La Focus on Telecom 2012


            Ieri a avut loc conferinta Focus on Telecom organizat de Business Review la Willbrook Platinum Business & Convention Center, unde operatorii COSMOTE & ROMTELECOM si Orange au fost reprezentati la nivel de CEO  la fel si Alcatel-Lucent.

Am aflat de la Catalin Marinescu, presedinte ANCOM despre succesul licitatiei de spectru, despre directiva UE de a scade in continuare tarifele de interconectare, despre faptul ca operatorii castigatori al licitatiei au obligativitatea de a acoperi cu broadband si zonele (rurale) acum albe de pe harta si multe altele. Operatorii au fost de acord ca desi au scos (si vor scoate) o gramada de bani din buzunar atat pentru licente cat si pentru acoperirea propriu zisa licitatia a fost una corecta si transparenta.

In deschidere am aflat de la Dr. Alexander Benczek, specialist in EU Law & Regulation despre directivele UE, in materie de telecom, am vazut cateva studii de caz din Vestul Europei.

Stefanos Theocharopoulos – CEO COSMOTE & ROMTELECOM a declarat ca reteaua COSMOTE este pregatita pentru 4G, si vor lansa candva in cursul anului viitor aceste servicii si focusul e pe convergenta fix-mobil, utilizatorul nefiind interesat neaparat de tehnologia din spate ci de viteza si stabilitatea conexiunii fie el mobil sau fix.

Doina Costache – Google Romania a vorbit despre importanta optimizarii siteurilor pentru mobil si ne-a prezentat cateva studii de caz, am aflat ca Android-ul e cel mai raspandit sistem de operare mobil si la noi si acest trend va continua.

De la Andreea Beleneș – Orange, am aflat ca platile mobile prin NFC sunt testate de cateva luni printr-un grup de utlizatori Orange si BRD, Orange are in portofoliu 5-6 modele de smartphone-uri cu NFC, dar lansarea comerciala a acestui serviciu va mai dura.


Vasile Voicu – ROMTELECOM – a vorbit despre faptul ca tot mai multe firme aleg nu cel mai mic pret ci raportul cel mai bun de pret/servicii oferite si siguranta datelor si uptime-ul de 99,999% recomanda ROMTELECOM. ROMTELECOM are in proiect si i-Health si Telemedicina, pe langa cloud, IT Manager si Centrul de Siguranta a Datelor (un fel de buncar pentru siguranta datelor).

Am aflat ca ROMTELECOM se extinde in continuu cu broadbandul si in zona rurala, si ca tot mai multe firme aleg sa externalizeze IT-ul si ca ROMTELECOM nu mai e doar un operator telecom ci conform trendului in care telecom-ul si IT-ul se intrepatrund sunt tot mai mult o firma IT&C oferind servicii complexe si personalizate.

Cateva imagini de la eveniment gasiti in galerie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.