HUB 2012: tranzit mai usor si mai rapid pe Aeroportul Paris Charles de Gaulle


Toate zborurile din Romania, gestionate pe noul terminal modern 2E

 Incepand cu 1 octombrie 2012, pasagerii Air France vor tranzita mai usor si mai rapid aeroportul Charles de Gaulle, datorita reorganizarii terminalelor si infrastructurilor modernizate ale aeroportului:

–       Toate zborurile intercontinentale si zborurile europene  din spatiul non Schengen (inclusiv cele din Romania) sunt acum grupate in terminalul 2E*

–       Terminalul 2F este dedicat exclusiv zborurilor Europene din spatiul Schengen operate de catre Air France si alte companii membre SkyTeam

–       Companiile regionale (Brit Air, Regional, Airlinair) vor opera zborurile de pe terminalul 2G

Prin gruparea operatiunilor Air France la terminalele din estul aeroportului, pasagerii au acum conexiuni mult mai rapide cu alte zboruri, timpul estimat a fi economisit in medie cu fiecare conexiune fiind de 10 minute.

 Terminalul 2F, dedicat zborurilor europene

Terminalul 2F a fost reorganizat pentru a oferi clientilor confort sporit si usurinta in orientare. Zonele de check-in sunt mai spatioase, incluzand 19 ghisee dedicate clientilor SkyPriority si 44 ghisee pentru clientii clasei Economy, timpii de asteptare fiind redusi semnificativ. Acest terminal va putea acomoda circa 16 milioane de clienti, comparativ cu 14 milioane in prezent.

* Cu exceptia zborurilor spre Caracas, Bogota, Havana, Saint Martin, Cairo, Dubai si Bangkok, care sunt operate din terminalul 2F.

Hub 2012, faza a doua

Aceasta concentrare a operatiunilor reprezinta faza a doua a programului Hub 2012, un proiect derulat in parteneriat de catre Air France si Aeroports de Paris si menit a imbunatati calitatea serviciilor oferite clientilor, precum si atragerea de trafic suplimentar prin Paris Charles de Gaulle.

Noua infrastructura implementata in cadrul proiectului include Satelitul de imbarcare S4 (poarta M a terminalului 2E), ce a fost inaugurat pe 28 iunie 2012, marindu-se astfel capacitatea. Zborurile din Romania vor fi gestionate de asemenea pe acest nou terminal modern. Odata cu lansarea satelitului 4, Air France a inaugurat si noul Business Lounge, cel mai mare din reteaua sa, cu o suprafata de 3.000 de metri patrati. In decembrie, o noua faza va fi demarata, incluzand noi canale de trafic pentru pasagerii zonei Schengen.

Prin programul Hub 2012, Air France si Aéroports de Paris conlucreaza pentru a duce Aeroportul Paris Charles de Gaulle catre o noua dimensiune. Hub-ul are acum mai multa claritate in organizare iar conexiunile sunt mult mai rapide, odata cu lansarea noului terminal in iunie 2012 si reorganizarea traficului ce include concentrarea zborurilor Schengen pe terminalul 2F”, a declarat Pierre Graff, Chairman Aeroports de Paris.

Aceasta faza secunda a proiectului Hub 2012 este parte integrala a planului nostru de transformare, ce vizeaza recastigarea clientilor si repozitionarea companiei la cel mai inalt nivel cu putinta. Serviciile la sol si circuitele imbunatatite sunt complementare dorintei noastre de a oferi servicii superioare la bordul aeronavelor noastre. Vom face totul pentru ca Air France si Aeroportul Paris Charles de Gaulle sa devina referinte pentru toti pasagerii nostri”, a declarat Alexandre de Juniac, Chairman si CEO Air France.

11 Octombrie 2012, Paris – Air France

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.