Noutatile de la Sharp prezentate la CES 2013


SHT21_B-2.ashx                  Cum v-am scris cred printre primii cei de la Sharp vor o prezenta mai puternica prin Europa, si printre altele si in Romania, asa ca e intresant sa vedem cu ce noutati s-au prezentat la CES, deorece o buna parte din acestea vor ajunge si in Romania.

Sharp anul acesta vine la CES cu tehnologii inovatoare si produse pana nu de mult incredibile.

”Fie ca este acasa sau in mainile dvs., tehnologia de afisare este peste tot”, spune Toshi Osawa, CEO si Presedinte al Sharp Electronics Corporation. ”De la tehnologia inovatoare IGZO, la uluitoarele produse ultra-HD si televizoarele cu ecran mare, lansarile pe care le anuntam la CES 2013 vor imbunatati semnificativ vietile oamenilor acasa, la serviciu si oriunde acestia aleg sa-si petreaca timpul in afara celor doua.”

Pentru prima data in Statele Unite, compania va expune uimitoarele posibilitati ale tehnologiei IGZO (prescurtarea de la inidiu galiu zinc oxid) si va lansa primele produse care o integreaza. Astazi si in viitor, IGZO va sta la baza unei intregi generatii de produse de afisare, care sunt mult mai eficiente energetic, produc imagini de inalta rezolutie si sunt ultrasensibile la atingere.

Sharp va deveni unul dintre primii mari jucatori pe segmentul tehnologiilor ultra-HD. Este vorba de generatia urmatoare de ecrane  4K pe care produsele dvs. de acasa le vor avea. Sharp va expune doua game de televizoare ultra-HD pe care urmeaza sa le lanseze anul acesta.

LC-60LE857UTotodata, Sharp isi propune sa isi mentina la CES statutul de lider in materie de televizoare LED cu ecran mare, drept pentru care lanseaza cu acest prilej gama de televizoare 2013 AQUOS LED a carei vedeta este de departe cel mai mare televizor LED din lume disponibil in comert la acest moment. Gama include si  alte modele cu ecran mare care incorporeaza tehnologia Quattron si care atrag privirile printr-un design nou si incredibil.

Mai jos, cateva detalii privind  noile produse si tehnologii expuse la CES:

IGZO

Sharp este prima companie care reuseste cu succes sa produca in masa  IGZO, o componenta inovatoare care inlocuieste siliconul amorf folosit standard in industrie in stratul activ din tranzistoarele cu pelicula subtire (TFT-uri).

Avantajele IGZO sunt:

•     Rezolutie si claritate record: Tranzistoarele IGZO sunt mult mai mici decat cele ale ecranelor LCD traditionale si au o mobilitate a electronilor semnificativ mai mare. Astfel, in cadrul unei singure afisari, se pot expune mai multe date, creand o imagine cu un nivel incredibil al detaliilor – de pana la patru ori mai multe decat in cazul ecranelor LCD full-HD standard sau 1080p.

•     Consum de energie ultra-redus: IGZO poate mentine informatiile pe ecran o anumita perioada de timp fara sa fie nevoie de reincarcare, chiar si cand nu exista o sursa de energie activa. Astfel, se reduce consumul de energie, pentru a obtine o durata de viata mai mare a bateriei in cazul afisajelor mobile.

•     Raspuns tactil de inalta performanta: Comparativ cu ecranele LCD conventionale, afisajele IGZO au redus considerabil sunetul generat la atingere. Aceasta permite un proces de scriere mai rapid, usor si natural, precum si randuri mai cursive.

Posibilitatile pe care le poate oferi aceasta tehnologie sunt numeroase, iar Sharp implementeaza deja IGZO in afisajele sale, tabletele PC, monitoarele si smartphone-urile disponibile in acest moment.

 

PN-K321_front_vertical_river.ashxMonitoare profesionale cu afisaj IGZO intuitiv ultra-HD

La CES, Sharp lanseaza PN-K321, cele mai inovatoare monitoare LCD profesionale de 32 de inch precum si un prototip de monitor cu ecran tactil care la fel integreaza tehnologia IGZO cu o rezolutie de ultra-inalta definitie, 4K × 2K (3.840 × 2.160 pixeli) – de patru ori mai mare decat rezolutia full HD. Aceste modele se lauda si cu cel mai subtire design din industrie: de numai 35 mm. Prototipul de monitor cu ecran tactil are o optiune multi-atingere de 10 puncte, care permite utilizatorilor sa efectueze mai multe gesturi deodata prin simpla atingere a ecranului, optiune utila in mod special pentru portretistica si pentru interfata cu imaginile, grafica, elementele vizuale complexe sau designurile arhitecturale. Modelul PN-K321 urmeaza sa fie lansat pe piata in februarie.

Ultra HD

Sharp este printre primele companii care dezvolta urmatoarea generatie de ecrane cu rezolutie ultra HD. Cunoscut anterior ca 4K, acest salt semnificativ in materie de vizualizare implica o rezolutie de patru ori mai mare decat 1080p. La CES, Sharp va prezenta doua tehnologii Ultra HD pentru ecrane de dimensiuni mari, care vor ajunge pe piata in 2013:

ICC Purios: dezvoltat in asociere cu I-cubed Research Center Inc., ICC Purios combina rezolutia Ultra HD si procesorul de imagine ICC (“integrated cognitive creation” – recreere cognitiva integrata), ce reproduce procesul cognitiv prin care creierul uman interpreteaza stimulii de lumina. Implementarea acestui proces unic ofera o senzatie de adancime, textura si perspectiva similara cu cea pe care o experimenteaza oamenii cand privesc direct la un obiect, pentru o experienta de vizualizare realista, unde totul are un nivel de claritate mai inalt. Imaginea este atat de realista, incat ICC Purios este primul afisaj din lume care trece cele 400 de teste necesare pentru a putea primi certificarea THX® 4K Display, confirmand ca afisajul nu numai ca intruneste indicatiile de performanta 4K din industrie, dar mentine si o acuratete a continutului fidela imaginii HD originale.

AQUOS Ultra HD: La CES, Sharp va expune, de asemenea, un prototip al televizorului AQUOS Ultra HD, un produs nou, cu ecran mare sub brandul AQUOS. Pe langa extraordinare rezolutie Ultra HD, acest produs include si o tehnologie noua pentru ecrane, cunoscuta sub numele de Moth Eye, care elimina reflexiile, pastrand in acelasi timp vibratia culorilor.

Gama 2013 AQUOS

Pregatiti-va pentru o experienta vizuala extraordinara Sharp isi expune gama de televizoare 2013 AQUOS LED, cu un design nou si uluitor si ecrane de dimensiuni mari, spre exemplu o diagonala de la 60 pana la 90 inch, acesta din urma fiind cel mai mare televizor cu ecran LED din lume disponibil in comert. Anul acesta, Sharp care este deja lider in materie de televizoare LED cu ecran mare, va lansa aproape 20 de modele cu dimensiuni de 60 inch sau mai mari, optiunile devenite majoritare in industrie.

Gama 2013 AQUOS include doua serii care integreaza tehnologia Quattron™ cu un miliard de culori in plus. Toate televizoarele AQUOS LED cu ecran mare sunt televizoare inteligente, cu procesoare cu nucleu dublu care asigura  o conexiune, un control si o alegere de continut mai rapide si mai usoare. Seria 8 considerata emblematica integreaza optiunea Super Bright, un motor de contrast inteligent si un panou mai luminos care creeaza o imagine mai stralucitoare si un contrast extraordinar.

HT-SB60.ashxSunet puternic si indraznet

La CES, Sharp prezinta si doua produse audio extraordinare: HT-SB60, singurul sistem sound bar de pe piata, creat de la zero pentru a fi utilizat exclusiv in televizoarele cu ecrane incepand de la 60 inch. Sistemul ofera un sunet clar si puternic, printr-o dispunere de canale 2.1, cu o putere totala de 310 wati si un subwoofer fara fir. Designul flexibil al acestuia ofera optiuni pentru dispunere orizontala si montare pe perete. Butoanele usor accesibile si finisajul din aluminiu negru mat ofera o experienta vizuala uluitoare.

GXM10_HO.ashxAl doilea model, elegantul sistem audio portabil GX-M10, contine un suport CD integrat, statii de andocare pentru dispozitive iPhone, iPod si iPad, precum si intrari pentru microfon si chitara, cu control al nivelului de intrare. Cu functionare pe alimentare c.a. / c.c. sau pe baterii cu putere de 100 wati si iluminare LED sport accentuata pe cele doua subwoofere, modelul GX- M10 ofera constant un nivel audio puternic, indiferent de locul in care s-ar afla.

 

Quattron la o noua generatie

La CES, Sharp prezinta, de asemenea, generatia urmatoare a tehnologiei Quattron. Utilizand o metoda specializata de procesare de semnal a sub pixelilor pentru panoul de pixeli Quattron rosu-verde-albastru-galben, noua generatie de ecrane Quattron va permite controlarea si utilizarea individuala a acestor culori, permitandu-i unui pixel sa reproduca o rezolutie dubla. Ca urmare a integrarii acestei caracteristici uluitoare, noua generatie Quattron poate mari rezolutia reala a unui panou 1080p la o rezolutie similara cu cea a unui ecran Ultra HD in cazul continutului video si foto, dar si pentru textele web. Generatia urmatoare a tehnologiei Quattron include si o optiune de procesare de semnal specializata care scaleaza de la imaginile 1080p la cele 4K. Sharp estimeaza ca va lansa comercial urmatoarea generatie a tehnologiei Quattron in 2014.

8K

Compania inlesneste vizitatorilor CES sa arunce o privire si la cum va arata viitorului tehnologiei de inalta definitie, prezentand un televizor cu ecran mare – o diagonala de 85 inch – si cu o rezolutie 8K. In cadrul editiei din 2012 a CES,  Sharp a fost prima companie din lume care expunea aceasta tehnologie absolut inovatoare: 8K este o rezolutie uluitoare de 7.680 x 4.320 care echivaleaza cu de 16 ori rezolutia HDTV in pixeli, oferind un nivel record de detalii al imaginii.

Las Vegas, 7 ianuarie 2013Sharp Electronics

One response to “Noutatile de la Sharp prezentate la CES 2013

  1. Pingback: Inapoi in anii ’80-’90 cu Boombox GX-M10H de la Sharp – impresii | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.