A doua runda suplimentara a licitatiei de spectru se va desfasura luni, 17 septembrie


A doua runda suplimentara a licitatiei de spectru se va desfasura luni, 17 septembrie
In urma incheierii primei runde suplimentare organizate in cadrul licitatiei de spectru pentru alocarea frecventelor in benzile de 800, 900, 1800 si 2600 MHz, Comisia anunta ca va fi organizata o noua runda suplimentara luni, 17 septembrie 2012, pentru alocarea blocurilor de frecvente ramase nealocate in urma celor patru runde de licitatie organizate pana in prezent.
La rundele suplimentare pot participa toti ofertantii, indiferent daca au obtinut sau nu blocuri de frecvente in urma rundelor primare, fiind insa aplicabile limitarile privind dobandirea drepturilor de utilizare a spectrului.

In rundele suplimentare, fiecare ofertant poate licita pentru un pachet format din unul sau mai multe blocuri de frecvente disponibile in aceste runde, depunand o oferta in care indica pretul pe care este dispus sa-l achite pentru achizitionarea respectivului pachet, cu  anumite limitari. Fiecare pachet reprezinta in sine o oferta. Pentru fiecare pachet, oferta va preciza numarul de blocuri din fiecare categorie pe care ofertantul doreste sa le achizitioneze, precum si pretul total al pachetului.
In cea de a doua runda suplimentara, pretul ofertei nu va putea fi mai mic decat preturile de pornire (taxa minima de licenta) pentru blocurile incluse in oferta.
Dupa incheierea fiecarei runde suplimentare, Comisia stabileste combinatia castigatoare care este acea combinatie de pachete continute in ofertele valabile depuse in runda suplimentara care, luate impreuna, au cea mai mare valoare dintre toate combinatiile posibile si indeplineste urmatoarele conditii: in fiecare categorie nu sunt acordate mai multe blocuri decat sunt disponibile in categoria respectiva; combinatia contine cel mult un pachet din partea unui ofertant; combinatia asigura alocarea celui mai mare numar de blocuri dintre cele disponibile in toate categoriile.
La incheierea rundelor suplimentare vor fi determinate ofertele castigatoare pentru blocurile ramase neadjudecate dupa rundele primare, ofertantii castigatori, precum si preturile de baza pe care trebuie sa le plateasca acestia.
Licitatia se va incheia cu rundele de alocare, in care operatorii pot licita pentru locul dorit in banda.
Operatorii care participa la licitatie sunt 2K Telecom, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange Romania, RCS & RDS si Vodafone Romania.

14.09.2012, Bucuresti – ANCOM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.