva imagini gasiti in galerie

2 responses to “La restaurantul chinezesc 5 Elemente

  1. Pingback: O seara de rasfat culinar la cel mai elegant restaurant chinezesc, 5Elemente | Z0ltan77

  2. Pingback: O seară de răsfăț culinar la cel mai elegant restaurant chinezesc | Cinci Elemente

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.